Οι διάσημοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους και εμπλέκονται στη ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!

Μοντέλα, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, τραγουδιστές, φέρεται να απέκρυψαν τεράστια οικονομικά ποσά.

Στις 13 Φεβρουαρίου το ιταλικό περιοδικό Espresso θα δώσει στην δημοσιότητα το  πλήρη κατάλογο (λίστα Φαλτσιάνι)  των Ιταλών πολιτών που διατηρούσαν λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες, με πρώτη και καλύτερη μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, την HSBC. Πρόκειται για τους μαύρους λογαριασμούς των ελβετικών τραπεζών.

Το SwissLeaks είναι μια παγκόσμια έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και άλλων μεγάλων εντύπων και δικτύων. Τα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι φιλοξενούσαν πάνω από 102 δισ. δολάρια και συνδέονταν με 106.000 πελάτες της HSBC από ολόκληρο τον κόσμο.

Στη λίστα που δίνεται στη δημοσιότητα υπάρχουν διάσημοι αθλητές, ροκ σταρ, ηθοποιοί του Χόλιγουντ, πολιτικοί, στελέχη επιχειρήσεων, βασιλικές οικογένειες και ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός Christian Slater, η σχεδιάστρια Diane von Fürstenberg, ο ποδοσφαιριστής Diego Forlán, το μοντέλο Elle MacPherson, ο επιχειρηματίας Flavio Briatore, ο φωτογράφος Helmut Newton, ο τραγουδιστής Phil Collins και ο σχεδιαστής Valentino Garavani.

Τα διάσημα ονόματα της λίστας, από το χώρο της showbiz, που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι:

Christain Slater: Ηθοποιός
Diane v. Fursten: Σχεδιάστρια μόδας
Diego Forlan: Ποδοσφαιριστής
Elle MacPherson: Μοντέλο
Fernando Alonso: οδηγός της Formula 1
Gad Elmaleh: Ηθοποιός
Helmut Newton: Φωτογράφος
Joan Henrietta Collins: Ηθοποιός
Paradorn Srichaphan: Παίκτης τέννις
Phil Collins: τραγουδιστής
Valentino Garavani: Σχεδιαστής μόδας
Valentino Rossi: Οδηγός μοτοσικλετών