Το κράξιμο του Νίκου Χατζηνικολάου στον Αντώνη Σαμαρά: Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τσίπρα, έφαγες 8 γκολ!

Επικριτικός για την πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και την πολιτική απρέπεια του Αντώνη Σαμαρά, λόγω της χθεσινής του απουσίας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής εμφανίστηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον Real FM 97,8.

Τα «καρφιά» του γνωστού δημοσιογράφου προς το πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού δεν είχαν τελειωμό, τόσο για την καμπάνια και της Νέας Δημοκρατίας όσο και τους πολιτικούς τακτικισμούς, όπως ανέφερε, για το προσωπικό του όφελος.
«Oύτε μία συνέντευξη δεν έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την προεκλογική εκστρατεία» δήλωσε ο δημοσιογράφος, ενώ καυτηρίασε και την συνέντευξη- διάγγελμα στη ΝΕΡΙΤ λέγοντας ότι «έβαλες γλάστρες δημοσιογράφους για να κάνεις διάγγελμα και έφτασες να πεις καληνύχτα, στην εκπομπή σου»

«Κρύβεσαι και από το αποτέλεσμα, 8,5 % μονάδες έχασες, έφαγες 8 γκολ» συνέχισε ο Ν. Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος εκ μέρους της Συγγρού, η οποία δηλώνει ότι σε σχέση με τις εκλογές του 2012 η ΝΔ απώλεσε μόλις δύο μονάδες.

Με αιχμηρό, όμως, τρόπο σχολίασε και τα συνθήματα στο Ζάππειο Μέγαρο υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, όταν κατά την προσέλευση του στο εσωτερικό του κτιρίου, ορισμένοι φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης σαμαράς». Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ήταν υπάλληλοι της Συγγρού, τους οποίους γνωρίζει έναν- έναν, όπως είπε. Μάλιστα, εκτίμησε ότι ένας εκ των υποστηρικτών πρέπει να ήταν «μεθυσμένος», καθώς φώναζε «Αντώνη ζεις, εσύ μας οδηγείς…».

Ο Ν. Χατζηνικολάου έκανε λόγο για εκλογική πανωλεθρία, κάτι που απέδωσε στις λάθος κινήσεις του Αντ. Σαμαρά στα ζητήματα της αξιολόγησης και τους χρέους, στην επίσπευση της προεδρικής εκλογικής, γεγονός που επέφερε το αρνητικό αποτέλεσμα για τη παράταξη στην κάλπη. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ήταν από τους εργατικότερους πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών.

Στο στόχαστρο, όμως, του δημοσιογράφου βρέθηκαν και στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού- και ιδιαίτερα ο διευθυντής του γραφείου του, Γιώργος Μουρούτης-, αλλά και στελέχη που έχουν προσχωρήσει στην παράταξη «Με τους Μουρούτηδες, τους Αδώνιδες, τους Βορίδηδες και τους Πλεύρηδες… δεν μπορείς να κερδίσεις ποτέ τον Τσίπρα» είπε.

Μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε ότι προέταξε το προσωπικό και κομματικό του συμφέρον, καταλογίζοντας του ολιγωρία στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων. Τον κάλεσε ακόμη να προχωρήσει σε αυτοκριτική και αυτομαστίγωμα. «Ας συνειδητοποιήσει τα λάθη του και ας παραιτηθεί ή ας  πάει σε δημοκρατικές διαδικασίες στη βάση- όπως έγινε με την Ντόρα- και όχι σε στημένα συνέδρια» υπογράμμισε.