Δύο φοιτητές αντιμέτωποι με φυλάκιση για αντιγραφή???

Δύο Φοιτητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ποινή του ενός χρόνου φυλάκισης, επειδή αντέγραψαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε Πανεπιστήμιο της Ισπανίας, στο οποίο φοιτούν.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι φοιτητές παραποίησαν δημόσια έγγραφα, αφού ο ένας από τους δύο φέρεται ότι έδωσε το τεστ για τον άλλον, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του φίλου του.

Στην Ισπανία, αυτή η κίνηση θεωρείται εγκληματική πράξη, με αποτέλεσμα οι αρχές να πιέζουν ώστε οι 20χρονοι να καταδικαστούν σε ένα χρόνο φυλάκιση. Η εν λόγω ποινή, ευτυχώς για τους φοιτητές, είναι εξαγοράσιμη με 6€ την ημέρα.

Ο δικηγόρος ενός εκ των δύο νεαρών έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ένα διαγώνισμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δημόσιο έγγραφο.

Επειδή, κάτι τέτοιο πιθανό να έχετε στο μυαλό τους να το κάνουν κι εδώ στην Ελλάδα… καλό θα ήταν πρώτα να ψαχτούν σχετικά με το παίζει με τη νομοθεσία! Αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό και καλό για τον εαυτό σας να προβείτε σε τέτοιες πράξεις όσο είστε στο πανεπιστήμιο.