Βόμβα Σφακιανάκη: «Να διώξουμε κακήν κακώς την Κυβέρνηση και να τους ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΜΕ»

Άκρως καυστικός για τα πολιτικά δρώμενα και τις αλλαγές ο τραγουδιστής.

Όταν αποφασίζει να δώσει συνεντεύξεις τα λέει όλα έξω από τα δόντια. Πιο καυστικός από ποτέ ο Νότης Σφακιανάκης σε μια εκβαβέων συνέντευξη του στο μουσικό portal, tralala.gr, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στις πολιτικές εξελίξεις. Διαβάστε τί δήλωσε.

Αναφέρεις πως εμείς οι ίδιοι είμαστε υπαίτιοι για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα… βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, θέλω να μου πεις πως βλέπεις τα πράγματα.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συχνά εκλογές κι αυτό επιβάλλεται γιατί ο λαός πρέπει να δίνει εντολές στους «υπαλλήλους» του κι όχι οι «υπάλληλοί» του στο λαό. Όταν οι «υπάλληλοι» – κυβερνώντες πράττουν διαφορετικά από ότι ως πρόγραμμα είχαν εξαγγείλει, εγώ, δηλαδή ο λαός, είμαι υποχρεωμένος να τους καθαιρέσω και να διεξάγω εκλογές. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα δοθεί η εντολή σε κάποιον άλλο, κι αν ούτε κι αυτός κάνει πράξη τα θέλω μου, σε ένα μήνα ξανά εκλογές για να διωχθεί ο «υπάλληλος» που μας καταδυναστεύει. Ο λαός γίνεται ο εργοδότης κάποιων ανθρώπων που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εξευτελισμού προβάλλουν και κάνουν αρεστούς, ώστε να γίνουν κυβέρνηση αυτής της χώρας. Όταν η κυβέρνηση αυτή κρίνεται ακατάλληλη επιβάλλεται να την διώξουμε κακήν κακώς και να τους φυλακίσουμε. Και τώρα μετά τις εκλογές που έγινε η αλλαγή και ήρθαν άλλοι άνθρωποι στην κυβέρνηση, θα πρέπει να τους καταστήσουμε σαφές ότι πρώτο μέλημά τους θα πρέπει να είναι η εκδίκαση της υποθέσεως του χρέους της χώρας και το μοίρασμα των ευθυνών. Να ζητήσουμε το λογαριασμό γιατί εμείς τον πληρώνουμε, όχι ο Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να πάει φυλακή. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για να έρθει μία καλύτερη μέρα. Το δίκαιο πρέπει να πρυτανεύσει.

Υπάρχουν, κατά τη γνώμη σου, πολιτικά πρόσωπα στη χώρα αυτή τη στιγμή που να είναι ικανά και κατάλληλα για να παράξουν έργο; Υπάρχουν επιλογές;

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, σαφώς και δεν υπάρχουν επιλογές. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα πράγματα είναι ως επί το πλείστον ακατάλληλοι γιατί για να έχουν καταφέρει να μπουν σε αυτό το χώρο, σημαίνει πως έγιναν ένα με αυτόν. Αυτός που επέλεξε ο λαός σήμερα, θα πρέπει να κριθεί πιο αυστηρά από ποτέ. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως εμείς είμαστε οι εργοδότες τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει λόγο ύπαρξης γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά Δικτατορία και φασισμός. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας, απαγόρευσε σε εμένα να παρακολουθήσω την παρέλαση και να τιμήσω το θάνατο των προγόνων μου αν και εμένα με βγάζω απ’ έξω από όλο αυτό γιατί δε συμμετέχω στο κατεστημένο. Είμαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δυσαρεστημένος και πληγωμένος και γι’ αυτό το λόγο έχω γίνει κακός με πολύ κόσμο και δεν είμαι αρεστός προς τους δημόσια γράφοντες και τους δημόσια ομιλούντες. Δεν τους κάνω το χατίρι όμως, είμαι αντιδραστικός γιατί είμαι αντιεξουσιαστής. Για μένα αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μου, είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί ανέκαθεν. Η Δικτατορία των συνταγματαρχών μπροστά σε αυτή τη δικτατορία που ζούμε τώρα, δεν είναι τίποτα. Εγώ την έζησα τη δικτατορία μέχρι τα 13 μου κι αντιλαμβανόμουν πλήρως τι σημαίνει. Ντρέπομαι και λυπάμαι που εκείνοι οι άνθρωποι ήταν πολύ περισσότερο πατριώτες και δημιούργησαν συνθήκες κάτω από τις οποίες η κοινωνία λειτουργούσε. Όταν αυτοί έφυγαν οικειοθελώς το ’73 από την εξουσία, η Ελλάδα χρωστούσε 110 εκατομμύρια δραχμές. Ας αναλογισθούμε μόνο αυτό… Οι 310 χιλιάδες ευρώ έγιναν δισεκατομμύρια.