Τώρα: Αυξημένη κίνηση στο κέντρο

Αυξημένη είναι αυτή τη στιγμή η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας καθώς πραγματοποιούν κινητοποιήσεις οι δικηγόροι.

Στους δρόμους κατεβαίνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ την ώρα που στη Βουλή θα γίνεται η πρώτη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στην προ ημερησίας συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Στις 12:00 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο οικονομικών θα προχωρήσουν  οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ.

Το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ δίνει ραντεβού στις 6:00  το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Την ίδια ώρα παναττικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, απαιτώντας την απόσυρση του «νόμου-λαιμητόμου», όπως χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την άκαρπη συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν την απεργία – αποχή από τα τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ενώ οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιανουαρίου.