Βροχή τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ χιλιάδων ευρώ απο το ΕΣΡ σε Μπρούσκο, Καρντάσιανς, Πάνια και άλλες εκπομπές. (εικόνες)

Ποιοι και γιατί ενόχλησαν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και πόσο τους κόστισε αυτό;

Μοίρασε πρόστιμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης χθες, με κορυφαίο αυτό των 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Μακεδονία TV για παράνομη προβολή τού τηλεπαιχνιδιού «Quiz Make-R» (από 50.000 ευρώ για τις προβολές στις 30-31/8/14 και στις 21/7/14). Παράλληλα, επέβαλε και πρόστιμο άλλες 15.000 στον ίδιο σταθμό για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Δυνατά και ελληνικά» στις 3/7/13, ενώ σύσταση επιβλήθηκε στον ίδιο σταθμό για λάθος σήμανση στη σειρά «Sex and the City» στις 4/12/13.

Επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στο Star Channel για το τυχερό παιχνίδι στην ενημερωτική εκπομπή «Live-u» της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου, καθώς η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) δεν το θεωρεί τυχερό παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση στους όρους του παιχνιδιού.

brousko-1

Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμώρησε επίσης το Συμβούλιο τον ΑΝΤ1 για προβολή σεξουαλικών σκηνών στη σειρά «Μπρούσκο», που προβλήθηκε στις 19:00 το απόγευμα στις 28/10/13, ενώ πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε στο Channel 9 για έλλειψη δελτίων ειδήσεων (ενώ ο σταθμός είναι ενημερωτικός) καθώς και για παράνομη τοποθέτηση προϊόντων.

Επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real fm για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου στις 2/12/13, στο Radio Sfera για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στο TRT Radio νομού Λαρίσης για υπέρβαση χρόνου διαφημίσεων, στο Mad Radio νομού Αττικής για παράβαση του νόμου περί χορηγιών και στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm νομού Αττικής για παράνομη χορηγία.

ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Επίσης, επέβαλε συστάσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94fm νομού Αττικής για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καρντάσιανς» για λάθος σήμανση, στο STAR Channel για λάθος σήμανση στη σειρά «The Secret Circle», στο TV 4 νομού Δωδεκανήσου για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Δίκη» στις 21/1/13 έπειτα από καταγγελία του διαιτητή Ηλία Χατζή για αναφορά στο όνομα του χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να πει την άποψη του και στον Alpha για σχόλιο της παρουσιάστριας Αννίτας Πάνια.

annita-pania-2

Τέλος, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στους σταθμούς Eros Music νομού Ηρακλείου, Dizi νομού Λασιθίου, Welcome radio νομού Ηρακλείου και Ράδιο Θαλασσόλυκος νομού Έβρου.