Τι θα προτιμούσαμε να μη ξαναδούμε στην παραλία?

 

Αναρτήθηκε: 27 Αυγούστου, 2014 στις 16:00

Ελπίζουμε πως το καλοκαίρι που φεύγει θα πάρει μαζί του και όλα αυτά που δεν αντέχουμε να βλέπουμε πια. 

Το καλοκαίρι ακόμα δεν τελείωσε αλλά οι διακοπές των περισσότερων είναι πλέον παρελθόν. Οι ξέγνοιαστες μέρες δίπλα στη θάλασσα έφυγαν και επιστρέψαμε πίσω στην καθημερινότητα και στις υποχρεώσεις μας και μένει να χαζεύουμε τις φωτογραφίες των εξορμήσεών και να θυμόμαστε τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας και διασκέδασης. Πήγαμε, είδαμε, επιστρέψαμε και φυσικά δεν παραλείψαμε να παρατηρήσουμε τις στιλιστικές συνήθειες των λουόμενων και όχι μόνο, στους καλοκαιρινούς προορισμούς. Διαβάστε λοιπόν όλα όσα έκαναν τα μάτια μας να πονέσουν και ελπίζουμε πως δεν θα τα δούμε το επόμενο καλοκαίρι.

1. Μαγιό με κρόσσια. Κρόσσια στο μπούστο, κρόσσια στην πλάτη, κρόσσια στο κάτω μέρος, κρόσσια όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Γιατί; Πόσα κρόσσια μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Δεν κολακεύουν ούτε καν τηRihanna. Όχι και πάλι όχι, μην τα φορέσετε το επόμενο καλοκαίρι για το καλό όλων μας. Μας αρέσουν, δεν το αρνούμαστε, αλλά θέλουμε να τα βλέπουμε σε ένα ωραίο βραδινό τοπ, σε ένα φόρεμα με 1920s επιρροή, ή με πιο ethnic διάθεση, όχι στη θάλασσα.

2. Brazilian cut. Δεν αναφερόμαστε σε αυτό που πραγματικά είναι το brazilian cut, αλλά σε αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε έτσι στην Ελλάδα. Τα είδαμε, κάποιοι τα φορέσαμε και πλέον ήρθε η ώρα να πάνε στο καλό. Όσο ωραίο σώμα και αν έχετε δεν δικαιολογείται αυτή η επιλογή πια και καλά θα κάνετε να κρύψετε όσα έχετε. Ή να τα κάψετε.

3. Πλατφόρμες. Είπαμε ότι οι πλατφόρμες είναι ιδανικό παπούτσι για τις διακοπές, όχι όμως για την παραλία. Για ποιο λόγο να τις φορέσετε; Η παραλία είναι ένας από τους ελάχιστους προορισμούς όπου τα ψηλά παπούτσια αφαιρούν αντί να προσθέτουν πόντους στο στιλ και στην εμφάνισή σας.

4. Τριγωνικά παρεό. Ποιος ήταν αυτός που τα εμπνεύστηκε και γιατί το έκανε; Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι είναι αυτό που μας ενοχλεί, αλλά καλό θα ήταν να τα αποφύγετε.

5. Μαλλιά κομμωτηρίου και έντονο μακιγιάζ. Όχι. Χωρίς επιπλέον σχόλια.

6. Προϊόντα που σας κάνουν να αστράφτετε. Ο ήλιος σας χαρίζει λάμψη έτσι κι αλλιώς, οπότε το body lotion, λάδι σώματος ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν που σας κάνει να τυφλώνετε τους περαστικούς όταν βρίσκεστε κάτω από το φως του ήλιου, είναι απαγορευτικό.

7. Μαγιό σε μικρότερο μέγεθος. Δεν είμαστε όλες μοντέλα και το ξέρουμε πολύ καλά αλλά ένα μικροσκοπικό μαγιό που «κόβει» παντού δεν θα πείσει κανέναν για το αντίθετο. Όσες πιστεύετε ότι φορώντας ένα μαγιό μικρότερο απ’ ότι πρέπει φαίνεστε πιο αδύνατες, απλώς κάνετε λάθος.

8. Αθλητικά παπούτσια. Δε θέλετε να φορέσετε σαγιονάρες ή σανδάλια; Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, όμως αποφασίστε, πάτε για μπάνιο ή για ποδόσφαιρο; Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ζευγάρι υφασμάτινες εσπαντρίγες  για παράδειγμα, να είστε σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει πολύ περισσότερο. Η μόνη περίπτωση στην οποία τα αθλητικά παπούτσια είναι αποδεκτά, είναι όταν βρίσκεστε σε βραχώδεις, δύσβατες ή δυσπρόσιτες παραλίες.

9. Παγιέτα και στρας. Μια λεπτομέρεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, όμως όταν ο ήλιος πέφτει πάνω σας και μοιάζετε με disco μπάλα, σημαίνει ότι κάπου το έχετε παρακάνει.

10. Μεγάλα κοσμήματα. Αν είστε καλεσμένη σε pool party σε κάποιο roof garden στο Manhattan, μπορείτε ελεύθερα να συνδυάσετε με το μαγιό σας όλα τα διαμάντια που έχετε στην κατοχή σας. Όταν όμως πάτε για μπάνιο στην παραλία της Πέρα Ραχούλας, το ντύσιμό σας πρέπει να είναι ανάλογο και σαφώς πιο casual.

11. Τεράστια λουλούδια στα μαλλιά. Λέμε ναι στα headbands και σε όλα τα διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία που θα σας διευκολύνουν γιατί ξέρουμε πως τα μακριά μαλλιά στη θάλασσα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Τα τεράστια λουλούδια όμως, τα οποία συνήθως στερεώνονται πάνω από το αυτί σας και συνδυάζονται με συνοθύλευμα μπούκλας και κρεπαρίσματος, είναι ένα μεγάλο λάθος.

Πηγή: instyle.gr






comments powered by Disqus