Η Cosco προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η κινεζική Cosco θα καταθέσει προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ως μέρος του σχεδίου της να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό κόμβο μεταφόρτωσης.

H αγορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά και την εξαγορά του 67% ΟΛΠ, δίνει στην Cosco θαλάσσιες συνδέσεις με τη διώρυγα του Σουέζ και σιδηροδρομικές συνδέσεις προς τα Βαλκάνια και την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Ενισχυμένη από τη συγχώνευση με την China Shipping τον περασμένο Δεκέμβριο, η Cosco θέλει μέσω της Ελλάδας να κτίσει μερίδιο αγοράς σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο της ναυτιλίας, όπως σχολιάζει το πρακτορείο.

«Η Cosco και η Watco ενδιαφέρονται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ», δήλωσε πηγή στο Reuters.«Υπάρχει επίσης ένας ελληνικός όμιλος ο οποίος ενδιαφέρεται και ψάχνει για έναν εταίρο»

Εκπρόσωπος της Cosco αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις μελλοντικές προσφορές για άλλα ελληνικά assets, ωστόσο τόνισε πως πιστεύει ότι η εξαγορά του ΟΛΠ θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και την αποδοτικότητα του λιμανιού, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομερή σχέδια.

Το ΤΑΙΠΕΔ προσχώρησε στις 27 Ιανουαρίου στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 100% των  μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την προθεσμία για τις προσφορές είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 26 Απριλίου.

 

πηγή : thetoc.gr