Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Παρίσι- Όλοι μαζί ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας (εικόνες)

Πάνω από ένα εκ. Γάλλοι και περίπου 50 ξένοι ανώτατοι αξιωματούχοι ένωσαν τη φωνή τους σε μια διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Γαλλίας. Μεγάλες διαδηλώσεις και εκτός Παρισίων.

Ήταν σχεδόν όλοι εκεί σε μια ιστορικής σημασίας διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της δημοκρατίας στο Παρίσι. Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Δημοκρατίας για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo και της διπλής ομηρείας. Επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν οι συγγενείς των νεκρών.

charlie-rally12

 

charlie-rally15

Πιασμένοι από το μπράτσο

Άνευ προηγούμενου και η συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που έφτασαν τους 50, δεκάδων ανώτατων αξιωματούχων και εκπρόσωπων από όλα τα δόγμα. Οι ηγέτες είχαν πιαστεί από το μπράτσο και προχωρούσαν όλοι μαζί υποδηλώνοντας ότι οι όποιες διαφορές ξεπερνιούνται μπροστά στην απειλή της τρομοκρατίας. Η καγκελάριος Μέρκελ ήταν στο πλευρό του προέδρου Ολάντ, ενώ δίπλα τους ήταν ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ματέο Ρέντσι, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Μαχμούτ Αμπάς, ο Αχμέτ Ντεβέτογλου, το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας, ο Μπαν κι Μουν και πολλοί άλλοι. «Απόψε η καρδιά της Ευρώπης χτυπά γαλλικά», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ – Βάλτερ Σταινμάιερ, που όπως και πολλοί ομόλογοί του από άλλες χώρες συμμετείχαν στη μεγαλειώδη διαδήλωση.

charlie-rally13

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται…

Μετά από δεκαπέντε λεπτά οι ανώτατοι αξιωματούχοι αποχώρησαν, ενώ ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ έμεινε για να συνομιλήσει με τους συγγενείς των θυμάτων. Πάνω από 600.000 Γάλλοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας για να δείξουν την αλληλεγγύη τους με τις οικογένειες των θυμάτων. Διαδηλώσεις πολλών χιλιάδων και στο Βερολίνο, έξω από τη γαλλική πρεσβεία κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Αύριο, τα γερμανικά κόμματα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατέβουν σε κοινή διαδήλωση υπέρ της ανεκτικότητας και κατά της ξενοφοβίας. Ο υπουργός Οικονομίας Γκάμπριελ με επιστολή του κάλεσε οικονομικούς συνδέσμους, συνδικάτα και θρησκευτικές κοινότητες να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμβολική κίνηση. Ήδη, το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων Γερμανίας κάλεσε για την ερχόμενη Τρίτη σε συλλαλητήριο για μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

charlie-rally9

charlie-rally11

 

charlie-rally14

 

Πηγή: Deutsche Welle