Η πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 63χρονου στην Καλλιθέα

Ο θάνατος του 63χρονου οφείλεται, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, σε ασφυξία, καθώς οι δράστες του έκλεισαν το στόμα και τη μύτη του με πετσέτα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Τα τραύματα που εντόπισε η ιατροδικαστής στο πρόσωπο και το πάνω μέρος του κεφαλιού δείχνουν ότι προηγήθηκε πάλη κατά την οποία ο ναυτικός δέχθηκε χτυπήματα με βαρύ αντικείμενο.

Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι υποψίες των αστυνομικών ότι η βασική ύποπτη -η καταζητούμενη Βουλγάρα σύζυγός του- δεν θα μπορούσε μόνη της να έχει διαπράξει το απεχθές έγκλημα.

«Τον χτύπησαν στο κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και τον ακινητοποίησαν. Κατόπιν, του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τον φίμωσαν. Τον σήκωσαν και τον έβαλαν στην κατάψυξη. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να τα έκανε μόνη της μία γυναίκα», εκτιμούν αστυνομικοί.

Αυτό που δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση της κυρίας Σουλτάνας Μαριανού είναι το κατά πόσο ο θάνατός του προήλθε μέσα στον καταψύκτη ή έξω από αυτόν. Για το λόγο αυτό αναμένεται να γίνουν και άλλες εξετάσεις, καθώς δεν αποκλείεται να ήταν ζωντανός όταν τοποθετήθηκε μέσα στον καταψύκτη.

Σημειώνεται ότι η 45χρονη λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση του 63χρονου, είχε αναχωρήσει για τη Βουλγαρία με το ανήλικο παιδί της και έκτοτε δεν επέστρεψε στην Ελλάδα.