Παράλυσε η χώρα σήμερα

Πρωτόγνωρη είναι η σημερινή εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλών πόλεων. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών καθώς δεν λειτουργεί τίποτε.

Δημόσιο, μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροδρόμια, ταξί, βενζινάδικα, νοσοκομεία, άπαντες συμμετέχουν στο κάλεσμα για Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους που θίγονται από τον «οδοστρωτήρα» του ασφαλιστικού στο συλλαλητήριο των συνδικάτων μετά τις 12π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Χωριστή συγκέντρωση πραγματοποιήσε στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.omo1

τα μπλόκα θα μείνουν ανοιχτά για να διευκολυνθούν οι πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της χώρας.

Στην απεργία συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Τις φωνές τους θα ενώσουν  ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί , γιατροί, οδοντίατροι,  δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι). Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου  ενώ των συμβολαιογράφων έως την  Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

 

πηγή : protothema.gr