Απο ποιους ζητάει δικαστικά 2.000.000 ευρώ η Θάλεια Προκοπίου!

Τον δικό της δικαστικό Γολγοθά ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, επικαλούμενη σοβαρή ηθική βλάβη και ζητώντας ένα υπέρογκο ποσό.

Σε λίγες ηµέρες εκδικάζεται στα ελληνικά δικαστήρια η αγωγή που είχε καταθέσει το 2005 η Θάλεια Προκοπίου εναντίον ιαπωνικού κολοσσού ηλεκτρονικών ειδών µε την οποία διεκδικεί 2.000.000 ευρώ, επικαλούµενη ηθική βλάβη.

Αφορµή για να ξεκινήσει η ηθοποιός αυτόν τον δικαστικό γολγοθά, ο οποίος µάλιστα ήδη µετράει δέκα χρόνια, στάθηκε µία φωτογραφία της ως πρωθιέρειας στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, την οποία χρησιµοποίησε η εταιρεία σε διαφήµιση για κινητά τηλέφωνα. Η διαφήµιση, σύμφωνα με τη «RealLife», δηµοσιεύτηκε σε πολλά περιοδικά στην Κίνα, ένα εκ των οποίων έτυχε να πέσει στα χέρια της Θ. Προκοπίου, καθώς σε αυτό φιλοξενούνταν και συνέντευξή της. «H Θάλεια Προκοπίου ήταν το πρώτο πρόσωπο στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000, στους χειµερινούς του Σολτ Λέικ 2002 και της Αθήνας 2004», εξηγεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος της όµορφης ηθοποιού, Φίλιππος ∆ηµητρίου για την υπόθεση και συνεχίζει: «Στην απαρχή της τελετής, χωρίς την οποία δεν νοούνται αγώνες, όταν η φλόγα αφίετο και η Θάλεια Προκοπίου την αναλάµβανε, τα µάτια εκατοντάδων εκατοµµυρίων ανθρώπων ήταν στραµµένα σε εκείνη. Η λάµψη της φλόγας και της επιλεγµένης πρωθιέρειας ακτινοβολούσε αφιλοκερδώς στην οικουµένη. Η ηθοποιός έλαβε γνώση της παράνοµης διαφήµισης από το περιοδικό Arena, το οποίο το 2004 ήταν κορυφαίο κινέζικο αθλητικό περιοδικό».

Ο ίδιος συνεχίζει επισηµαίνοντας: «∆εν θα αναφερθώ στο ότι µετά το συµβάν που έλαβε σηµαντικές διαστάσεις το 2004 δεν επελέγη εκ νέου ως πρωθιέρεια για το Πεκίνο 2008». Και καταλήγει: «Αυτή η υπόθεση την έχει θίξει ψυχολογικά τόσο, που ακόµη και σήµερα δεν το έχει ξεπεράσει».