Χαρδούβελης: Με χειρότερα πράγματα από το δικό μου e-mail θα καταλήξει η κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν και το e-mail Χαρδούβελη και ίσως με χειρότερα πράγματα» έκανε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στον Real fm 97,8.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν και το e-mail Χαρδούβελη και ίσως με χειρότερα πράγματα, με την εξής έννοια: Το δημοσιονομικό κενό, επειδή έχουμε καθυστερήσει να κλείσουμε την αξιολόγηση θα είναι πολύ μεγαλύτερο, η οικονομία έχει χάσει την ορμή που είχε ξεκινήσει να έχει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν θα τρέχει με τους ρυθμούς που περιμέναμε, τα έσοδα ήδη ξεκίνησαν και υπολείπονται των προβλέψεων, θα υπάρχει, δηλαδή, ένα δημοσιονομικό κενό τεράστιο, το οποίο όσο και να μειώσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να μας το δώσουν ένα μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα- πάλι θα έχουμε προβλήματα» ανέφερε.

O κ. Χαρδούβελης εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για τις υποχρεώσεις της χώρας τον Μάρτιο με ορατό το σενάριο ενός πιστωτικού γεγονότος: «Ανησυχώ πάρα πολύ, διότι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις δικές μας προβλέψεις τότε, είχαμε ένα κενό, ταμειακό έλλειμμα της τάξεως 4 δισ. Είναι δύσκολο να βρεθούν αυτοί οι πόροι, όσο και να προσπαθεί κάποιος. Αν οι εταίροι δεν δώσουν το πράσινο φως να εκδοθούν περαιτέρω έντοκα γραμμάτια, τα οποία ευχόμαστε να αγοραστούν και από ξένους, είναι πολύ δύσκολο να κλείσει αυτό το κενό».