Αποκλειστικό: Θέμα χρόνου η αποχώρηση Σαμαρά-Πώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Αποκλειστικό: Θέμα χρόνου η αποχώρηση Σαμαρά-Πώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Εμφανείς είναι οι προσπάθειες που καταβάλει ο Αντώνης Σαμαράς να κερδίσει χρόνο και να παραμείνει Πρόεδρος της ΝΔ. Ωστόσο δεν φαίνεται ότι θα έχουν ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς όπως έχουμε ξαναγράψει, το εσωτερικό της ΝΔ είναι σαν μια χύτρα που βράζει.

Καλά πληροφορημένες πηγές μας στη Συγγρού, μας ενημερώνουν πως ακόμα και το στενό του περιβάλλον «παραέγινε στενό» αφού έχουν μείνει κοντά του μόνο συνεργάτες που είχε από την εποχή της ΠΟΛ.ΑΝ.

Αυτό που του δίνει χρόνο είναι η «θεωρία της αριστερής παρένθεσης» και της γρήγορης κατάρρευσης Τσίπρα στους επόμενους μήνες. Θεωρίες βέβαια που μέρα με τη μέρα ξεθωριάζουν και ξεφτίζουν.

Χρόνο κερδίζει και με τις διαμάχες μεταξύ στελεχών, αφού αφήνεται να περνάει επικοινωνιακά πως για την κακή στρατηγική της ΝΔ ευθύνονται πρόσωπα όπως ο Γεωργιάδης. Λες και ο Γεωργιάδης χάρασσε τη γραμμή της ΝΔ. Απλά είναι τέτοια προσωπικότητα που μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα, αφού κι ο ίδιος είχε κάνει το λάθος να προκαλέσει στο παρελθόν με δηλώσεις συμπάθειας στην Τρόικα. Και μην ξεχνάτε πως ο «Μπουμπούκος» είναι ένα πρόσωπο που στηρίζει «μέχρι τέλους» της επιλογές της εκάστοτε ηγεσίας.

Μην ξαφνιαστείτε, αν στο τέλος τα φορτώσουν «όλα» στον «αμαρτωλό Άδωνι» ή ακόμα και στον πιο προσεκτικό Βορίδη, προκειμένου να «ξεπλυθούν» οι ίδιοι και να κερδίσουν χρόνο στο εσωκομματικό πεδίο.

Τις κεντρικές επιλογές και τη στρατηγική ενός κόμματος όμως, δεν τις κάνει ένα στέλεχος, ένας βουλευτής ή ένας επικοινωνιολόγος. Τη στρατηγική ενός κόμματος την επιλέγει μόνο ο ηγέτης του.

Κι όσο περνάει ο χρόνος και ο Τσίπρας «περπατάει» τόσο στερεύει η κλεψύδρα του Σαμαρά. Θέμα χρόνου λοιπόν…

Ξερόλας