Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες

Σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 16.00 έως τις 21.00 θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι αγρότες, όπως αποφάσισαν σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουν το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση Agrotica, η απόφαση που ελήφθη από τους αγρότες είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης, αποφάσισαν την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Εν τω μεταξύ ανοιχτό μόνο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα είναι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από πολύωρο «μπλοκάρισμα» που διήρκεσε μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Στην Αττική, μεγάλος αριθμός τρακτέρ έχει συγκεντρωθεί στο Κορωπί, απειλώντας να κλείσει την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τα οχήματα έχουν παραταχθεί στην διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με την Αττική Οδό.