Ιστορική μέρα για τη Γαλλία: Λαοθάλασσα στους δρόμους για την πορεία ενάντια της τρομοκρατίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλικ, στο κέντρο του Παρισιού, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ιστορικής πορείας κατά της τρομοκρατίας έπειτα από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που συγκλόνισαν τη Γαλλία με 17 νεκρούς.

ParisVictims100

Μια πραγματική λαοθάλασσα έχει πλημμυρίσει την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας όπου πολλοί διαδηλωτές κρατούν τη γαλλική σημαία και πανό με το σύνθημα «Je suis Charlie».

«Το Παρίσι είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κόσμου» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης που συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων προτού μεταβούν στη δημοκρατική πορεία εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως επίσης και πολλοί άλλοι ηγέτες ξένων χωρών, έφθασαν σήμερα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προτού μεταβούν στη μεγαλειώδη πορεία στο Παρίσι εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επίσης βρέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, ενώ όλοι μαζί θα συμμετάσχουν στην πορεία, που αποτελεί ένα πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία. Στην πορεία πρόκειται να συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο.