ΘΥΜΑΤΑ ΣΠΕΙΡΑΣ διακίνησης ΜΑΙΜΟΥ προιόντων δεκάδες ονόματα της showbiz.

Στην εξάρθρωση μιας από τις μεγαλύτερες σπείρες που πουλούσαν μαϊμού τσάντες και άλλα προϊόντα ως γνήσια, προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Στην λίστα της σπείρας φέρεται να βρέθηκαν πολλά γνωστά ονόματα, όπως παρουσιάστριες, τραγουδίστριες, επιχειρηματίες. Που εν άγνοιά τους, «τσίμπησαν» το τυράκι.

Σύμφωνα με το crimes on air,από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε σημαντική υπόθεση εισαγωγής, κατοχής και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού, τα οποία διακινούνταν μέσω του διαδικτύου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές (21.02.2015), στην Αθήνα και το Βόλο, τέσσερις ημεδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 35 έως 43 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πλαστογραφία, απάτη και άλλα αδικήματα που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, στην προστασία των σημάτων και στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αναλύθηκαν και διερευνήθηκαν διαδικτυακές πληροφορίες και προέκυψε ότι άγνωστα άτομα, διακινούσαν μέσω διαδικτύου και σε ειδική κατηγορία προσώπων (δηλαδή άτομα που στοχεύουν στην αγορά επώνυμων προϊόντων σε ειδικές τιμές), επώνυμα απομιμητικά προϊόντα υψηλού κόστους ως γνήσια, μέσω διαφόρων τεχνικών.