Σίριαλ Μενεγάκη-Μακρή: ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ! (έσκασε τώρα)

Οι επιστολές μέσω των δικηγόρων διαδέχονται η μια την άλλη. Μετά την πρωινή που έστειλε η παρουσιάστρια στην εκδότρια του Hello, σειρά είχε πριν από λίγα λεπτά, αυτή της εκδότριας.

«Για πάνω από είκοσι χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο του εντύπου, κάτι για το οποίο δεν τόλμησε να με κατηγορήσει κανείς ήταν η παραπλάνηση του κοινού. Για τον λόγο αυτό και για την επίρρωση της αλήθειας, επισυνάπτω αντίγραφο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων  της κυρίας Μενεγάκη κατά του περιοδικού, του Hello του τεύχους Νο 118 που κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2015, όπου εμφανίζεται σαφώς μεταξύ άλλων, το αίτημα περί απόσυρσης του τεύχους. Η ως άνω αίτηση εκδικάστηκε στις 11-2-15 και απορρίφθηκε!…

Να επισημάνω δε, ότι και το αίτημα της κυρίας Μενεγάκη περί επικάλυψης της φωτογραφίας ισοδυναμούσε με απόσυρση,καθώς η ανάκληση,διόθρωση και εκ νέου κυκλοφορία ενός εβδομαδιαίου περιοδικού απαιτεί τουλάχιστον μια εβδομάδα. Όσον αφορά την προστασία των παιδιών της κυρίας Μενεγάκη, το ίδιο το περιοδικό φρόντισε για την προσεκτική επίκαλυψη των προσώπων τους, καθόσον είναι γνωστή η ευαισθήσια τόσο του περιοδικού όσο και εμού προσωπικά στο θέμα αυτό και θέλοντας να τηρήσουμε απαραίτητα τις επιταγές του νόμου και των δικαστηρίων μας.

Σε σχέση δε με την προστασία της ιδιωτικότητας του βίου της κυρίας Μενεγάκη δεν έχουμε παρά να αναλογιστούμε τις χιλιάδες φωτογραφίες άρθρα και προσωπικές συνεντεύξεις της που αφορούν την ιδιωτική της ζωή και που έχουν δημοσιοποιηθεί όχι μόνο βέβαια από το περιοδικό Hello αλλά σχεδόν σε όλα τα έντυπα.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε πως όσα αναφέρθηκαν στο Elenas Diary blog αποτελούν προσωπική άποψη της κυρίας Έλενας Μακρή στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος άσκησης κριτικής που έχει ο κάθε πολίτης σε μια δημοκρατική κοινωνία.»