Η επιστολή απάντηση του Δήμου στην πλημμυροπαθή Βίσση: ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΤΣΑΚΙΣΤΟ!

Μπορεί η τραγουδίστρια να κατέθεσε αίτηση στο Δήμο Κηφισιάς ότι υπέστη ζημιές ύψους 59.000 ευρώ αλλά από ότι φαίνεται…

Η τραγουδίστρια ζητάει αποζημίωση 58.740 ευρώ για καταστροφή ηχητικών μηχανημάτων, οργάνων γυμναστικής και ρούχων, αλλά και να καθαριστούν τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από το σπίτι της.

Ο δήμος Κηφισιάς απάντησε στα όσα υποστηρίζει η τραγουδίστρια ρίχνοντας ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με αίτημα που έχει καταθέσει η καλλιτέχνης κ. Άννα Βίσση στο Δήμο Κηφισιάς και αφορά υλικές ζημιές που υπέστησαν αντικείμενα που βρίσκονταν στο υπόγειο της κατοικίας της οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1. Αντιπλημμυρικό έργο για την διαχείριση των υδάτων υπάρχει μπροστά από την οικία της κ. Βίσση (τριπλό φρεάτιο). Επιπλέον αρμόδια Αρχή για τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η Περιφέρεια Αττικής.
2. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, τα φρεάτια στην περιοχή της Εκάλης είχαν καθαριστεί εγκαίρως (14/9/2014) και μάλιστα πριν την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου.
3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς που άντλησε τα νερά από το υπόγειο της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας τα διοχέτευσε στο φρεάτιο που βρίσκεται μπροστά από την οικία της και απορροφήθηκαν άμεσα, κάτι που αποδεικνύει πως τα φρεάτια δεν ήταν βουλωμένα και η Καθαριότητα του Δήμου είχε κάνει καλά την δουλειά της.
3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα άντλησης των υδάτων όπως άλλωστε έκανε και στα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κηφισιάς.
4.Στο Δήμο Κηφισιάς έχει κατατεθεί αίτημα εκπροσώπου της κ. Βίσση στο όποιο ζητείται να πληροφορηθεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποζημιωθεί. Το αίτημα της θα απαντηθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος.
Τέλος, να σημειώσουμε πως ο όγκος των υδάτων κατά την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί άμεσα».