Ποιος Έλληνας ηθοποιός ΚΕΡΔΙΣΕ τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ κατά της Google για τον τίτλο Gay!

Όταν κάποιος googlαρε το όνομα του, του έβγαινε πάντα η λέξη gay δίπλα για αυτό και πήγε δικαστικά τον παγκόσμιο ιστότοπο…

Ο Αργύρης Αγγέλου ξεκίνησε έναν αγώνα το καλοκαίρι που μας πέρασε κατά της Google γιατί λέει όταν γκούγκλαρε κάποιος το όνομα του έβγαινε και η λέξη γκέι δίπλα. Και αυτό τον ενοχλούσε. Αφού πρώτα απευθύνθηκε στο τεχνικό τμήμα της Google και εισέπραξε την αρνητική απάντηση, έκανε ασφαλιστικά μέτρα στην εταιρεία για να διορθωθεί αυτό το λάθος κατ΄εκείνον. Και αφού έκανε όλον αυτό τον αγώνα και κέρδισε τα ασφαλιστικά τι κατάφερε; Κατέληξε πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα.
Ένα μέρος της αίτησης του λέει:«Στην ιστοσελίδα www.google.com ή www.google.gr, η τοποθέτηση του ονοματεπωνύμου του Αργύρη Αγγέλου έχει ως πρώτο αυτόματο αποτέλεσμα την αναγραφή της λέξης “γκέι” δίπλα στο όνομά του. Δηλαδή, η πρώτη πληροφορία που λαμβάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας όταν πληκτρολογήσει το ονοματεπώνυμο αυτό στη μηχανή αναζήτησης είναι ότι ο Αργύρης Αγγέλου είναι ομοφυλόφιλος (…). Η λέξη “γκέι” εμφανίζεται αυτοματοποιημένα με μόνη την αναγραφή του ονόματος του αιτούντος στο “παράθυρο αναζήτησης” της ιστοσελίδας, χωρίς δηλαδή να τοποθετήσει τη λέξη “γκέι” ο επισκέπτης του Διαδικτύου που αναζητά πληροφορίες για τον αιτούντα».
Μέσα στην αίτηση του ο ηθοποιός ανέφερε επιπλέον ότι ήθελε να μην βγαίνουν πρώτα θέματα στην αναζήτηση αυτά που μιλούσαν για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και τις προτιμήσεις του.

αργύρης αγγέλου