Απειλές και κίνδυνος σύλληψης για την σύζυγο του Κλούνει!

Με φυλάκιση απειλείται τις τελευταίες ώρες η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνει.

Μία επιστολή που έστειλε η Αμάλ Κλούνεϊ στην αιγυπτιακή κυβέρνηση και η οποία αποκαλύπτει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος της Αιγύπτου, εξαιτίας των οποίων καταδικάστηκαν τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera, οι οποίοι είναι πελάτες της, ήταν αρκετή για να κινδυνεύει τώρα να συλληφθεί δέχθηκε από Αιγύπτιους αξιωματούχους.

«Αρχικά μας εμπόδισαν να κάνουμε την αναφορά στο Κάιρο. Μας ρώτησαν αν ασκεί κριτική στο στρατό, τη δικαιοσύνη ή την κυβέρνηση. Απαντήσαμε καταφατικά και τότε μας ενημέρωσαν ότι κινδυνεύουμε με σύλληψη», δήλωσε η Αμάλ σχετικά.

Στην αναφορά που συνέταξε η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ τονίζει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν μεγάλη εξουσία πάνω στους δικαστές και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ελέγχει σε υπερβολικό βαθμό τους εισαγγελείς και καλεί τους αξιωματούχους να σταματήσουν να επιλέγουν δικαστές για συγκεκριμένες υποθέσεις.

«Η πρότασή μας δεν εφαρμόστηκε και έχουμε δει τα αποτελέσματα σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου επέλεξαν έναν δικαστή γνωστό για της βάναυσες ετυμηγορίες του», τόνισε η Αμάλ.

Παρά ταύτα η Αμάλ Κλούνεϊ δεν πτοείται από τις απειλές του αιγυπτιακού κράτους και είναι αποφασισμένη να αθωώσει τους πελάτες της.