Πως η Αλεξίου έμπλεξε σε ΕΞΩΔΙΚΑ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ,ΑΠΕΙΛΕΣ!

Ένα περιστατικό που σημάδεψε την αρχή της καριέρας της. Ένα τεχνικό λάθος που προκάλεσε προβλήματα στην τραγουδίστρια και στους συνεργάτες της.

Την αποκάλυψη έρχεται να κάνει χρόνια μετά, ο Μάκης Μάτσας, η ψυχή της δισκογραφικής εταιρίας  Minos Emi. Στο βιβλίο του «Πίσω από την μαρκίζα» που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, εξηγεί τι συνέβη στην Χαρούλα Αλεξίου και τις δραματικές διαστάσεις που πήρε η ερμηνεία του τραγουδιού, «Όταν πίνει μια γυναίκα».

«Όταν πίνει μια γυναίκα». Δεν το δοκιμάζουμε με την Αλεξίου; Σίγουρα θα το τραγουδήσει καλύτερα». Το τραγούδι το είχαμε ηχογραφήσει δοκιμαστικά με κάποια άλλη τραγουδίστρια, ονόματι Καίτη Πετράκη, αλλά δεν ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Γι’ αυτό πρότεινα στον συνθέτη να το τραγουδήσει η νεαρή Αλεξίου. Σε λίγες ημέρες βρισκόμασταν όλοι μαζί στο στούντιο. Όπως είχα φανταστεί το τραγούδι η Αλεξίου το ερμήνευσε υπέροχα, αναδεικνύοντας τη δύναμη που έκρυβε μέσα του. Αποφασίζουμε να το κυκλοφορήσουμε με τη φωνή της και σε δύο εβδομάδες ο δίσκος βγαίνει στην αγορά. Αρχίζουμε να το διαφημίζουμε και από τα ραδιόφωνα», αναφέρει στο βιβλίο του «Πίσω από τη μαρκίζα» και συνεχίζει: «Δεν φαντάζεστε, όμως, τι μας περίμενε… Η θύελλα που ξέσπασε μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι δεν περιγράφεται, διαμαρτυρίες, φωνές, εξώδικα και μηνύσεις έπεφταν σαν βροχή. Τι είχε συμβεί; Όταν παραγγείλαμε στο εργοστάσιο της Columbia να τυπώσει το θρυλικό «Όταν πίνει μια γυναίκα», με την εκτέλεση της Χαρούλας, ο τεχνικός έκανε ένα τραγικό λάθος, που πέρασε απαρατήρητο από όλη την ιεραρχία των ελέγχων. Αντί να ρεμιξάρει και να στείλει για εκτύπωση το τραγούδι με τη φωνή της Αλεξίου, στέλνει για παραγωγή την παλαιότερη ηχογράφηση του ίδιου τραγουδιού που είχαμε κάνει με την φωνή της Πετράκη! Και σαν να μην έφτανε αυτό στην ετικέτα του δίσκου είχε τυπωθεί το όνομα της Αλεξίου, ενώ βέβαια τραγουδούσε η Πετράκη. Λες και όλοι ήταν συνεννοημένοι εναντίον της άγνωστης αυτής τραγουδίστριας.

Η Πετράκη θεώρησε ότι όλα έγιναν επίτηδες, ότι εσκεμμένα Βάλαμε το όνομα της Αλεξίου για να προβάλουμε την καινούργια μας τραγουδίστρια χρησιμοποιώντας τη δική της φωνή και, έχοντας κάθε δίκιο με το μέρος της, άρχισε να μας «πυροβολεί» με όλα τα μέσα που είχε. Εξώδικα, απειλητικά τηλεφωνήματα, μηνύσεις ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Το «τεχνικό» λάθος διορθώθηκε, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, αλλά η ζημιά είχε γίνει!»