Στη λίστα της USB η ‘Ελλη Στάη

Στο κτίριο του ΣΔΟΕ επί της οδού Πειραιώς προσήλθε η Έλλη Στάη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κατάθεσή της ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS και αφορά τη «λίστα Μπόργιανς»,

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η δημοσιογράφος φέρεται να πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και στη συνέχεια να δώσει τις απαντήσεις της στους εισαγγελείς. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο ποσό, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν βρει στις λίστες περίπου 10 πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη, αν και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει λάβει την κλήση για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα, έχει εντοπιστεί και κατάθεση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία φέρεται να ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ενώ ζευγάρι ανεπάγγελτων φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό που έφτανε τα 25 εκατομμύρια ευρώ!