Τί είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα για τον Τραμπ

Σίγουρος για την μη εκλογή του Τράμπ φάνηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπαμα«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο κ. Τραμπ δεν θα γίνει πρόεδρος. Και ο λόγος που το πιστεύω είναι ότι έχω πίστη στον αμερικανικό λαό. Γνωρίζουν ότι το να είσαι πρόεδρος είναι μια σοβαρή δουλειά, δεν είσαι παρουσιαστής ριάλιτι σόου, δεν είναι μάρκετινγκ. Δεν έχει σχέση με την κολακεία ή που το να λες και να κάνεις τα πάντα για να γίνεις είδηση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της παρουσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Καλιφόρνια στηλίτευσε επίσης το γενικότερο κλίμα στον αγώνα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λέγοντας πως η ρητορική των υποψηφίων προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στο εξωτερικό. «Και δεν πρόκειται μόνο για τον κ. ραμπ, δείτε τι λένε όλοι οι υποψήφιοι», είπε.

Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η μονομαχία στους Δημοκρατικούς είναι μία «υγιής πολιτική συζήτηση». Για άλλη μία φορά, απέφυγε να εκφραστεί υπέρ της Χίλαρι ή του Σάντερς -λέγοντας πως «πιθανότατα θα έχω γνώμη» στο τέλος της διαδικασίας, όμως είπε πως δεν θέλει να επηρεάσει την εσωκομματική διαδικασία.