Από ποιον δημοσιογράφο ΚΕΡΔΙΣΕ το ΕΦΕΤΕΙΟ ο Νίκος Χατζηνικολάου;

Η δικαστική διαμάχη των δυο δημοσιογράφων έλαβε τέλος και νικητής αυτής ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Το Εφετείο Πειραιώς, με την 813/2014 απόφασή του, δικαιώνει τον Νίκο Χατζηνικολάου, κρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ότι ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ δυσφήμισε τον δημοσιογράφο, διαδίδοντας ψευδή γεγονότα, προκαλώντας του ηθική βλάβη.

Η συκοφαντική επίθεση έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ της 27ης Ιανουαρίου 2011, το οποίο παρουσίαζε η Σία Κοσιώνη.

Ο προσκεκλημένος της, σχολιαστής Μπάμπης Παπαδημητρίου, επιχείρησε να συσχετίσει τα οικονομικά προβλήματα του Alter με την επιχειρηματική πορεία του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Επιχειρηματίας δεν μπορείς να γίνεις όταν δεν πληρώνεις φόρους, όταν δεν πληρώνεις ταμεία και δεν πληρώνεις καν μισθούς», ανέφερε κατά λέξη.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Μπ. Παπαδημητρίου επιχείρησε να συκοφαντήσει τον Ν. Χατζηνικολάου, εμφανίζοντάς τον «ως έναν ασυνεπή επιχειρηματία». Η απόφαση σημειώνει πως «οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αντιθέτως, είναι παντελώς ψευδείς», αφού τόσο ο Real FM όσο και η «Real News» δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου καλείται να καταβάλει χρηματική αποζημίωση 7.000 ευρώ και ο σταθμός να μεταδώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων περίληψη της απόφασης, εντός διαστήματος 15 ημερών από τη επίδοσή της, με χρηματική ποινή 700 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

papa