Η άγνωστη οικογενειακή τραγωδία του Νίκου Κούρκουλου!

Ένα χτύπημα της μοίρας, που πονούσε τον ίδιο και την οικογένεια του. Η απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου με πολύ τραγικό τρόπο.

Ήταν ένα προσωπικό θέμα, μια προσωπική οικογενειακή τραγωδία για την οποία ο Νίκος Κούρκουλος απέφευγε να μιλάει. ο άδικος χαμός του αδερφού του, ήταν κάτι που τον είχε «στοιχιώσει».

Το πρώτο χτύπημα της μοίρας
Το 1952, ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, Σπύρος, που είχε τελειώσει τη σχολή εμποροπλοιάρχων και ταξίδευε με ένα γκαζάδικο σαν τρίτος πλοίαρχος, χάθηκε για πάντα.

Το πλοίο του χτυπήθηκε από τυφώνα ανοιχτά της Βενεζουέλας και κόπηκε στα δύο.Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρχικά, σχεδόν όλοι σώθηκαν. Λέγεται ότι ο καπετάνιος πήρε μαζί του σε μια βάρκα τους πλοιάρχους και τους δύο μηχανικούς. Η βάρκα μετά από περιπλάνηση στη θάλασσα, ξεβράστηκε σε μια ακτή της Βενεζουέλας, όπου οι κάτοικοι βρήκαν το άψυχο σώμα του καπετάνιου.

Οι υπόλοιποι, που επέβαιναν στη βάρκα, δε βρέθηκαν ποτέ.Το συγκλονιστικό είναι, πως την ημέρα του ατυχήματος, ο Νίκος Κούρκουλος ξύπνησε ξαφνικά και είπε στη μητέρα του: «Μάνα, μεγάλο κακό θα μας βρει».Όταν πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα, όλοι κατέρρευσαν. Την ημέρα του ατυχήματος, ο Νίκος Κούρκουλος ξύπνησε ξαφνικά και είπε στη μητέρα του : «Μάνα, μεγάλο κακό θα μας βρει».

Η μητέρα του ηθοποιού, Αυξεντία, δεν αποδέχτηκε ποτέ τον θάνατο του παιδιού της. Το γεγονός ότι το σώμα του δε βρέθηκε, διατηρούσε μια άσβεστη ελπίδα στην ψυχή της. Καθημερινά περίμενε να ανοίξει η πόρτα και να τον δει μπροστά της, ενώ μιλούσε στους δικούς της για εκείνον, σαν να ήταν ζωντανός. Ο Νίκος Κούρκουλος συγκλονίστηκε από τον χαμό του αδελφού του, με τον οποίο είχαν μικρή διαφορά ηλικίας και ήταν αρκετά δεμένοι.

7cc9e531dd00ab2424542d9a9d746ef0_L