Απίστευτο και όμως αληθινό!Δημοσκόπηση της Αυγής δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Εντυπωσιακό είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή.Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις από την εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ έδειχναν αισθητό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,με δημοσκόπηση της Αυγής το ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 8%.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7%, η Ν.Δ. 16,6%. Τρίτο είναι το ΚΚΕ το οποίο συγκεντρώνει 7,1% και 4η η Χρυσή Αυγή με7%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4,2%, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν με 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν Λαϊκή Ενότητα (2,9%), Ένωση Κεντρώων (2,4%) και Ποτάμι (1,9%).

Στη δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe (για λογαριασμό της Αυγής) η πλειοψηφία των πολιτών (40% έναντι 32%) πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. Ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%).

Όπως αναφέρει η Αυτή, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς το 60% βλέπει νέα μέτρα, έναντι του 35% που θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα είναι επιτυχής.119024-265955