Η Γεροβασίλη ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών, όπως δεν υπάρχει και κανένα σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τις προβλέψεις της συμφωνίας και επισήμανε ότι «οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και πως αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές». Χαρακτήρισε θετικό το κλίμα των συζητήσεων που ξεκίνησαν χτες και ως προς το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα στον Μάρτιο να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Προς αγρότες: Διάλογος, διάλογος, διάλογος

Ως προς το αγροτικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην πρόταση που έχει απευθύνει για διάλογο στους αγρότες
Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ιδιαίτερα έπειτα από 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, άφησε όμως αιχμές για κάποιους λέγοντας ότι στα μπλόκα έχουν εισέλθει στοιχεία που προσπαθούν να υφαρπάξουν την εκπροσώπηση των αγροτών και να εμποδίσουν κάθε διάλογο με την κυβέρνηση δημιουργώντας κλίμα πολιτικής αναταραχής σε όλη την κοινωνία.

Αυτό που είναι προς το συμφέρον όλων, σημείωσε, είναι ένας εξαντλητικός διάλογος χωρίς τελεσίγραφα καθώς ο αγροτικός κόσμος μόνο κερδισμένος θα βγει ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά στη μεταβατικότητα των διατάξεων.

Προσφυγικό: Δεν θα απολογηθούμε στους εταίρους μας

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός δεν θα είναι απολογούμενος -καθώς η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της- αλλά εγκαλών, απέναντι σε αυτούς που δεν είναι συνεπείς.

Τα ταξίδια Τσίπρα σε Λονδίνο και Τεχεράνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα προσεχή ταξίδια του πρωθυπουργού (την Πέμπτη στο Λονδίνο και την Κυριακή-Δευτέρα στην Τεχεράνη).

Στο Λονδίνο όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και άλλες διμερείς συναντήσεις, και πενταμερή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως τόνισε, η συμμετοχή της κυβέρνησης στη σύνοδο αυτή θα επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο που η Ελλάδα έχει κατακτήσει, όσον αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού, ενώ επισήμανε ότι σημασία δεν έχει να αντιμετωπιστεί απλώς το ζήτημα των προσφυγικών ροών, αλλά οι ίδιες οι αιτίες της κρίσης.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης.

Ως προς το ταξίδι στην Τεχεράνη, η κ. Γεροβασίλη μίλησε, μεταξύ άλλων, για ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη που θα αναβαθμίσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Σε αυτήν θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Μάρδας και ο γγ του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας.

δείτε το απόσπασμα από την ομιλία της κυρίας Γεροβασίλη :

 

πηγή :athensvoice.gr