Προκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Έλληνες

Πολεμική ρητορική από την Τουρκία

Μετά τις δηλώσεις Κοτζιά και Καμμένου απειλεί: «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας»

Ανεβαίνει το διπλωματικό θερμόμετρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσλογλου «σήκωσε το γάντι» τόσο για τον βαρύ υπαινιγμό που άφησε για τον ίδιο ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς ότι δεν  κατανοεί, γι’ αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις όσο και για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «αν θέλουν οι Τούρκοι ας βάλουν πόδι στα Ίμια να δούμε μετά πώς θα φύγουν».

Ο κ. Τσαβούσογλου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, χαρακτηρίζει τον Έλληνα ΥΠΕΞ «κακομαθημένο παιδί» το οποίο εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αν και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει ανασκευή του τηλεγραφήματος του τουρκικού πρακτορείου καθώς όπως λένε ο Τούρκος υπουργός αναφερόταν στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Σε κάθε περίπτωση ο Τούρκος ΥΠΕΞ καλεί την κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τον υπουργό απειλώντας ότι «αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός».

«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

To αρχικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Anadolu

Το Σάββατο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ίμια που ακολούθησαν τη δήλωση Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της, είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».