newsrebel.gr http://www.newsrebel.gr Ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο με άποψη και σάτιρα! Mon, 27 Feb 2017 01:37:24 +0000 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.4 Πόσο αξίζει ο χρυσός της Ελλάδας; 5,2 δισ. ευρώ, απαντά η ΤτΕ http://www.newsrebel.gr/oikonomia/%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-52-%ce%b4%ce%b9%cf%83-%ce%b5/ Mon, 27 Feb 2017 01:37:24 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130773 Τα μισά αποθέματα χρυσού βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος – Το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και στην Ελβετία

Χρυσό βάρους 149,1 τόνων κατέχει η Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος αντιστοιχεί σε αξία 5,261 δισ. ευρώ και βρίσκεται κατά το ήμισυ στο θησαυροφυλάκιο της ΤτΕ, ενώ το υπόλοιπο φυλάσσεται σε Αγγλία, ΗΠΑ και Ελβετία.

Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού, η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει:

«Στην Έκθεση του Διοικητή και ειδικότερα στον Ισολογισμό της δημοσιεύεται ακριβώς το ποσό του χρυσού που κατέχει η Τράπεζα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, την 31η Δεκεμβρίου 2016 τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό φτάνουν τους 149,1 τόνους και η αξία τους τα 5.261,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το ήμισυ σχεδόν των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο δεν έχει μετακινηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το υπόλοιπο φυλάσσεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ισολογισμού της Τράπεζας (9.2 Απαιτήσεις από τη μεταβίβαση συναλλαγματικών διαθεσίμων στην ΕΚΤ) το ποσοστό του χρυσού, που μεταβιβάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ και τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ευρωσύστημα, είναι πολύ μικρό συγκρινόμενο με το συνολικό απόθεμα σε χρυσό. Ανάλογη μεταβίβαση έγινε από όλες τις χώρες που μετέχουν στην ζώνη του ευρώ.

Η φύλαξη μέρους του χρυσού και εκτός συνόρων αποτελεί διεθνή πρακτική για όλες σχεδόν τις Κεντρικές Τράπεζες.

Τα αποθέματα χρυσού, που φυλάσσονται στο εξωτερικό, βεβαιώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική όλων των κεντρικών τραπεζών.

Τα τελευταία χρόνια καμιά μεταβολή δεν έχει γίνει, με εξαίρεση τη μικρή αυξομείωση λόγω των συναλλαγών της Τράπεζας με το κοινό για αγοραπωλησία χρυσών λιρών.

Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος το 2003 να πωλήσει 20 τόνους χρυσού από τα συνολικά αποθέματά της εντασσόταν στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της, πολιτική που ακολουθούσαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Η ρευστοποίηση αυτή οδήγησε απλώς σε διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας της Ελλάδος και αφορούσε τμήμα της ποσότητας χρυσού που είχε συγκεντρωθεί από τις αγορές νομισμάτων και αναβαθμίστηκε μετατρεπόμενο σε εμπορεύσιμες ράβδους διεθνών προδιαγραφών. Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε αναλυτικές ανακοινώσεις για το θέμα στις 28/08/2003 και 18/09/2003».

]]>
Τροχαίο στην εθνική Αθηνών-Λαμίας: Ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo ήταν ο οδηγός της μοιραίας Porsche http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bf-%ce%b3%ce%b9/ Sun, 26 Feb 2017 22:42:31 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130771 Ο 24χρονος γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo ήταν ο οδηγός της μοιραίας Porsche που έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Ενα φριχτό τροχαίο με τέσσερις νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στη μοιραία Porsche βρίσκονταν ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo (το αυτοκίνητο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον ίδιοκτήτη των Jumbo) και ένα ακόμη άτομο.  Από τη σφοδρή σύγκρουση το θάνατο βρήκαν οι δύο επιβαίνοντες της Porsche και οι δύο επιβάτες του σταθμεμεύνου Honda, μια 33χρονη μητέρα, με το τρίχρονο παιδάκι της.

Ο 24χρονος γιος του ιδιοκτήτη του Jumbo είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε στο Μαϊάμι και πήγαινε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ένα αυτοκίνητο μάρκας Honda στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια σταμάτησε στο πάρκινγκ που υπάρχει στο σημείο και έχει και τουαλέτες. Ο οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το παιδάκι τους.

Την ώρα που ο πατέρας μπήκε στην τουαλέτα μια Porsche έπεσε πάνω στο Honda με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Τα δυο αυτοκίνητα διαλύθηκαν και τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η 33χρονη μητέρα  με το τριών ετών παιδί της βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ σκοτώθηκαν και τα δυο άτομα που επέβαιναν στην Porsche. Το ένα άτομο, άνδρας, που ήταν συνοδηγός στο όχημα, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός, όπως και η μητέρα με το παιδί απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο (ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί αν είναι άνδρας ή γυναίκα).

Ο οδηγός του HOnda μόλις άκουσε το μπαμ βγήκε από τις τουαλέτες για να αντικρίσει βομβαρδισμένο τοπίο. Αν και προσπάθησε να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί του,  ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να κάνει οτιδήποτε.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η Porsche να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο πάρκινγκ όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα στο πάρκινγκ…», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

Σταμάτησε στις τουαλέτες της εθνικής οδού και είδε τη γυναίκα του και το παιδί του να βρίσκουν τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια του…Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια σταμάτησε στο πάρκινγκ που υπάρχει στο σημείο και έχει τουαλέτες. Ο οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους.Την ώρα που ο πατέρας μπήκε στην τουαλέτα ήρθε μια Porsche με πολύ μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω στο όχημα. Το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο, ενώ τα δυο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.Η μάνα με το μωρό βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ σκοτώθηκαν και τα δυο άτομα που επέβαιναν στην Porsche. Το ένα άτομο, άνδρας, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ το άλλο, απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο. Ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί αν είναι άνδρας ή γυναίκα…Ο πατέρας και μόλις άκουσε το θόρυβο της σφοδρότατης σύγκρουσης πετάχτηκε έξω από τις τουαλέτες και είδε τα δυο αυτοκίνητα διαλυμένα να φλέγονται. Έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί του, άλλα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Π.Υ. οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μιας και τα 4 άτομα ήταν ήδη νεκρά.«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η Porsche να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο πάρκινγκ όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα στο πάρκινγκ…» δηλωνει αυτοπτης μαρτυρας που ηταν στο σημειο…..!!!!!!

Posted by diasostis.com on Sonntag, 26. Februar 2017

]]>
«Πατρινό Καρναβάλι για πάντα»: Δείτε live τη μεγάλη παρέλαση http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-live/ Sun, 26 Feb 2017 14:08:23 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130769 Υπό βροχή, περισσότερα από 30.000 άτομα πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης – Κέφι και χορός σε Ξάνθη και Ρέθυμνο που πρωταγωνιστούν στις εκδηλώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το κέντρο της Πάτρας. Η βροχή που πέφτει στην πόλη, δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους χιλιάδες καρναβαλιστές, που παρελαύνουν μαζί με τις κατασκευές τους, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Επίσης, η βροχή δεν πτόησε ούτε τους χιλιάδες επισκέπτες, που προφυλαγμένοι κάτω από τις στοές των πεζοδρομίων της οδού Κορίνθου, παρακολουθούν την παρέλαση και συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο και ακολούθησαν η βασίλισσα με την συνοδεία της, καθώς και τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, ενώ το πρώτο μέρος της παρέλασης έκλεισε με τους συλλόγους.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» με τους περίπου 30.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τρέχουν, τραγουδούν και χορεύουν, μεταδίδοντας απλόχερα το κέφι και την χαρά.

Επίσης, πολλά από τα πληρώματα έχουν τις δικές τους καρναβαλικές κατασκευές και τα δικά τους άρματα, ενώ με τις ευφάνταστες και πρωτότυπες στολές τους, κερδίζουν τα θετικά σχόλια των θεατών της παρέλασης.

Η καρναβαλική παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 18:30 το απόγευμα με τους συλλόγους των σοκολατοριχτών, οι οποίοι τηρούν κάθε χρόνο το έθιμο του σοκολατοπολέμου.

Για την βόρεια Ελλάδα, το επίκεντρο του Καρναβαλιού είναι η Ξάνθη, όπου φέτος θα παρελάσουν 12.000 καρναβαλιστές, μέλη περίπου 25 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Στην Κρήτη, η καρδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων «χτυπά» στο Ρέθυμνο. Περίπου 15.000 καρναβαλιστές συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση με την οποία ολοκληρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κρήτη. Η παρέλαση διοργανώνεται το μεσημέρι της Κυριακής και συμμετέχουν 36 ομάδες με 30 άρματα ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί στα τουριστικά καταλύματα της πόλης με την πληρότητα να αγγίζει το 100%.

Η μεσημβρινή παρέλαση θα ξεκινήσει από  τον κόμβο Θεοτοκόπουλου στις 2μ.μ. ενώ τα πληρώματα θα καταλήξουν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου θα ξεκινήσει Dj party. Η τελετή λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα, στην παραλιακή λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου με το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου πάνω στην παραλία, το οποίο θα συνοδεύεται από σόου με πυροτεχνήματα.  Για το βράδυ της Κυριακής προγραμματίζονται συναυλία με τη «Μαλού» αλλά και street party.

Στην πόλη βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες γεγονός που καθιερώνει πλέον το καρναβάλι του Ρεθύμνου στα πιο πολυπληθή όλης της χώρας ενώ φέτος για πρώτη φορά το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού της πόλης (στις 12 Φεβρουαρίου) καταγράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το αντίστοιχο παιχνίδι με τις περισσότερες συμμετοχές παγκοσμίως (άνω των 1400 ατόμων).

]]>
Προκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Έλληνες http://www.newsrebel.gr/politika/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%ac-%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%b2%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bf%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b7/ Sun, 26 Feb 2017 14:04:25 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130767 Μετά τις δηλώσεις Κοτζιά και Καμμένου απειλεί: «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας»

Ανεβαίνει το διπλωματικό θερμόμετρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσλογλου «σήκωσε το γάντι» τόσο για τον βαρύ υπαινιγμό που άφησε για τον ίδιο ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς ότι δεν  κατανοεί, γι’ αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις όσο και για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «αν θέλουν οι Τούρκοι ας βάλουν πόδι στα Ίμια να δούμε μετά πώς θα φύγουν».

Ο κ. Τσαβούσογλου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, χαρακτηρίζει τον Έλληνα ΥΠΕΞ «κακομαθημένο παιδί» το οποίο εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αν και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει ανασκευή του τηλεγραφήματος του τουρκικού πρακτορείου καθώς όπως λένε ο Τούρκος υπουργός αναφερόταν στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Σε κάθε περίπτωση ο Τούρκος ΥΠΕΞ καλεί την κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τον υπουργό απειλώντας ότι «αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός».

«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

To αρχικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Anadolu

Το Σάββατο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ίμια που ακολούθησαν τη δήλωση Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της, είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

]]>
Γεωργιάδης: Προπαγάνδα το άλλο δημοσιονομικό μείγμα με παράλληλα αντιμέτρα http://www.newsrebel.gr/politika/%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9/ Sat, 25 Feb 2017 20:31:48 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130765

Με την επιστροφή της τρόικα προφανώς αυξάνονται οι πιθανότητες να κλείσει η αξιολόγηση και θέλω να ελπίζω ότι τον Απρίλιο θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδυνή», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την επιστροφή της τρόικα, μοναδικό απότοκο της συμφωνίας του Eurogroup και αποδίδει σε «προπαγάνδα» τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί ενός «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων». Αυτό που στην ουσία λένε, σημειώνει, είναι ότι «θα ψηφίσουν σίγουρα τα μέτρα του 2% του ΑΕΠ για περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου και στο μέτρο που ξεπερνούν το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ θα μπορούν για το επιπλέον κομμάτι να έχουν αντισταθμιστικά μείωση των φόρων».

Χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική «περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή», συμπληρώνοντας ότι για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών. «Πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ψηφίζουν αλλά δεν τις κάνουν στην πράξη. Πρέπει να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές», τονίζει επιγραμματικά.

Εκφράζει δυσπιστία αναφορικά με τις εξαγγελίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στην εστίαση από το 24% στο 13%, ευχόμενος «Μακάρι να το κάνουν». Ωστόσο ερωτηθείς εάν θα ψήφιζε αυτά τα μέτρα δηλώνει κατηγορηματικά «Αποκλείεται να ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα».

Επίσης αποσυνδέει τον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ με το αίτημα για εκλογές, από την αιτιολογία ότι «δεν θα κλείσει η αξιολόγηση». Πρόκειται, τονίζει, «για μεγάλη παρεξήγηση. Ποτέ δεν συνέδεσε η ΝΔ τις εκλογές με το κλείσιμο της αξιολόγησης». Διευκρινίζει ότι το αίτημα για εκλογές, έχει να κάνει με το ότι «θεωρούμε ότι η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία βλάπτει τη χώρα» και εξηγεί ότι με τη συνεχή επανάληψή του αποσαφηνίζεται στην κοινωνία πως δεν ισχύει ότι «βολεύεται η ΝΔ γιατί ο Τσίπρας ψηφίζει τα μέτρα που θα ψήφιζε και αυτή».

Στην ερώτηση τι θα κάνετε αν πάρετε εσείς την καυτή «πατάτα», απαντά «θα κυβερνήσουμε σωστά και πολύ γρήγορα αυτή η καυτή “πατάτα” θα γίνει δροσερή».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις απόψεις του κ. Φίλη για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, θεωρεί σταθερή και αδιάρρηκτη τη σχέση Τσίπρα- Καμμένου, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος δεν «έχει καμία σχέση με τη ΝΔ» και ούτε θα συνεργασθεί ξανά στο μέλλον. Για τον κ. Φίλη λέει ότι θέτει τις βάσεις και όσο περνάει ο καιρός «εξελίσσεται σε μεγάλο εσωκομματικό αντίπαλο του κ. Τσίπρα».

Τέλος αναφορικά με τις εσωκομματικές αντιδράσεις ότι σέρνεται η ΝΔ από την επικοινωνιακή τακτική του Άδωνι, διαβεβαιώνει ότι την επικοινωνιακή του γραμμή δεν την εφευρίσκει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας «εγώ, ακολουθώ πάντα αυτό που μου λέει ο πρόεδρος».

]]>
Εφορία: Δώσε την πιστωτική σου και ψώνισε χωρίς να πληρώσεις! http://www.newsrebel.gr/oikonomia/%ce%b5%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b4%cf%8e%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%88%cf%8e%ce%bd%ce%b9/ Sun, 18 Sep 2016 19:49:09 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130750

Περισσότερα κίνητρα πέραν της έκπτωσης φόρου στα οποία περιλαμβάνονται κληρώσεις για ακίνητα, αυτοκίνητα και δωρεάν αγορές σε καταστήματα για τους φορολογουμένους που κάνουν συναλλαγές με πιστωτική κάρτα προβλέπει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που αναμένεται να κατατεθεί στο άμεσο μέλλον στη Βουλή.

Κληρώσεις με έπαθλα ακίνητα, αυτοκίνητα και δωρεάν αγορές σε καταστήματα έρχονται ξανά στο προσκήνιο προκειμένου να παίρνουν οι Έλληνες αποδείξεις.

Τα κίνητρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές είναι:

1) Η απαλλαγή του καταναλωτή, που συναλλάσσεται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, από την υποχρέωση να πληρώσει τα αγαθά που αγόρασε! Κάθε μέρα σε 50 «τυχερούς» πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα δίδεται η δυνατότητα να αγοράσουν δωρεάν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο την μη πληρωμή των αγοραζόμενων αγαθών! Από το σύνολο των πολιτών που θα ψωνίζουν κάθε μέρα από την αγορά μέσω καρτών, 50 τυχεροί θα γλιτώνουν από την πληρωμή του αντιτίμου, καθώς το κράτος θα αναλαμβάνει αυτό να πληρώνει τον «λογαριασμό».

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με κάρτες – Δώρα από την εφορία για το πλαστικό χρήμα

Έτσι γι’ αυτούς τα ψώνια θα είναι «δωρεάν» και εξοφλούνται από το Δημόσιο. Δηλαδή αντί τα χρήματα να αφαιρεθούν αυτόματα από τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα αφαιρούνται από τον λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Προϋπόθεση για κάθε καταναλωτή να αποκτήσει την πιθανότητα να κάνει δωρεάν τις αγορές του θα είναι να έχει ζητήσει και να έχει λάβει απόδειξη. Από τη στιγμή που θα το πράξει, θα συμμετέχει στην αυτόματη κλήρωση του «επάθλου» που θα είναι η δωρεάν αγορά των προϊόντων που επιθυμεί.

Ο καταναλωτής που θα είναι τυχερός θα βλέπει πάνω στην απόδειξη ένα εκτυπωμένο μήνυμα με το οποίο θα ενημερώνεται ότι δεν απαιτείται να πληρώσει τα αγαθά που αγόρασε καθώς σ’ αυτόν έτυχε το έπαθλο της δωρεάν αγοράς. Άγνωστο παραμένει ακόμη μέχρι ποιο όριο ποσού θα παρέχεται το δικαίωμα των δωρεάν αγορών. Σε κάθε περίπτωση, το Δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα που θα πλήρωνε ο καταναλωτής αν δεν κληρωνόταν.

2) Κλήρωση 5 αυτοκινήτων κάθε μήνα. Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν τις αγορές τους με «πλαστικό χρήμα», θα μετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλα 5 αυτοκίνητα, τα οποία θα χαρίζει το Δημόσιο από το «στοκ» των κατασχεμένων που υπάρχουν στον ΟΔΔΥ. Συνολικά, κάθε χρόνο θα δίδονται 60 αυτοκίνητα σε ισάριθμους τυχερούς που θα κληρώνονται μέσω των αποδείξεων που θα έχουν λάβει.

3) Κλήρωση ενός ακινήτου κάθε χρόνο. Όλοι όσοι λαμβάνουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν με κάρτες θα μετέχουν αυτόματα σε μια ετήσια κλήρωση με έπαθλο ένα ακίνητο.

4) Εκπτώσεις από 1.900 έως 2.100 ευρώ στον ετήσιο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Από την 1η-1-2017, οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις θα πρέπει να καλύπτουν ένα ποσοστό του ετησίου εισοδήματός τους με δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), προκειμένου να κατοχυρώνουν την ετήσια έκπτωση φόρου ύψους 1.900 έως 2.100 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του καθενός.

Σε περίπτωση που δεν καλύπτουν το απαιτούμενο ποσοστό, τότε το ακάλυπτο ποσό θα φορολογείται με 22%. Το ποσοστό του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις που θα πρέπει να καλύπτεται με δαπάνες πληρωθείσες με «πλαστικό» ή ηλεκτρονικό χρήμα θα εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος αυτού.

Συγκεκριμένα:

* Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν ποσά ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστό 10% του εισοδήματος αυτού με δαπάνες εξοφληθείσες με «πλαστικό» ή ηλεκτρονικό χρήμα.

* Για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις πάνω από 10.000 και μέχρι 20.000 ευρώ το ποσοστό του εισοδήματος που πρέπει να καλύπτεται με «πλαστικό» ή ηλεκτρονικό χρήμα θα ανέρχεται στο 15%, ενώ για όσους δηλώνουν πάνω από 20.000 και μέχρι 40.000 ευρώ το ποσοστό αυτό θα ανέρχεται σε 20%.

* Για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις πάνω από 40.000 ευρώ το ποσοστό υποχρεωτικής κάλυψης με δαπάνες εξοφληθείσες με «πλαστικό» ή ηλεκτρονικό χρήμα θα ανέρχεται στο 30% του ετησίου αυτού εισοδήματος.

Oι δαπάνες που θα αναγνωρίζονται

Για τις δαπάνες που πληρώνονται με «πλαστικό» χρήμα ή μέσω e-banking οι μισθωτοί και συνταξιούχοι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να διαφυλάσσουν τις αποδείξεις ή τυχόν άλλα προβλεπόμενα παραστατικά, προκειμένου να κατοχυρώσουν την ετήσια έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.

Κι αυτό διότι οι ίδιες οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ηλεκτρονικά αρχεία με αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω e-banking.

Στις δαπάνες που θα αναγνωρίζονται για την κατοχύρωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου των 1.900-2.100 ευρώ θα περιλαμβάνονται όλες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών και οι παροχές υπηρεσιών.

Δηλαδή θα λαμβάνονται υπόψη ακόμη και οι αγορές σε σούπερ μάρκετ, οι πληρωμές ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, τόκων από στεγαστικά δάνεια, ασφαλίστρων, διδάκτρων, μέχρι και η πληρωμή των κοινοχρήστων. Θα εξαιρούνται μόνο μεταφορές ποσών σε άλλα πρόσωπα και τα εμβάσματα.

Από την υποχρέωση να καλύπτουν ένα ποσοστό του ετησίου εισοδήματος με δαπάνες πληρωθείσες με «πλαστικό» ή ηλεκτρονικό χρήμα θα εξαιρεθούν όσοι συνταξιούχοι έχουν ηλικία 70 ετών και άνω, καθώς και όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο και σε περιοχές ορεινές που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο από ένα συγκεκριμένο όριο.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

]]>
Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη Δημάδης-Σουλτογιάννης με περούκες – Είχαν «στόχο» τον Παππά http://www.newsrebel.gr/politika/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%85%cf%8c%cf%81%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%bf/ Sun, 18 Sep 2016 19:47:54 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130748 Μεταμφιεσμένοι με περούκες, γυαλιά ηλίου και καπέλα πήγαν δύο Έλληνες δημοσιογράφοι να το παίξουν «ρεπόρτερς ερευνητές» στη Νέα Υόρκη και βρέθηκαν να τους την πέφτουν από παντού ασφαλίτες που τους νόμισαν για τρομοκράτες.

Ήθελαν να καταγράψουν με κάμερα τον Νίκο Παππά μέσα στο ξενοδοχείο που διαμένει στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Δεν είχαν όμως την τύχη με το μέρος τους.

Άνδρες της ελληνικής Ασφάλειας αντιλήφθηκαν δύο άνδρες με ύποπτη συμπεριφορά, ειδοποίησαν τους Αμερικανούς αστυνομικούς και αμέσως τους συνέλαβαν.

Ακολούθησαν κωμικοτραγικά σκηνικά, με τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους να παρακαλάνε να τους αφήσουν, ενώ το περιστατικό θεωρήθηκε σοβαρότατο τόσο από την ελληνική όσο και από την αμερικανική Ασφάλεια, αφού μην γνωρίζοντας αρχικά με ποιους είχαν να κάνουν φοβήθηκαν μέχρι και για τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης μεταμφιέστηκαν με περούκες και γυαλιά ηλίου, φόρεσαν και καπέλα (πόσες ταινίες άραγε βλέπουν αυτά τα παιδιά) και μπήκαν στο ξενοδοχείο που μένει η ελληνική κυβερνητική αποστολή για να τραβήξουν πλάνα τον Νίκο Παππά.

Ο Θάνος Δημάδης φορούσε μαύρη περούκα, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης καστανή. Κανείς τους δεν είχε επιλέξει ξανθιά.

Ωστόσο, επειδή η πραγματική ζωή δεν είναι όπως οι ταινίες από τις οποίες εμπνεύστηκαν οι νεαροί ρεπόρτερ, δεν άργησαν να τους αντιληφθούν οι Έλληνες ασφαλίτες.

Αμέσως ειδοποίησαν τους Αμερικανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τους συνέλαβαν, τους πήραν τις ταυτότητες ενώ δεν παρέλειψαν να τους ελέγξουν και για όπλα.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι Δημάδης και Σουλτογιάννης «ψάχτηκαν» ως τρομοκράτες.

Αυτό τους έκανε να τα «χρειαστούν» και όπως μας είπαν καλά ενημερωμένες πηγές μας από τη Νέα Υόρκη άρχισαν τις ικεσίες για να αφεθούν ελεύθεροι.

Προηγουμένως είχαν παραγγείλει ποτά στο ξενοδοχείο και τα «χρέωσαν» στο δωμάτιο του υπεύθυνου επικοινωνίας του Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη.

Δεν ξέρουμε με ποια «λογική» χρέωσαν τα ποτά τους στο δωμάτιο του Χριστοφορίδη, αλλά είναι βέβαιο ότι (και) από αυτή την εξυπνάδα «καρφώθηκαν».

Δηλαδή, πόσο έξυπνο είναι δύο άγνωστοι τύποι με γυαλιά και καπέλα να χρεώνουν το δωμάτιο Έλληνα αξιωματούχου; Αμέσως τους θεώρησαν ύποπτους και τους «τσίμπησαν».

Τι μετέδωσε το ΑΠΕ

Την είδηση, μετά το TRIBUNE, μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές Αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού.

Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία επειδή έφτασαν στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή του συνεργάτη του Νίκου Παππά στο ξενοδοχείο για να του χρεώσουν τα ποτάκια τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ένας δημοσιογράφος δουλεύει για τον ALPHA κι ο άλλος για το Star.

Το πρωτοφανές ρεζιλίκι σχολίασε στο Twitter και ο Έλληνας δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, οποίος σε δύο tweet έγραψε:

sideris_tweet

Και οι ταυτότητες των συλληφθέντων «ρεπόρτερ ερευνητών»:

dimadis

soultogiannis

]]>
Κάποιος σε πτήση της British Airways έκανε τέτοιο χέσιμο που το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί! http://www.newsrebel.gr/viral/%ce%ba%ce%ac%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%80%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-british-airways-%ce%ad%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bf-%cf%87/ Mon, 12 Sep 2016 14:13:17 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130746 Πτήση της British Airways υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να προσγειωθεί, το περασμένο Σαββατοκύριακο, επειδή κάποιος πήγε για χέσιμο μέσα στο αεροπλάνο και ουσιαστικά το αχρήστεψε. Ναι, το αεροπλάνο. Φαντάσου να ζεις τη ζωή σου γνωρίζοντας ότι κάποτε έχεσες τόσο άσχημα που ένα 747-400 έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να προσγειωθεί. Η διάρροιά σου ανάγκασε ένα αεροσκάφος των 533 εκατομμυρίων δολαρίων να κατεβεί από τους αιθέρες. Φαντάσου να κοιτάς τα αγαπημένα σου πρόσωπα μετά από αυτό. Φαντάσου να αγκαλιάζεις τη μάνα σου. Δεν θα μπορούσες. Ο κώλος σου ουσιαστικά είναι τρομοκράτης.

Τέλος πάντων. Η πτήση της ΒΑ από Χίθροου προς Ντουμπάι, το περασμένο Σάββατο, έπρεπε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στο Χίθροου μετά τα πρώτα 30 λεπτά της 7ωρης πτήσης επειδή κάποιος διέπραξε ένα έγκλημα τουαλέτας.

Στην πτήση έτυχε να βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος του Hertsmere για τους Τόρις Abhishek Sachdev και τουίταρε το γεγονός. «Είναι τρελό! Η πτήση μας της ΒΑ για το Ντουμπάι επέστρεψε στο Χίθροου λόγω μυρωδιάς κοπράνων στην τουαλέτα! Μέχρι την επόμενη πτήση μεσολαβούν 15 ώρες… #britishairways» έγραψε ο Sachdev, ο οποίος μίλησε επίσης στη Daily Mail για το περιστατικό. Και επανέρχομαι: φαντάσου ότι προκάλεσες μια τόσο άσχημη οσμή που δημοτικός σύμβουλος των Τόρις μίλησε σε εφημερίδα εθνικής εμβέλειας για αυτό.

«Ο πιλότος έκανε ανακοίνωση ζητώντας τον επικεφαλής του πληρώματος θαλάμου των επιβατών και έτσι ξέραμε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε» τόνισε. «Περίπου 10 λεπτά αργότερα είπε «Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια αρκετά άσχημη οσμή που βγαίνει από τη μία τουαλέτα»».

«Είπε ότι ήταν υγρά ανθρώπινα περιττώματα. Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε».

Δυο πράγματα:

1. Η πληροφορία για την υγρή κατάσταση των κοπράνων παραπέμπει στο ότι ο πιλότος έκανε επιτόπια έρευνα και τα είδε όλα με τα μάτια του. Σε αυτή την περίπτωση, αναρωτιέμαι, είχε βάλει την ειδική μάσκα του πιλότου στη μύτη του;

2. Αυτό το θέμα επανέρχεται κάθε φορά που κάποιος κάνει τόσο αποκρουστικά κόπρανα, ότι μήπως δεν είναι ανθρώπινα. Όλοι έχουμε δει κάποια άσχημη περίπτωση σκατού. Όλοι έχουμε πάει σε παμπ. Όλοι έχουμε ταξιδέψει με λεωφορείο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Όλοι στη Βρετανία, σε κάποια φάση, αναγκάστηκαν να κατουρήσουν σε κάποιο σιδηροδρομικό σταθμό. Όλοι έχουμε σηκώσει το καπάκι της τουαλέτας και έχουμε βρει να κοιτάμε το… χάος που έχει προκληθεί από τα περιττώματα κάποιου άλλου. Ωστόσο το ερώτημα είναι: πώς και -πιο συγκεκριμένα- γιατί είναι πιθανό κάποιος να χέσει γύρω από το καπάκι της τουαλέτας. Και ένα υποερώτημα: πώς κάποιος μπορεί να χέσει πάνω στον τοίχο;

Ζήτα μου να χέσω στον τοίχο και θα ξέρω από πού να αρχίσω. Εάν προσπαθούσα, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να χέσω κατά μήκος ενός κάθετου τζαμιού. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που φαίνεται ότι τα καταφέρνουν τακτικά. Πάνε στο γιατρό αμέσως μετά; Όταν «καταθέτεις» κάτι με τόση δύναμη ώστε να βγαίνει αμέσως προς τα έξω εκτοξευόμενο, πας κατευθείαν στο νοσοκομείο και λες «Γεια σου γιατρέ, κάτι πάει στραβά με μένα» ή προσπαθείς να φύγεις μακριά; Επίσης γιατί αυτό συμβαίνει πάντα σε δημόσιες τουαλέτες;

Τέλος πάντων, η πτήση επαναπρογραμματίστηκε την επόμενη μέρα και η British Airways εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας «Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία των πελατών μας» πριν να παράσχει σε όλους τους επιβάτες της πτήσης -συμπεριλαμβανομένου αυτού που χέστηκε- μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

Ασφαλές ταξίδι, κάθαρμα που έχεσες όλο τον τόπο. Έχε ειρήνη με το λεπτό έντερό σου.

Αυτό το άρθρο αρχικά εμφανίστηκε στο VICE UK.

]]>
ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/oaed-xekinisan-i-etisis-gia-to-programma-kinofelous-ergasias/ Fri, 08 Apr 2016 17:15:04 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130690 Ξεκίνησε σήμερα, 8 Απριλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από εγγεγραμμένους ανέργους του Οργανισμού για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης.

Η δημόσια πρόσκληση Νο 3/2016, αφορά στη δημιουργία 413 θέσεων πλήρους απασχόλησης για ανέργους, σε επιβλέποντες Φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, η οποία γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, είναι η 18η Απριλίου.

Δικαίωμα υποβολής έχουν μόνο οι άνεργοι που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα.
5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ – Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (18-04-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι.

α) Άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών.

β) Άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

γ) Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω εφτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του /της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5. Την ηλικία.
6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί δέσμευση από την περσινή φάση της Κοινωφελούς Εργασίας.

]]>
Συμπλοκές στον Πειραιά ανάμεσα σε Χ.Α. και αντιφασίστες http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/episodia-ston-pirea-metaxi-melon-tis-cha-ke-aristeriston/ Fri, 08 Apr 2016 17:00:41 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130692 Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο του Πειραιά μεταξύ μελών της ΧΑ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και αριστεριστών που συμμετείχαν σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση κι έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους χωρίσει.

Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο

]]>
Η Τσιτσιολίνα στο Erotic Art Festival http://www.newsrebel.gr/lifestyle/i-tsitsiolina-sto-erotic-art-festival/ Fri, 08 Apr 2016 16:50:23 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130684 To μεγαλύτερο φεστιβάλ με θέμα την ερωτική διάθεση και συμπεριφορά των κατοίκων της πόλης επιστρέφει!

Αθωότητα και λαγνεία σε ένα μοναδικό Non Stop τετραήμερο αισθησιασμού με κεντρικό πρόσωπο τη Βασίλισσα του είδους.

Η Staler Llona, κατά κόσμο Cicciolina, δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση  και έρχεται στην Αθήνα προκείμενου να γνωρίσει από κοντά το πιο ερωτικό κοινό στον πλανήτη.

Οικοδέσποινες της βραδιάς

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την παρουσίαση του Festival έχουν αναλάβει η Ευή Αδάμ και η Τζέην Σαμπανίκου, οι οποίες υπόσχονται πολλές  ευχάριστες εκπλήξεις.

parousiasi2

 

Mετά το επιτυχημένο «Εrotic Art Festival 2014″ τον περασμένο Δεκέμβριο, το «Sex World Convention tour» επιστρέφει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do.

H διοργάνωση της έκθεσης έχει ως κινητήριο μοχλό τον ερωτισμό και τη σεξουαλική διάθεση σε όλες του τις διαστάσεις, μέσα από την σεξουαλική ενημέρωση, την τέχνη, εκθέματα και μπαζάρ ειδών γύρω από το σεξ, αλλά και μέσα από την ψυχαγωγία, τα shows και parties με καλεσμένα τα κορυφαία sex models ανά την υφήλιο.

Aκόμα πιο εντυπωσιακό, έτοιμο να ανεβάσει τη λίμπιντό μας στα ύψη μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις του με γνώμονα την ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Στην περυσινή έκθεση η προσέλευση του Αθηναϊκού κοινού ξεπέρασε τις 40.000, εκ των οποίων 18.000 ήταν γυναίκες, ενώ παράλληλα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και από ζευγάρια που βρέθηκαν στο χώρο της, πάνω από 12.000 στον αριθμό.

World Famous Erotic Models

Η εξωτική πολυβραβευμένη PussyKat και κορυφαία Asian Performer με ενεργό δράση στην εκστρατεία «stop child porno».

Οι εκρηκτικές Milf Katie Pears και Βecky Stevens!
Ο ξανθός πειρασμός Lola Taylor!
Η Mya Diamond καταξιωμένη βραβευμένη porn star και η Jenna Jane, hard core performer και λάτρης της χώρας μας!
Το πασίγνωστο showgirl ανά την Ευρώπη Yvet Shine και το μοναδικό fetish erotic model Miss Iron!
Η σκανδαλώδης σέξι Regina Moon, η ζουμερή extra large porn star Melinda και  δική μας Ιnna,το δημοφιλέστερο erotic model που διαθέτει η χώρα μας, δίνουν  τον καλύτερο τους εαυτό  σε ένα τετραήμερο εμπνευσμένο από τον παράδεισο… αλλά και την κόλαση!

Από το Erotic Art Festival 2016 δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι αντρικές παρουσίες προς χάρη του γυναικείου κοινού.

Ο  Νο1 porn star της Ελλάδας Τeo μαζί με τον πολυτάλαντο sex performer  Patrick και τον Scarface είναι έτοιμοι να διεισδύσουν σε κάθε θηλυκή φαντασίωση.

6 Se(x)ions

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, παράλληλες δραστηριότητες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με μοναδικό στόχο να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.

Έτσι, όσοι παρευρεθούν στο Φάληρο από τις 15 εώς τις 18 Απριλίου μπορούν να απολαύσουν παράλληλα δρώμενα όπως:

  • Cult Cinema
  • Sex Art
  • Sex Performing
  • BDSM Area
  • Porn Star Stage
  • Sexy Bazaar

Παρουσίαση βιβλίου της Νένα Χρονόπουλου

«αν μιλούσε το…αι2ον»

Παρασκευή,15-04-2016 στις 21:00.

Φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ η γνωστή Eλληνίδα Νένα Χρονοπούλου θα κάνει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταδίου,  την παρουσίαση του νέου της βιβλίου : «αν μιλούσε το…αι2ον»

info: www.erotic-festival.com

Είσοδος για 1 ημέρα

Το κόστος αγοράς 1 εισιτηρίου στην είσοδο της έκθεσης για 1 μέρα θα είναι 12€. Αν η αγορά γίνει online και νωρίτερα (early bird), το κόστος θα είναι 10€.

Το κόστος αγοράς 2 εισιτηρίων (ζευγάρι) στην είσοδο της έκθεσης για 1 μέρα θα είναι 22€. Αν η αγορά γίνει online και νωρίτερα (early bird), το κόστος θα είναι 18€.

VIP Full Access

Το κόστος αγοράς 1 VIP εισιτηρίου στην είσοδο της έκθεσης για full access (οποιαδήποτε μέρα της έκθεσης) θα είναι 60€. Αν η αγορά γίνει online και νωρίτερα (early bird), το κόστος θα είναι 50€.

Το κόστος αγοράς 2 VIP εισιτηρίων στην είσοδο της έκθεσης για full access (οποιαδήποτε μέρα της έκθεσης) θα είναι 100€
Αν η αγορά γίνει online και νωρίτερα (early bird), το κόστος θα είναι 85€.

 

]]>
Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/ektakto-deltio-epidinosis-tou-kerou/ Fri, 08 Apr 2016 16:08:57 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130681 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:
– Το Σάββατο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και η Μακεδονία.

– Την Κυριακή αρχικά το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι η υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και από τις νυχτερινές ώρες πιθανόν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

-Τη Δευτέρα μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

]]>
Σε άλλα εννέα σχολεία σταδιακά τα σχολικά γεύματα http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/se-alla-ennea-scholia-stadiaka-ta-scholika-gevmata/ Fri, 08 Apr 2016 16:03:35 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130678 Άρχισε σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα» σε σχολεία των Δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νέας Ιωνίας, Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου ως κοινή δράση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Η δράση ξεκινά σε τρία από τα εννέα επιπλέον Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά η δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος και καλύπτει το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.

Ήδη από τον Φεβρουάριο υλοποιείται το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών με επιτυχία σε 9 δημοτικά σχολεία του Δήμου Περάματος.

Οι στόχοι του Πιλοτικού Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού αφενός και αφετέρου να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτρέψουν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως να δραστηριοποιηθούν και να συνεργαστούν αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Το σύνολο των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιούν το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» είναι 18 και ο αριθμός των μαθητών που σιτίζεται από αυτό ανέρχεται σε 3150.

]]>
Στο στόχαστρο η διαφήμιση των Jumbo με την Άντζελα Δημητρίου http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/130671/ Fri, 08 Apr 2016 14:33:42 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130671 Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα διαφήμιση της εταιρείας Jumbo, με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου καθώς στο τέλος η δημοφιλής τραγουδίστρια προκαλεί έναν νεαρό άνδρα να τσουγκρίσει το αυγό της, λέγοντάς του «Χτύπα… σαν άντρας».

Η ατάκα αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το «Χτύπα σαν άντρας» δεν είναι επικό – είναι επικίνδυνο!

«Χτύπα σαν άντρας», καλεί από την Τετάρτη το βράδυ διαφημιστικό σποτ της γνωστής εταιρείας παιχνιδιών. Την ίδια ώρα «Σαν άντρας» χτυπούσε και τη γυναίκα του ο άλλος στο Χαϊδάρι και με εικοσιέξι μαχαιριές την έστειλε τον άλλο κόσμο.

Το σποτάκι έγινε viral! Η συζυγοκτονία πέρασε στα ψιλά…
Γιατί; Άλλωστε, όταν κάτι συμβαίνει συχνά πυκνά, έχει ως αποτέλεσμα να νομιμοποιείται στη συνείδηση της κοινωνίας ως έγκλημα πάθους ή ως θεμιτή αντρική συμπεριφορά και δεν αποτελεί πλέον είδηση. Ακόμα και αν πρόκειται για δολοφονία…

Για τη σωματική ή την ψυχολογική βία; Ούτε λόγος! Αυτή δεν αφορά κανέναν… αυτή είναι ιδιωτική υπόθεση… όμως η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι υπόθεση της Πολιτείας, που οφείλει να προστατέψει τα θύματα, αλλά και της κοινωνίας, που έχει ως χρέος της να μην ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

Το «Χτύπα σαν άντρας» δεν είναι αστείο – είναι επικίνδυνο. Προβάλλει ως παρωδία, που όμως εσωτερικοποιεί την πατριαρχική ιδεολογία, απενοχοποιώντας την αντρική βία κατά των γυναικών.

Το «Χτύπα σαν άντρας» δεν είναι επικό – Είναι καφρίλα!

Καλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν το ρόλο τους και να μην προβάλλουν σεξιστικά στερεότυπα, τα οποία, αθέατα ή μη, αναπαράγουν τη βία. Καλούμε όλες και όλους να πάρουν θέση και, με τη στάση τους, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, ξεπουλώντας τα πάντα στο βωμό του κέρδους.

Η ΓΓΙΦ, συνεπής στο έργο της για την καταπολέμηση των στερεοτύπων στα ΜΜΕ, έχει ήδη προβεί σε προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, σημαντικότερες εκ των οποίων αφορούν:

  • στην εναρμόνιση με την Οδηγία 2007/65/ΕΚ αναφορικά με την άσκηση τηλεοπτικών δραστηριοτήτων, με στόχο τη συμπερίληψη ειδικής διάταξης για την ισότητα των φύλων
  • στη ρητή ένταξη στις υποχρεώσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και μέριμνα για την εφαρμογή της έμφυλης ισότητας στα ΜΜΕ
  • στην επανεξέταση του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης και Επικοινωνίας (2007) και την ένταξη νέου παραρτήματος, που θα εξειδικεύει την παρουσίαση των διαφημίσεων με την οπτική του φύλου

Συνεχίζουμε το αδιάλειπτο έργο μας και, με την αρωγή όλων, αγωνιζόμαστε, ώστε, σεξιστικά συνθήματα και παροτρύνσεις , όπως «Χτύπα σαν άντρας» να λάβουν τέλος.

]]>
«Αποκυήματα φαντασίας του Γκιρτζίκη» http://www.newsrebel.gr/sports/130675/ Fri, 08 Apr 2016 13:52:25 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130675 Το υφυπουργείο αθλητισμού απάντησε με δελτίο τύπου στη δήλωση του Γιώργου Γκιρτζίκη, ότι κλιμάκια υπηρεσίας της Κυβέρνησης επιχείρησαν να ελέγξουν την ΕΠΟ:

Οι αναφορές του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Γιώργου Γκιρτζίκη περί δήθεν επισκέψεων κλιμακίων κρατικών υπηρεσιών (αδιευκρίνιστης ιδιότητας και προέλευσης), οι οποίες επεκτείνονται και σε απρεπείς χαρακτηρισμούς, είναι εντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Κατά συνέπεια χαρακτηρίζονται αποκυήματα φαντασίας, εκτός και αν συνιστούν σκόπιμες αναφορές με προφανή στόχο να αποτραπούν μελλοντικοί έλεγχοι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

]]>
Jennifer Lawrence: Τα ανδρικά πρότυπα είναι έργο του διαβόλου! http://www.newsrebel.gr/lifestyle/i-jennifer-lawrence/ Fri, 08 Apr 2016 13:43:13 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130655 Για τα χολιγουντιανά στερεότυπα σε ό,τι αφορά τον τύπο του σώματος, αλλά και για την προσωπική της ζωή μιλάει η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Harper’s Bazaar.

jennifer-lawrence-harpers-bazaar-may-2016-cover-photoshoot011

«Όλοι μου λένε: «Σε αγαπάμε γιατί υπάρχει και κάποια με ένα κανονικό σώμα»», δήλωσε η Τζένιφερ Λόρενς μιλώντας στο περιοδικό, στο οποίο ποζάρει για το εξώφυλλο του Μαΐου. Όμως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δεν θέλει να βάζει ταμπέλες. «Μου αρέσω, δεν αισθάνομαι ότι έχω ένα φυσιολογικό σώμα. Κάνω πιλάτες κάθε μέρα. Τρώω, αλλά δουλεύω πολύ. Πολύ περισσότερο από ό,τι ένα φυσιολογικό άτομο. Νομίζω ότι έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ τα λιποβαρή άτομα, που όταν κάποιος έχει φυσιολογικό σωματικό βάρος τότε ακούμε: «Ω Θεέ μου, αυτή έχει πολλές καμπύλες»». Το Χόλιγουντ χρειάζεται ένα «νέο φυσιολογικό σωματότυπο», λέει η Λόρενς.

jennifer-lawrence-harpers-bazaar-may-2016-cover-photoshoot03

H ηθοποιός αναφέρθηκε και στην ερωτική της ζωή. Δηλώνει ότι δεν έχει έναν συγκεκριμένο τύπο άντρα, «γιατί τα πρότυπα είναι έργο του διαβόλου». 

«Σεξ; Ας μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτό», λέει γελώντας, ενώ διευκρινίζει ότι πέρασε τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου με τον φίλο της Αζίζ γιατί όπως είπε «ήταν μία βραδιά που μπορούσα να δω τον Αζίζ. Μου έκανε δώρο ένα λούτρινο ζωάκι, κι εγώ του πήρα μία κάρτα».

]]>
Η Gira ανακαλεί πρίζες με αυξημένη προστασία επαφής http://www.newsrebel.gr/texnologia/i-gira-anakali-prizes-me-afximeni-prostasia-epafis-prostateftiko-pedion/ Fri, 08 Apr 2016 13:32:33 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130653 – Σε περίπτωση μη ενδεδειγμένης χρήσης αυτών των πριζών με προστατευτικό παιδιών (κυρίως αν τοποθετηθούν μέσα αγώγιμα υλικά) μπορεί να προκληθεί θάνατος από ηλεκτροπληξία - Άμεσα δωρεάν αντικατάσταση των πληττόμενων προϊόντων για πελάτες - Έχουν δημιουργηθεί Hotlines για καταναλωτές και ειδικευμένους ηλεκτρολόγους - Πρόβλημα έχει υπάρξει μόνο σε περιορισμένο αριθμό πριζών με αυξημένη προστασία επαφής («προστατευτικό παιδιών»)

Στα πλαίσια της προστασίας των καταναλωτών, η Gira Giersiepen GmbH & Co. KG (Gira), ένας από τους διεθνώς κορυφαίους ολοκληρωμένους προμηθευτές τεχνολογίας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και κτιριακών συστημάτων, ανακαλεί προληπτικά ένα μέρος των πριζών με αυξημένη προστασία επαφής («προστατευτικό παιδιών»). Εσωτερικοί έλεγχοι έδειξαν ότι τα καλύμματα πριζών με αυξημένη προστασία επαφής, που διακινήθηκαν από την Gira στο χρονικό διάστημα από 09.12.2014 έως 26.01.2016 μέσω διαφόρων χονδρεμπόρων ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ενδέχεται να εμφανίζουν ελαττώματα. Στις πληττόμενες πρίζες μπορεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις η μηχανική διάταξη στο κάλυμμα της πρίζας – το λεγόμενο «Shutter» – να μην κλείνει με το προβλεπόμενο τρόπο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση μη ενδεδειγμένης χρήσης της πρίζας, για παράδειγμα αν εισαχθούν αγώγιμα υλικά, – να προκύψει – όπως θα συνέβαινε σε κάθε συνηθισμένη πρίζα χωρίς αυξημένη προστασία επαφής – ηλεκτροπληξία, με συνέπεια σοβαρούς ή και θανατηφόρους τραυματισμούς. Για να μειωθεί τυχόν κίνδυνος, οι γονείς και οι ενήλικες θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα απειλούμενα άτομα, ιδιαίτερα τα παιδιά, να μην πλησιάζουν τις πρίζες στο σπίτι ή σε άλλους χώρους και να μην υπάρχει πιθανότητα να τοποθετήσουν αγώγιμα υλικά μέσα στις πρίζες.

Η ασφάλεια προηγείται

Ως τώρα δεν έχει υπάρξει περιστατικό βλάβης στις πρίζες με αυξημένη προστασία επαφής («προστατευτικό παιδιών»), οι οποίες πωλούνται κάθε χρόνο κατά εκατομμύρια από την Gira σε πλήθος χωρών, χωρίς να έχουν υπάρξει προβλήματα. Καθώς για την Gira η ασφάλεια όλων των προϊόντων έχει τη μέγιστη προτεραιότητα, η ιστορική αυτή εταιρεία με έδρα το Radevormwald ενήργησε αμέσως και αποφάσισε σε στενή συνεργασία με τις εποπτικές αρχές μία ανοιχτή ανάκληση των πληττόμενων καλυμμάτων των πριζών. Στα πλαίσια της ανάκλησης εφαρμόζονται πλέον βήμα προς βήμα όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τις αρχές, ώστε να συλλεχθούν οι ήδη παραδοθείσες πληττόμενες παρτίδες από τους χονδρεμπόρους ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, τις εταιρείες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και τους καταναλωτές ώστε να εξαλειφθεί με αυτό τον τρόπο η πιθανή πηγή κινδύνου. Για αυτό τον σκοπό, η Gira θα απευθυνθεί στο κοινό με αγγελίες, αφίσες στο εμπόριο καθώς και με πληροφοριακό υλικό στο διαδίκτυο.

Δωρεάν αντικατάσταση από εξειδικευμένες εταιρείες

Οι πελάτες πρέπει να απευθυνθούν στους ηλεκτρολόγους που τους εξυπηρετούν, εφόσον αγόρασαν πληττόμενα προϊόντα στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ή έχουν τοποθετήσει τέτοια. Οι ειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι μπορούν να ενημερώσουν τους πελάτες για το αν πλήττονται πιθανώς τα καλύμματα των πριζών τους. Αν οι πελάτες έχουν τοποθετήσει πιθανώς ελαττωματικά καλύμματα πριζών, ο αρμόδιος ηλεκτρολόγος θα πραγματοποιήσει έναν επιτόπιο έλεγχο λειτουργίας. Αν εκεί διαπιστωθεί ότι τα καλύμματα πριζών εμφανίζουν την καθορισμένη εικόνα σφάλματος, ο αρμόδιος ηλεκτρολόγος θα τα αντικαταστήσει δωρεάν με νέα καλύμματα με πλήρως λειτουργική, αυξημένη προστασία επαφής. Η αντικατάσταση των καλυμμάτων των πριζών γίνεται γρήγορα και εύκολα, αλλά πρέπει να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τον αρμόδιο ηλεκτρολόγο. Η Gira δηλώνει ρητά πως οι πελάτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποπειραθούν να αντικαταστήσουν μόνοι τους τα καλύμματα των πριζών.

Δωρεάν Hotline

Για να απαντώνται άμεσα ερωτήσεις πελατών και ειδικευμένων ηλεκτρολόγων, η Gira έχει διαθέσει άμεσα μια δωρεάν τηλεφωνική γραμμή

για πελάτες και ειδικευμένους ηλεκτρολόγους: 0030 2107 4855 60

Οι πελάτες μπορούν εδώ να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες. Οι ειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι μαθαίνουν μεταξύ άλλων ποια προϊόντα πλήττονται και πώς μπορούν να πραγματοποιούν σωστά την αντικατάσταση.
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν επίσης στη διεύθυνση www.recall.gira.com/gr.

Πρόβλημα έχει υπάρξει μόνο σε περιορισμένο αριθμό πριζών με αυξημένη προστασία επαφής («προστατευτικό παιδιών»)

Η Gira τονίζει ότι δεν πλήττονται οι πρίζες οι ίδιες, αλλά μόνο το «Shutter» (διάφραγμα) στα καλύμματα. Αυτό σημαίνει το εξής: Η τροφοδοσία ρεύματος στις πρίζες δεν επηρεάζεται. Οι πρίζες οι ίδιες λειτουργούν κανονικά και διασφαλίζουν τη στάνταρ προστασία επαφής, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, όπως κάθε συνηθισμένη πρίζα. Συνεπώς μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Μόνο η αυξημένη προστασία επαφής («προστατευτικό παιδιών») δεν είναι πιθανώς δεδομένη.

]]>
Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Στα καλύτερά της! http://www.newsrebel.gr/lifestyle/130635/ Fri, 08 Apr 2016 12:22:30 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130635 Ο «άγγελος» της Victoria Secret σε συνέντευξή της στο Net-a-Porter δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το σώμα σας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει όπως ήταν πριν την εγκυμοσύνη, ό,τι κι αν σας πουν. Δεν γίνεται». Συμπλήρωσε όμως πως «νομίζω ότι τώρα έχω ένα πολύ καλύτερο σώμα από ό,τι πριν αποκτήσω τα παιδιά μου. Έχει να κάνει με το σχήμα του, φαίνεται πιο διαφορετικό και αισθάνομαι καλύτερα από πριν».

products

«Στην Βραζιλία, λατρεύουν τις καμπύλες, προέρχομαι από αυτήν την καρναβαλίστικη κουλτούρα, όπου οι γυναίκες παρελαύνουν φορώντας ένα μικροσκοπικό μπικίνι. Το σώμα της κάθε γυναίκας εκεί είναι θαυμάσιο, όχι επειδή είναι τέλειο, αλλά επειδή αγαπούν τη ζωή. Ποτέ δεν έχουν ένα σώμα που να μοιάζει με της Μπάρμπι, στη Βραζιλία το σχήμα του γυναικείου σώματος έχει τις σωστές καμπύλες, ανεξάρτητα από τις αναλογίες ή το μέγεθος τους».

 

]]>
Φουλ επίθεση ΕΠΟ σε Κοντονή! http://www.newsrebel.gr/sports/foul-epithesi-epo-se-kontoni/ Fri, 08 Apr 2016 11:23:54 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130632 Με μια μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ κατηγορεί δριμύτατα τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για την πολιτική που ασκεί και τον καθιστά αποκλειστικό υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν και θα συμβούν με πιθανό GREXIT ενώ μιλάει για πραξικοπηματική απόπειρα ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη τη δραστηριότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού και διαπιστώνει με θλίψη τον τρόπο με τον οποίο αυτός αντιλαμβάνεται τον θεσμικό του ρόλο σε σχέση με το άθλημα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Γίναμε, δυστυχώς, πάλι – για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο του έτους- μάρτυρες μίας σειράς απερίσκεπτων ενεργειών και δηλώσεών του, που με αποκλειστική, δική του ευθύνη δημιούργησαν και κλιμάκωσαν ξανά μία τεραστίων διαστάσεων κρίση στις σχέσεις της χώρας μας με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, η οποία πλέον απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Η συνολική συμπεριφορά του μαρτυρά πλήρη άγνοια της φύσης και της ιδιαιτερότητας του οργανωμένου ποδοσφαίρου, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με βάση το ισχύον διεθνές νομικό πλαίσιο και γίνεται σεβαστό σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με ένα μόνιμο ανεπίτρεπτο παρεμβατισμό σε ουσιώδη εσωτερικά ποδοσφαιρικά ζητήματα, χωρίς καμία διάθεση σεβασμού θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών που αναγνωρίζονται από την έννομη τάξη και θα έπρεπε ο ίδιος, ως μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης, να εγγυάται και να προστατεύει.

Η FIFA και η UEFA με την από 21/3/2016 κοινή επιστολή τους, κάλεσαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αναθεωρήσει, έως την 1η Απριλίου 2016, την απόφαση οριστικής διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας, διότι ήταν εμφανώς δυσανάλογη των γεγονότων που είχαν συμβεί στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και συγχρόνως συνιστούσε απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα του ποδοσφαίρου, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Καταστατικού της FIFA. Του κατέστησαν σαφές ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα εξέταζαν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και την αποβολή του από την διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο Υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να λάβει αυτή την απόφαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας, προφασιζόμενος γενικά και αόριστα λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στις 31/3/2016 ακολούθησε επίσκεψη κοινής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των διεθνών και τοπικών ποδοσφαιρικών αρχών στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος, προς κατάπληξη όλων των παρευρισκομένων, έθεσε ως όρους διεξαγωγής του Κυπέλλου, όχι κάποιο μέτρο αντιμετώπισης της βίας, αλλά την αποχώρηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όλων των πρόσωπων που μετέχουν στην διοίκηση αυτής και εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις καθώς και την αντικατάσταση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας.

Με τον τρόπο αυτό, η αυλαία του δήθεν ειλικρινούς ενδιαφέροντος του Υφυπουργού για τη δημόσια τάξη και την αντιμετώπιση της βίας, σηκώθηκε, αποκαλύπτοντας το πραγματικό θεατρικό έργο που θα παρακολουθούσαμε στη συνέχεια: Την πραξικοπηματική απόπειρα ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τον Υφυπουργό με στόχο τον πλήρη έλεγχο από τον ίδιο και κάποιους άλλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το έργο αυτό, το οποίο έγραψε, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Υφυπουργός, δυστυχώς τελειώνει με την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA άκουσαν με προσοχή τις απαιτήσεις του Υφυπουργού. Του κατέστησαν σαφές ότι οι όροι που έθετε συνιστούσαν στην πραγματικότητα νέες, ευθείες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Ότι δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με το φαινόμενο της βίας ως απειλής για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, λόγο για τον οποίο είχε υποτίθεται διακόψει οριστικά το Κύπελλο. Του πρότειναν εναλλακτικούς τρόπους συνέχισης και ολοκλήρωσης του διακοπέντος θεσμού, που θα απέκλειαν πλήρως την τέλεση βιαίων συμβάντων (αγώνες χωρίς θεατές, με παιδιά κλπ). Ο Υφυπουργός απέρριψε τις προτάσεις αυτές, απαξιώντας να εξηγήσει τον λόγο. Κατά την αποχώρηση τους οι εκπρόσωποι του επανέλαβαν, κατά τρόπο που δεν κατέλειπε πλέον κανένα περιθώριο παρανόησης, ότι η συγκεκριμένη παρεμβατική του ενέργεια, εάν δεν αρθεί, θα έχει ως μοναδική συνέπεια τον διεθνή αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, που εστάλη προσωπικά στον Υφυπουργό στις 5/4/2016, επαναλήφθηκε η παραπάνω αυστηρή προειδοποίηση. Του δόθηκε επιπλέον τελική προθεσμία έως τις 15/4/2016 για την ανάκληση της απόφασης οριστικής διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας, ειδάλλως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ετίθετο αυτόματα εκτός της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας, με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες, που ο καθένας εύκολα μπορεί να αντιληφθεί.

Ο νόμος, στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, προσδιορίζει με σαφήνεια τόσο το περιεχόμενο όσο και το εύρος των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού. Οι περιορισμοί στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας καθώς και η έκπτωση από το σχετικό αξίωμα νόμιμα εκλεγμένων μελών είναι συγκεκριμένοι και προκύπτουν μόνο σε περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις, είτε με βάση διάταξη νόμου, είτε – το σημαντικότερο- με βάση διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο., αλλά σίγουρα όχι σύμφωνα με τις εκβιαστικά διατυπωμένες επιθυμίες του Υφυπουργού.

Ο Υφυπουργός κατασκευάζει εκ των προτέρων ενόχους προκαταλαμβάνοντας τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων, τα οποία και με τον τρόπο αυτό επιχειρεί απροκάλυπτα να επηρεάσει παραβιάζοντας βάναυσα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, που αποτελεί θεμέλιο λίθο του κράτους δικαίου.

Σε καμία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να αποτελέσει ηθικά ή θεσμικά αποδεκτή κυβερνητική πρακτική η εξώθηση σε παραίτηση κάποιου που έχει εκλεγεί νόμιμα, απλώς και μόνο επειδή έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη, πριν δηλαδή αυτός δικαστεί ( αν δικαστεί) για την πράξη που κατηγορείται από τον φυσικό του δικαστή. Το τεκμήριο αθωότητας ( άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) δεν αποτελεί απλά ένα ευχολόγιο, αλλά θεμελιώδη κανόνα ουσιαστικού δικαίου και μία από τις μέγιστες κατακτήσεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι προβλεπόμενες για το επόμενο χρονικό διάστημα εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δυσοίωνες με αποκλειστικό υπεύθυνο, όπως σαφώς η FIFA και η UEFA τον κατέστησαν τόσο στη διάρκεια της συνάντησης όσο και με την επιστολή τους, τον Υφυπουργό.

Από τις δικές του αποκλειστικά πράξεις θα κριθεί το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ίσως και του ελληνικού αθλητισμού, ως ενεργού και ισότιμου μέλους της παγκόσμιας αθλητικής οικογένειας».

]]>
Εθνική Ενότητα: Το νέο κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου http://www.newsrebel.gr/politika/ethniki-enotita-to-neo-komma-karatzaferi-baltakou/ Fri, 08 Apr 2016 11:23:15 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130667

«Εθνική Ενότητα» είναι το όνομα του κόμματος των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο νέος πολιτικός φορέας είναι η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή.

EthinikiEnotita

Πρόεδρος του νέου πολιτικού σχηματισμού θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ρόλο του γενικού γραμματέα θα αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος. «Είναι μια νέα προσπάθεια με παλιές ρίζες», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης περιγράφοντας το νεοϊδρυθέν κόμμα ως ευρωσκεπτικιστικό και αντιμνημονιακό καθώς όπως ανέφερε «το 90% των σημερινών βουλευτών είναι μνημονιακοί».

Οι δύο άνδρες όπως ανέφεραν έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές και έχουν απευθύνει προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες για να συστρατευθούν με το νέο κόμμα που θέλουν να αποτελέσει το πρόπλασμα για ένα συνασπισμό της Δεξιάς.
 

]]>
Τρία Tourism Awards απέσπασε η ΔΕΘ-Helexpo http://www.newsrebel.gr/epixeiriseis/tria-tourism-awards-apespase-i-deth-helexpo/ Fri, 08 Apr 2016 11:08:58 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130623 Στους μεγάλους νικητές των Tourism Awards 2016 συγκαταλέγεται η ΔΕΘ-Helexpo, η οποία απέσπασε τρία βραβεία στις ενότητες Architecture & Interior Design, Destination Management και Specialty Travel.

Τα Tourism Awards 2016 διοργάνωσε η έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Σε μία λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου παρουσία 650 στελεχών και προσωπικοτήτων του τουρισμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ΔΕΘ-Helexpo βραβεύθηκε στις εξής κατηγορίες:

– Architecture & Interior Design
Για το D-Point Hotel Village στο πλαίσιο της έκθεσης HOTELIA (Silver).
– Destination Management
Για το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας (Silver).
– Specialty Travel

Για την επιστροφή των »Μαγεμένων» (Las Incantadas) στη Θεσσαλονίκη (Bronze).
Στα Tourism Awards, που υλοποιήθηκαν φέτος για 3η χρονιά, βραβεύονται βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και φορέων σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure και πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν την καινοτομία και την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού.

]]>
Βατικανό: Πράξη αλληλεγγύης η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο» http://www.newsrebel.gr/%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/vatikano-praxi-allilengiis-i-episkepsi-tou-papa-fragkiskou-sti-lesvo/ Fri, 08 Apr 2016 11:08:53 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130660 «Τώρα που η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι τόσο έντονη στο μέτωπο του Αιγαίου, με την επίσκεψή του στην Λέσβο, ο πάπας θέλει να κάνει σαφή την ανησυχία και τη συμμετοχή του», δήλωσε στο ραδιόφωνο Radio Vaticana o εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Από την στιγμή, όμως, που βρισκόμαστε σε μια περιοχή η οποία, από την άποψη της Χριστιανικής Εκκλησίας είναι κυρίως ορθόδοξη, ο πάπας πραγματοποιεί την επίσκεψη αυτή με τις αρμόδιες ορθόδοξες αρχές, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και οικουμενικής εγγύτητας προς το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων, των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο, η οποία πραγματοποιείται οικουμενικά από τους εκπροσώπους των χριστιανικών εκκλησιών», προσέθεσε ο Φεντερίκο Λομπαρντι.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βατικανού, τέλος, συμπλήρωσε: «Είναι μια πρόσκληση για ανάληψη ευθύνης και για συμμετοχή η οποία απευθύνεται προς όλους: ο πάπας δεν προβαίνει σε πράξεις με άμεσο πολιτικό χαρακτήρα. Προβαίνει σε πράξεις ανθρώπινου, ηθικούκαι θρησκευτικού χαρακτήρα, με ιδιαίτερη σημασία και αναφορά στην ευθύνη του καθενός, ανάλογα με τον ρόλο του, τη θέση του στην κοινωνία και τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του. Πρόκειται σαφώς και για μια πρόσκληση προς του πολιτικούς να δράσουν αναζητώντας τις πιο ανθρώπινες λύσεις, με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που υποφέρουν, κατά τις μεγάλες αυτέςαλλαγές της εποχής μας».

]]>
Στην Τουρκία μεταφέρθηκαν 123 μετανάστες http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/lesvos-nees-epanaproothisis/ Fri, 08 Apr 2016 11:08:07 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130628 Εν μέσω έντασης ολοκληρώθηκε η δεύτερη επαναπροώθησης μεταναστών από νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία, μέσω Μυτιλήνης καθώς αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα για να εμποδίσουν το πλοίο να φύγει από τη Λέσβο με 45 πρόσφυγες από το Πακιστάν. Τελικά, μετά από παρέμβαση του λιμενικού και της αστυνομίας, το πλοία αναχώρησε ενώ οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Οι αλληλέγγυοι που έπεσαν στην θάλασσα
Οι αλληλέγγυοι που έπεσαν στην θάλασσα

Aξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που από τη Μυτιλήνη αναχωρούσε το πλοίο «Λέσβος» με τους μετανάστες που απελαύνονταν, στο λιμάνι έμπαινε το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε 60 νέους πρόσφυγες και μετανάστες που είχε περισυλλέξει από τα ελληνικά θαλάσσια χωρικά ύδατα.

Ωστόσο, ένας από τους 45 επιστραφέντες που επέβαιναν στο πρώτο πλοίο που αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το Δικελί, υπήκοος Πακιστάν, δεν έγινε δεκτός από τις τουρκικές αρχές για λόγους που δεν έχουν επαρκώς ακόμα διευκρινιστεί και ήδη βρίσκεται πίσω στη Λέσβο.

Εκτός των 44 ατόμων που επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία, άλλοι 79 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σήμερα από την Κω και τη Σάμο στη Λέσβο όπου συνολικά 123 άτομα που δεν υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα επιστράφηκαν στην Τουρκία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε μέσω του λιμένα του Δικελί, με διαδοχικές αναχωρήσεις πλοίων ναυλωμένων από τη Frontex.

Συγκεκριμένα, από τους επιστραφέντες, 111 είναι από το Πακιστάν, 2 από το Μπαγκλαντές, 4 από το Ιράκ, 4 από την Ινδία, 1 από το Μαρόκο, 1 από την Αίγυπτο και 1 Παλαιστινιακής καταγωγής (κατά δήλωσή του).

 

]]>
Πρόταση νόμου της ΝΔ για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού http://www.newsrebel.gr/politika/protasi-nomou-tis-nd-gia-dikeoma-psifou-stous-ellines-tou-exoterikou/ Fri, 08 Apr 2016 10:55:32 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130619 H ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου, σύμφωνα με την οποία Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές.

«Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας. Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα. Να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθειας ανόρθωσης της Ελλάδας», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Δίνουμε την ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του Ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου».

«Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε», καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ που καλεί όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, να την υπερψηφίσουν.

]]>
Θεοδωράκης: Οι φόροι μας καταστρέφουν http://www.newsrebel.gr/politika/130617/ Fri, 08 Apr 2016 10:21:10 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130617 Καμπάνια του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα για το θέμα των φόρων με τίτλο «οι φόροι που μας καταστρέφουν» προανήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στη συνέντευξη που έδωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη: «έχουμε κάνει μια συγκεκριμένη επεξεργασία για τους φόρους που όχι μόνο δεν είναι βοηθητικοί και αναπτυξιακοί αλλά καταστρέφουν κυρίως τη μεσαία τάξη, για να καταλάβει ο κόσμος ότι οι φόροι που προστίθενται από την κυβέρνηση θα καταστρέψουν την οικονομία ενώ υπάρχει λύση: το να κόψουμε σπατάλες, να περιορίσουμε τους «νεκρούς» δημόσιους οργανισμούς».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που όπως «είπε πρέπει να είναι συνεχής» κι ότι η κυβέρνηση «και σε αυτό το κομμάτι μένει μετεξεταστέα». Υπενθύμισε ότι αποκάλυψε στη Βουλή η κυβέρνηση «έχει βρει κάποιους εκδότες περιθωριακών εντύπων και site και τους έχει δώσει θέσεις». Και πρόσθεσε ότι «η μάχη πρέπει να είναι συνεχής με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Αλλά άλλο η μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και άλλο το ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να κρίνουν αυτό, αλλά δεν μπορούν να κρίνουν το άλλο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς και στο προσφυγικό λέγοντας ότι κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και «πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα. Δεν κατανοώ γιατί δέκα ή είκοσι πρόσφυγες μπορούν να κλείνουν έναν εθνικό δρόμο ή μια σιδηροδρομική γραμμή. Αυτό είναι έξω από τη λογικής της αλληλεγγύης που θα πρέπει να δείχνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Βεβαίως πρέπει να τους φροντίζουμε, βεβαίως πρέπει να έχουν ένα πιάτο φαγητό, αλλά γιατί θα δεχτούμε ομάδες προσφύγων και μεταναστών να διαμαρτύρονται με όποιο τρόπο αυτοί νομίζουν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε ότι «δε θα πρέπει να τις παίρνουμε τοις μετρητοίς» καθώς «τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων βγαίνουν με βάση ένα 50% που απαντά σε αυτές. Ας μη δίνουμε μεγαλύτερο χώρο στις δημοσκοπήσεις στη ζωή μας. Εμείς δεν τις κοιτάγαμε ποτέ τις δημοσκοπήσεις. Κινούμασταν με βάση το τι είναι σωστό για τη χώρα όχι με βάση το τι είναι σωστό για τη συνέχιση της καριέρας μας στην πολιτική».

Ενώ τελος, μιλώντας για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, σχολίασε ότι «θα πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό δύο αλήθειες. Δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι διαχρονικά. Υπάρχουν σύμμαχοι ανάλογα με τις στιγμές που ζεις. Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική. Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ – ας μην εξετάσουμε την ιστορία και τα λάθη του που βεβαίως είναι πολλά – έχει δύο αιτήματα τα οποία είναι υπέρ μας. Το ένα είναι ότι πρέπει να γίνει δραστική μείωση του χρέους και το δεύτερο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%».

 

]]>
Γκιρτζίκης: «Δεν παραιτούμαι»! http://www.newsrebel.gr/sports/gkirtzikis-den-paretoume/ Fri, 08 Apr 2016 10:11:11 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130625 Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, με δηλώσεις του στον «Arena Press»: «Δεν υπάρχει στο δικό μου λεξιλόγιο η λέξη παραίτηση. Δεν παραιτούμαι από την ΕΠΟ, όχι μόνο εγώ, αλλά και ουδείς από το τωρινό συμβούλιο. Γιατί να παραιτηθούμε εμείς; Άλλοι πρέπει να παραιτηθούν», τόνισε, αφήνοντας αιχμές για κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να τον ωθήσουν στην έξοδο.

«Τι να σας πω; Ότι άρχισαν πλέον να χρησιμοποιούν άλλα μέσα, πίεσης που φτάνουν έως το σημείο του εκβιασμού, προκειμένου να με οδηγήσουν εκεί που θέλουν;».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι εννοείτε;
«Είστε οι πρώτοι που μαθαίνετε ότι μας επισκέφθηκαν κλιμάκια υπηρεσίας της κυβέρνησης, για να μας ελέγξουν; Έχουμε ελεγχθεί πάρα πολλές φορές και εγώ προσωπικά, αλλά ήρθαν πάλι για να μας κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο. Ο σκοπός είναι ολοφάνερος. Θέλουν να μας σπάσουν την ψυχολογία, αλλά δεν θα τους περάσει. Η πίεση αυτή, που φτάνει έως και το σημείο του εκβιασμού είναι αήθης πράξη. Θα την χαρακτήριζα και άθλια, εάν προκαλείται λόγω της στάσης, που κρατάμε εμείς στην ΕΠΟ για να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τι σκέφτεστε να κάνετε;
«Έκανα ήδη μια πρώτη κίνηση. Συγκάλεσα διοικητικό συμβούλιο για την προσεχή Τρίτη και ζήτησα να παραστεί και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος είναι Κύπριος, αλλά η FIFA τον έχει υπεύθυνο για τις σχέσεις των μελών της, όπως η ΕΠΟ, στις επαφές με κυβερνήσεις κλπ. Ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα, όμως θέλω να είναι πλήρως ενημερωμένος. Θέλω να ξέρει τα πάντα. Αυτό θα κάνουμε την Τρίτη».

Το GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορούμε να το αποφύγουμε;
«Ρωτήστε τον κ. Κοντονή! Από αυτόν εξαρτάται, όχι από εμάς. Λέει παντού ότι πρέπει ο Γκιρτζίκης και η ΕΠΟ να αποφασίσουν, ενώ εκείνος σταμάτησε το Κύπελλο και εκείνος ξεκίνησε όλες αυτές τις διαδικασίες».

Τι θα γίνει εάν δεν απαντήσει έως τις 15 Απριλίου;
«Έως τις 14 και όχι έως τις 15, θα πρέπει να έχει αποφασίσει να παίξουν οι ομάδες τους υπόλοιπους αγώνες κυπέλλου. Στις 15 θα είναι πολύ αργά! Θα έχει επέλθει η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εάν μάλιστα περάσουν ακόμη λίγες ημέρες, θα μιλάμε για εξαφάνιση του ποδοσφαίρου μας. Στη FIFA δεν κάνουν αστεία».

Κατά την εκτίμησή σας, ο κ. Κοντονής θα υποχωρήσει;
«Δεν το ξέρω, αλλά εάν δεν αλλάξει την απόφασή του, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το βλέπετε;».

]]>
Οι Έλληνες δημιουργοί αξεσουάρ βρίσκονται στη 19η Athens Xclusive Designers Week! http://www.newsrebel.gr/lifestyle/i-ellines-dimiourgi-axesouar-vriskonte-sti-19i-athens-xclusive-designers-week/ Thu, 07 Apr 2016 10:33:38 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130601 Ποιος είπε ότι η μόδα είναι μόνο ρούχα; Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week καλωσορίζει για μια ακόμη σεζόν Έλληνες δημιουργούς αξεσουάρ στην πλατφόρμα των Xclusive Elements, δίνοντας βήμα έκφρασης και ταλέντου: Χειροποίητα κοσμήματα, σανδάλια και τσάντες, πετσέτες και μοναδικά αξεσουάρ, είναι μόνο μερικά απ’ όσα θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι προσκεκλημένοι της AXDW!

Στο πλαίσιο της 19ης AXDW, από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο φουαγιέ, φιλοξενείται ένα ειδικά σχεδιασμένο installation που γίνεται showcase για την παρουσίαση των συλλογών Ελλήνων δημιουργών στο χώρο του αξεσουάρ μόδας, όπου οι προσκεκλημένοι μπορούν να κάνουν αγορές on the spot επωφελούμενοι των ειδικά διαμορφωμένων τιμών για το κοινό της AXDW. Στόχος της AXDW είναι η πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει για τους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, να διατίθεται και στους δημιουργούς αξεσουάρ μόδας για να συνδεθούν με τα ΜΜΕ και το αγοραστικό κοινό, εντός και εκτός συνόρων.

xclusive_designers1

Στο section Xclusive Elements θα συμμετέχουν οι εξής σχεδιαστές:

7pm by marina panagiotoulia: Η Μαρίνα Παναγιωτούλια με πηγή έμπνευσης τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φύση, το ανθρώπινο σώμα αλλά και το γεωμετρικό αστικό τοπίο δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα που συνδυάζουν παιδικότητα, θηλυκότητα και κομψότητα. Έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς με διαφορετικά υλικά, την κέρδισε η ζεστασιά, η αίσθηση και οι απεριόριστοι χρωματικοί συνδυασμοί του δέρματος.

Art2wear – Rachil Andreadou Handmade with Buttons: Με πολύχρονη παρουσία στον χώρο της ένδυσης, η Ραχήλ Ανδρεάδου σχεδιάζει και κατασκευάζει η ίδια κοσμήματα από κουμπιά. Δείχνει προτίμηση στα φυσικά υλικά, αγαπά τα φωτεινά χρώματα, τα ξέφτια, τα σχοινιά, τα χαρτιά, τα matt και τα πουά.

Dristela Handmade Creations: Η Σοφία Δριστέλα το 2005 ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση ως στυλίστρια αλλά έχοντας πάντα τη δημιουργική αναζήτηση μέσα της δημιούργησε την πρώτη συλλογή της από πλεκτά και κοσμήματα.

E.T. Collection Creations by Elsa Toli: Η Έλσα Τόλη μετά από 18 χρόνια πορείας στο χώρο της μόδας, θέλησε να εκφραστεί μέσα από τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων με στόχο να δημιουργήσει κοσμήματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία κομψότητα με έμπνευση τη θάλασσα και τη φύση που πλαισιώνουν τη ζωή της μακριά από την πρωτεύουσα.

Elissavet Maurogeni: Με σπουδές στην Αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση η Ελισάβετ Μαυρογένη έκανε το χόμπι της επάγγελμα. Από πολύ μικρή σχεδίαζε και έφτιαχνε τα δικά της ρούχα, τσάντες και κοσμήματα και πλέον δημιουργεί τις αγαπημένες τσάντες με τον χαρακτηριστικό φιόγκο, που το κοινό έχει τόσο αγαπήσει.

Μιάου Νιάου: Το brand Μιάου Νιάου πρόκειται να παρουσιάσει τα χιουμοριστικά και ανατρεπτικά σχέδια κοσμημάτων με αφαιρετικές ιστορίες. Πηγή έμπνευσής της σχεδιάστριας Βαρβάρας Περράκη είναι το παρόν και οι μνήμες, οι σκιές και το φως, το κενό και τα συναισθήματα, η αρμονία και οι αντιθέσεις. Κλασικά σχήματα, γεμάτα ή άδεια, δεμένα μεταξύ τους με πέτρες, είναι μερικοί από τους πειραματισμούς της σχεδιάστριας. Τετράγωνα πλεγμένα με κλωστές με τη μνήμη του αργαλειού, κύκλοι ενωμένοι όπως οι ζωές μας, τρίγωνα βαμμένα όπως τα παιδικά μας παλιομοδίτικα πουλόβερ…

Treis: Τρεις φίλες με αγάπη και πάθος για τη μόδα και πιο συγκεκριμένα τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, δημιούργησαν ένα brand με χειροποίητα σανδάλια, φουλάρια, τσάντες και πετσέτες που γίνονται παρεό. Εμπνέονται από οτιδήποτε πολύχρωμο ενώ πολλά prints που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι εμπνευσμένα από παιδικά βιβλία ζωγραφικής. Χρησιμοποιούν άριστα υλικά, όπως αυθεντικό δέρμα φιδιού σε παστέλ αποχρώσεις, μαλακά καστόρια σε διάφορα χρώματα και φυσικό δέρμα με animal prints.

19axdw

Τις νέες τους συλλογές στην πασαρέλα της 19ης AXDW θα παρουσιάσουν οι: .LAK Lakis Gavalas, Celebrity Skin, Elmira Begatti, Funky Buddha, Gio Sourgiadakis, Kathy Heyndels, Makis Tselios, Jaroszewska, Nikos – Takis, Notis Panagiotou, Panos Apergis, Tassos Mitropoulos, Topshop by Sotris

23 νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις F/W 2016-2017 συλλογές τους στα New Designers Awards: Andry Anastasiou, Chloe Moumbaris, Chris & Tonia, Christina Teligiannidou, Euphrosyne Vlassi, Fotini LGK, Joy Koumentakou I madebyjk, Maria Vytinidou Luxury Handwoven Design Brand, Marω Martzh, MK by Marios, Penelope Demetriou, TLΓΔ, Valia Kaσtrouny. Την ημέρα θα κλείσει η σχολή μόδας AthensFashionClub Fashion School παρουσιάζοντας δημιουργίες σπουδαστών της σε ομαδικό catwalk.

H AXDW ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσους νιώθουν πως έχουν ταλέντο στο σχέδιο, και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου Fashion Design Project, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών, να διαγωνιστούν για μία θέση στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης, «κερδίζοντας» τις ψήφους του κοινού μέσα από ανοιχτή online ψηφοφορία. Για τη δήλωση συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στο www.axdw.gr, στο tab Fashion Design Project.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και τις επίσημες σελίδες της στα social media: www.axdw.gr facebook.com/axdweek twitter.com/AXDWeek youtube.com/AXDWeek instagram.com/axdweek pinterest.com/axdweek

]]>
Θεοδωράκης για πειθαρχικό ΕΣΗΕΑ: Συμπεριφορές τύπου …Κιμ Γιονγκ Ουν http://www.newsrebel.gr/politika/theodorakis-gia-pitharchiko-esiea-simperifores-tipou-kim-giongk-oun/ Thu, 07 Apr 2016 08:02:15 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130606 Eπίθεση κατά του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη διαγραφή δημοσιογράφων λόγω της υποστήριξής τους στο «Ναι» τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει την απόφαση «γελοία», κάνει λόγο για «συνταξιούχους δημοσιογράφους – ιεροεξεταστές» και συμπεριφορές τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Διηγείται μάλιστα και τη δική του προσωπική εμπειρία από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το εστιατόριο Αλάτσι και το αν πωλούσε …coca cola.

Η ανάρτηση του στο facebook:

Ήταν περίπου πριν 10 χρόνια όταν κλήθηκα από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να δώσω εξηγήσεις για το Αλάτσι.

«Αν αύριο συγκρουσθεί η Ελλάδα με την Αμερική εσύ τι θέση θα πάρεις;»

– Και αυτό τι σχέση έχει με το Αλάτσι; 

«Έχει. Πουλάς Coca Cola. Δεν πουλάς; Ποιου τα συμφέροντα θα υποστηρίξεις λοιπόν;»

Ευτυχώς για τη δημοσιογραφική μου καριέρα το Αλάτσι δεν πουλούσε Coca Cola παρά μόνο Μπυράλ και έτσι γλίτωσα την οριστική διαγραφή. Τιμωρήθηκα, αν θυμάμαι καλά, μόνο με επίπληξη.

Η διαγραφή των δημοσιογράφων που υποστήριξαν το «Ναι» είναι γελοία όπως πολλές άλλες αποφάσεις του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι -συνταξιούχοι κυρίως- που θεωρούν τους εαυτούς τους ιεροεξεταστές και κυνηγούν όσους δεν στρατεύονται μαζί τους ή όσους «παρεκκλίνουν». Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι που ανέχονται στη δημοσιογραφία συμπεριφορές τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν.

14

 

]]>
«Λουκέτο» την Πέμπτη σε Δημόσιο και ΜΜΕ http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/louketo-tin-pempti-se-dimosio-ke-mme/ Wed, 06 Apr 2016 06:02:19 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130597 Εικοσιτετράωρη απεργία προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 7 Απριλίου. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, δικηγόροι, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ. Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις εξαιτίας συμμετοχής στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ η και καλεί σε απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

]]>
Η ΑΕΚ έχει τον Ροναλντ-ο της! http://www.newsrebel.gr/sports/gia-pio-logo-den-boro-na-kano-30-evro-analipsi/ Sun, 28 Feb 2016 22:05:16 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130589 Την υπογραφή του Ρόναλντ Βάργκας είχε -μια ακόμα- υπενθύμιση πως η ΑΕΚ επέστρεψε για τα καλά στη Σούπερ Λίγκα!

Υποφέροντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από έναν ανώτερο Παναθηναϊκό, η «Ένωση» είδε τον Βενεζουελάνο να γίνεται από Ρόναλντ… Ρονάλντο και με φοβερή εκτέλεση φάουλ να της δίνει νέα νίκη σε ντέρμπι (1-0).

Άδικο το αποτέλεσμα για τους «πράσινους», που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξαν και το πλήρωσαν με μια ήττα που τους αφήνει ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογία.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η ομάδα του Στραματσόνι, λόγω αποβολής του Μέστο στις καθυστερήσεις.

]]>
43ο με… αφιέρωση Φουστέρ! http://www.newsrebel.gr/sports/43o-me-afierosi-fouster/ Sun, 28 Feb 2016 21:57:00 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130587 Έχοντας να ξεπεράσει πρώτα την κακή του ψυχολογία από τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ και κατόπιν το εμπόδιο της Βέροιας, ο Ολυμπιακός έκανε το αναμενόμενο και βγάζοντας αντίδραση επικράτησε με 3-0, κατακτώντας και μαθηματικά τον 43ο τίτλο της ιστορίας του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας, Νταβίντ Φουστέρ που έδειξε να έχει την περισσότερη διάθεση απ’ όλους και με δύο γκολ άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των γηπεδούχων.

Έπειτα από ένα α’ ημίχρονο που ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και απόλυτα διαχειρίσιμος από την πλευρά της Βέροιας, ο Ολυμπιακός κατάφερε μεν να προηγηθεί, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Σε αυτές τις στιγμές ο Ρομπέρτο δήλωσε «παρών» και ουσιαστικά έβαλε τέλος σε όποια… όνειρα είχε η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Στο β’ ημίχρονο και αφού ο Φουστέρ «έγραψε» και το 2-0, ο Ολυμπιακός πρόσφερε και θέαμα στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς όχι μόνο έκανε το 3-0 με τον «πεισματάρη» Πουλίδο, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ.

Η ουσία όμως ήταν δεδομένη… Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο νικώντας μέσα στο σπίτι του τη Βέροια και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.

]]>
Αλλάζει σύστημα, «χτυπάει» ενδεκάδα ο Εσιέν http://www.newsrebel.gr/sports/allazi-sistima-chtipai-endekada-o-esien/ Sat, 27 Feb 2016 10:32:28 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130586 O Ιταλός, κάνει τις τελευταίες δοκιμές πριν από το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και φαίνεται έτοιμος να αλλάξει σχηματισμό, καθώς οι «πράσινοι» πιθανότατα θα αγωνιστούν με σύστημα 4-2-3-1, χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή του 4-3-3.

Αλλαγές όμως δεν θα υπάρξουν μόνο στο σύστημα, αλλά και στην ενδεκάδα, αφού ο Μάικλ Εσιέν φαίνεται πως θα ξεκινήσει ως βασικός, σύμφωνα και με τα όσα έδειξε ο «Στράμα» στην προπόνηση της Παρασκευής, όπως αναφέρει και η «Πράσινη».

Από εκεί και πέρα, ο Στιλ θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Μέστο, Μολέδο (έχει προβάδισμα έναντι του Κουτρουμπή), Τελάντερ και Πράνιτς.

Ως αμυντικά χαφ, θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν οι Εσιέν και Ζέκα, ενώ μπροστά τους θα βρίσκεται ο Αμπέντ, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Στα άκρα της επίθεσης, πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Βιγιαφάνιες αντί του Βλαχοδήμου, ενώ βασικός θα είναι και ο Καλτσάς. Στην κορυφή της επίθεσης, θα είναι φυσικά ο Μάρκους Μπεργκ.

]]>
Κλήθηκαν σε απολογία Παναθηναϊκός και Ηρακλής http://www.newsrebel.gr/sports/klithikan-se-apologia-panathinaikos-ke-iraklis/ Tue, 23 Feb 2016 18:14:32 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130584 Αναλυτικά

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 25/02/2016 και ώρα 15:30) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 23η αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Ηρακλής: «Βάσει των αναφερομένων στο από 20/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 20/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/16/358129 από 23/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας» : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής-ΠΑΕ ΑΕΚ
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 περ. δ΄και ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

B) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 21/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2032/16/363364 από 23/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας» : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1, 2 περ. δ΄και ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. α΄και ζ΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

]]>
Kesha: Το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η συνεργασία της με τον παραγωγό της που την βίαζε http://www.newsrebel.gr/lifestyle/kesha-to-dikastirio-apofasise-na-sinechisti-i-sinergasia-tis-me-ton-paragogo-tis-pou-tin-viaze/ Tue, 23 Feb 2016 16:31:47 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130582 Στο πλευρό της Kesha βρίσκονται αρκετοί καλλιτέχνες για να την στηρίξουν οικονομικά και ψυχολογικά.
Η τραγουδίστρια κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο όπου ζητάει την αποδέσμευσή της από την δισκογραφική εταιρεία Sony, αφού έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον παραγωγό της Dr. Luke το 2014 του οποίου το πλήρες όνομα είναι Lukasz Sebastian Gottwald.
Η τραγουδίστρια έγινε γνωστή πριν δυο χρόνια περίπου με την επιτυχία της «Tik Tok», ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε την απόφαση που την αναγκάζει να συνεχίζει να συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο παραγωγό τον οποίων κατηγορεί ότι την παρέσυρε, την βίασε και την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια της δεκάχρονης συνεργασίας τους.
Η Lady Gaga, η Lily Allen, η Lauren Laverne, η Kelly Clarkson, η Ariana Grande είναι μερικοί από αυτούς που στηρίζουν την τραγουδίστρια, ενώ η Τέιλορ Σουίφτ που δώρισε στην Κέσα 250.000 δολάρια για να «τη βοηθήσει με οποιαδήποτε οικονομική ανάγκη έχει την περίοδο αυτή που δοκιμάζεται».

 

]]>
Σαν Σήμερα.. http://www.newsrebel.gr/%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/san-simera/ Tue, 23 Feb 2016 16:23:23 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130577 532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.

epa02868792 A general view of Hagia Sophia Museum  during sunset, in Istanbul, Turkey on 16 August 2011.  EPA/TOLGA BOZOGLU

1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.

Gutenberg_Bible

1966: 1.500 τηλεοπτικοί δέκτες λαμβάνουν το πρώτο κανονικό πρόγραμμα του ΕΙΡ, της σημερινής ΕΡΤ. Πρώτη εκφωνήτρια, η Ελένη Κυπραίου.

Eleni_Kypraiou

 

]]>
Σε στρατόπεδο των Διαβατών θα οδηγούνται οι πρόσφυγες με προορισμό την Ειδομένη http://www.newsrebel.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/se-stratopedo-ton-diavaton-tha-odigounte-prosfiges-proorismo-tin-idomeni/ Tue, 23 Feb 2016 15:59:11 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130575 Στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αναμένεται να οδηγούνται, όσα λεωφορεία μεταφέρουν πρόσφυγες από την Αθήνα που θέλουν να φτάσουν στην Ειδομένη και να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Το στρατόπεδο θα ανοίξει το πρωίτης Τετάρτης, στις 6πμ, και θα είναι χωρητικότητας 2.000 ατόμων.

Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ εκπροσώπου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και μελών ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε, το απόγευμα, της Τρίτης, η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στην Ειδομένη από τους Αφγανούς, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση διέλευσής τους στη γειτονική χώρα.

Όπως μεταδίδει, εξάλλου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές της ΠΓΔΜ που είχαν κλείσει το σημείο διέλευσης, εδώ και λίγη ώρα επιτρέπουν σε πρόσφυγες να περνούν με εξαιρετικά όμως αργούς ρυθμούς. Την ροή δυσχεραίνει το γεγονός ότι ζητείται από τους πρόσφυγες, από Ιράκ και Συρία, να έχουν διαβατήριο ή ταυτότητα, μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα που έχουν λάβει από τις ελληνικές αρχές.

]]>
Η Mars ανακαλεί προϊόντα και από άλλες χώρες της Ευρώπης http://www.newsrebel.gr/%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/i-mars-anakali-proionta-ke-apo-alles-chores-tis-evropis/ Tue, 23 Feb 2016 15:40:44 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130571 Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars ανακοίνωσε σήμερα μια γιγάντια ανάκληση προϊόντων της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η οποία αφορά ιδιαίτερα τις μάρκες Mars και Snickers, αφού ένας καταναλωτής βρήκε «ένα μικρό κομμάτι πλαστικού» σ’ ένα προϊόν του ομίλου.

Ο όμιλος, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει ανάκληση προϊόντων του στη Γερμανία και την Ολλανδία, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του πως ανακαλεί ορισμένα από τα προϊόντα του και στη Γαλλία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία και στην Ισπανία.

]]>
Αβραμόπουλος και Κομισιόν: «Να συμμορφωθούν όλες οι χώρες, για το προσφυγικό» http://www.newsrebel.gr/%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/avramopoulos-ke-komision-na-simmorfothoun-oles-i-chores-gia-to-prosfigiko/ Tue, 23 Feb 2016 15:32:36 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130569 Αυστηρό μήνυμα για συμμόρφωση έστειλε ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τη Κομισιόν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να βοηθηθεί η χώρας καθώς πλέον η Ελλάδα κινδυνεύει από ανθρωπιστική κρίση.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, κλήθηκε να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Αυστρίας να συγκαλέσει σύσκεψη για το μεταναστευτικό, χωρίς την Ελλάδα. «Η θέση της Επιτροπής είναι πάντα η ίδια. Θα θέλαμε όλες οι χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου να συνεργάζονται», απάντησε, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η Κομισιόν είναι ενήμερη γι’ αυτήν τη συνάντηση.

Δεδομένων των ελέγχων που γίνονται κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, η Νατάσα Μπερτό εξέφρασε την ανησυχία της Επιτροπής για ανθρωπιστική κρίση. Για τον λόγο αυτό, είπε, οι προσπάθειες της Επιτροπής επικεντρώνονται σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με προσωπικό της Επιτροπής να έχει σταλεί επιτόπου, και κυρίως στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπιστούν οι ανάγκες.

 

]]>
Εξώδικο της Τόνιας Σωτηροπούλου στο Down Town http://www.newsrebel.gr/lifestyle/exodiko-tis-tonias-sotiropoulou-sto-down-town/ Tue, 23 Feb 2016 15:22:44 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130566 Εντυπωσιακή ήταν η τελευταία φωτογράφηση της Τόνιας Σωτηροπούλου, η οποία πόζαρε στον φακό εντελώς γuμνή, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να την ικανοποιεί.

Η γνωστή ηθοποιός φωτογραφήθηκε γuμνή για το περιοδικό Down Town, όμως απ’ ότι φαίνεται, δεν έμεινε ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, αφού αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

Η Τόνια Σωτηροπούλου έστειλε εξώδικο γιατί αισθάνεται θιγμένη από τις φράσεις που τοποθετήθηκαν στο σώμα της, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, δεν είναι αυτές που είχαν συμφωνήσει με το περιοδικό.

toniadownt

]]>
Κυριάκος Μητσοτάκης : «Ήμασταν σε διάσταση για οκτώ χρόνια, κάναμε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις» http://www.newsrebel.gr/featured/kiriakos-mitsotakis-imastan-se-diastasi-gia-okto-chronia-kaname-xechoristes-forologikes-dilosis/ Tue, 23 Feb 2016 15:17:04 +0000 http://www.newsrebel.gr/?p=130564

«Με τον να διασύρεται η σύζυγός μου δεν προχωράμε μπροστά στην πολιτική ζωή του τόπου»

Για προσωπικές επιθέσεις, πολιτική ανθρωποφαγία και προσπάθεια διασυρμού έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τα οικονομικά της συζύγου του. «Είναι γνωστό σε όλους ότι ήμασταν σε διάσταση για οκτώ χρόνια, κάναμε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και με έγκριση της επιτροπής της Βουλής κάναμε ξεχωριστές δηλώσεις. Αυτά είναι γνωστά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον να διασύρεται η σύζυγός μου δεν προχωράμε μπροστά στην πολιτική ζωή του τόπου» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ.

Δείτε το απόσπασμα:

]]>