Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΧΗ με την ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ του Κοργιαλά. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ να βγει απο το σπίτι!

Είχαμε καιρό να τον δούμε σε δημόσια εμφάνιση του και πριν λίγες μέρες πήγε θέατρο με την σύζυγο του Ευριδίκη. Το γιατί;

Για τρία χρόνια δεν είχε βρει απο το σπίτι του. «Χτυπημένος» απο την κατάθλιψη που οσο και αν την πολεμήσεις, όσο και αν την νικήσεις, πάλι κάποια στιγμή αδυναμίας θα κάνει την εμφάνιση της. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς μίλησε για αυτό το θέμα που βίωσε στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ποια ήταν η δύσκολη κατάσταση που χρειάστηκε να αντιμετωπίσεις στη ζωή σου;
Έχω πάθει σούπερ κατάθλιψη, την τέλεια, μιλάμε για γκόθικ κατάσταση.

Τι σου συνέβη;
Ήμουν τρία χρόνια κλεισμένος μέσα στο σπίτι και δεν έβγαινα. Έπαιρνα τηλέφωνο τη μάνα μου να μου φέρει τσιγάρα. Δεν έκανα τίποτα.

Αντιμετώπισες αγοραφοβία;
Όχι, κρίσεις πανικού. Οι οποίες είχαν να κάνουν, πιθανότατα, όσο το σκέφτομαι μετά από καιρό, με ένα φόβο για το θάνατο, το οποίο μου άφησε ένα κατάλοιπο πολύ βαρύ, αγοραφοβιας, που με τα χρόνια το έχω δουλέψει και το έχω ξεπεράσει.

Βρισκόσουν τρία χρόνια μόνος μέσα στο σπίτι;
Έκανα απόπειρες να βγω έξω αλλά δεν… πήγαινε το πόδι, γύρναγε εκεί, γύρω-γύρω. Ήταν αυτή η κατάθλιψη που σε πιάνει και κάποια στιγμή λες «Δεν αντέχω, τέλος». Πριν από κάποιους μήνες ήμουν μέσα στην τρελή χαρά, μπορεί να γνώριζα όλο τον κόσμο και να μιλούσα μαζί του και μέσα σε λίγο καιρό ήμουν ένας άλλος άνθρωπος, που δεν μπορούσα να δω ούτε έναν άνθρωπο μπροστά μου κι αυτός να μου προκαλούσε ζαλάδα. Κάποια στιγμή λες: «Δεν πάει στο δι@@λο… ή θα πέσω από ταράτσα ή σε αυτοκίνητο… Να διαλέξω τώρα». Ευτυχώς είχα καλούς φίλους.