Καταδίωξη δύο ανηλίκων στο Βόλο βγαλμένη από ταινία

Σκηνές που θα ζήλευε ακόμα και κινηματογραφικό σενάριο εκτυλίχθηκαν χθες στη Νέα Ιωνία Βόλου. Νεαροί τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων το έσκασαν και έκλεψαν, αρχικά, ένα δίκυκλο.

Αργότερα, έκλεισαν τον δρόμο σε ένα ταξί και αφού ξεφορτώθηκαν την οδηγό του, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η οδηγός του ταξί όμως πρόλαβε να κρατήσει το κινητό της και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε αμέσως.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησε αμέσως την αναζήτηση του ταξί, το οποίο τελικά εντοπίστηκε τη στιγμή που περνούσε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν στην περιοχή της Α’ Βιομηχανικής, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Το κλεμμένο ταξί με τους τροφίμους έφτασε στη Β’ Βιομηχανική Βόλου, αλλά τα περιπολικά τους είχαν κυκλώσει. Αναγκάστηκαν να ακολούθησαν κατεύθυνση προς τη Λάρισα, αλλά την τελευταία στιγμή φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη και κινήθηκαν προς Λαμία.
Η καταδίωξη συνεχίστηκε στην Εθνική Οδό, με το ταξί να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δύο από τα τρία περιπολικά δεν άντεξαν τις υψηλές ταχύτητες, έκαψαν τους κινητήρες τους και ακινητοποιήθηκαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν όμως με περιπολικά από τον Αλμυρό και στον οδικό κόμβο στις Ράχες Φθιώτιδας το ταξί ακολούθησε το παλιό οδικό δίκτυ,ο μέσα από τα χωριά της περιοχής προς τη Στυλίδα.

Στους στενούς δρόμους της Στυλίδας και κοντά στο δημαρχείο, το ταξί έπεσε σε κολώνα και οι τρόφιμοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψή τους. Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Φθιώτιδας, η σύλληψή τους δεν κατέστη δυνατή.

Από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου διέφυγαν την Τρίτη τα ξημερώματα τέσσερις συνολικά τρόφιμοι ίδιας ηλικίας γύρω στα 17-18. Σύμφωνα με πληροφορίες για τους δύο τροφίμους που καταδιώχθηκαν, ο ένας φορούσε μαύρη φόρμα και ο δεύτερος τζιν παντελόνι.