Μέτρα που φθάνουν το 1 δις ευρώ υπόσχεται η κυβέρνηση στην τρόικα

 

Αναρτήθηκε: 2 Δεκεμβρίου, 2014 στις 12:41

Ακόμη και έκδοση λαχείου προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να κλείσει η τρύπα στα δημοσιονομικά ενώ έχει αποστείλει και επιπλέον μέτρα σε περίπτωση που από την 1η Ιουλίου φανεί ότι υπάρχει πρόβλημα στον προϋπολογισμό, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το e-mail των 43ων σελίδων που εστάλη περιλάμβανε μέτρα 980 εκατ. ευρώ. Στα μέτρα συγκαταλέγονται η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φορών στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.

Περιλαμβάνεται ακόμη η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13%, το «πάγωμα» των συντάξεων έως το 2017, ο έλεγχος των οικογενειακών παροχών μέσω διασταυρώσεων και η θέσπιση λαχείου μέσω συλλογής αποδείξεων για την ενίσχυση εσόδων από ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση έχει βάλει «κόκκινη» γραμμή για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και να μπουν περιουσιακά η αλλά κριτήρια, κατ’ απαίτηση των δανειστών, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος για τα έσοδα.

Για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, η Αθήνα προτείνει τα εξής:

1. Για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-1975 και έχουν περισσότερα από 15 χρόνια ασφάλισης, αλλά λιγότερα από 20, οι παροχές θα συνδεθούν με τις εισφορές τους.

2. Αυξάνονται τα ελάχιστα ένσημα για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από 4.500 σε 6.000, ενώ για τους νεοεισερχόμενους στο ασφαλιστικό σύστημα που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1975 αυξάνονται σταδιακά.

3. Σταδιακή κατάργηση των ειδικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (πριν από το 62ο ή το 67ο έτος ηλικίας), με καταληκτική ημερομηνία την 1-1-2019. Γι’ αυτούς που θα συνταξιοδοτούνταν το 2019, προτείνεται αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 2 έτη, ενώ γι’ αυτούς που θα συνταξιοδοτούνταν το 2020, προτείνεται αύξηση κατά 4 έτη. Οπως αναφέρεται, το μέτρο αφορά τα λεγόμενα ευγενή ταμεία, μητέρες ανηλίκων και βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Tο newsrebel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

comments powered by Disqus