Ανέστης: «Το keep going του Πογιέτ»

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το τι συνέβη ακριβώς στη φάση με τον Λεβαδειακό: «Έκανε μια σέντρα ο παίκτης του Λεβαδειακού, αποφάσισα να βγω για να καθαρίσω τη φάση, αλλά η μπάλα πήρε πολύ ύψος και φάλτσο, με αποτέλεσμα να πάει το σώμα μου μπροστά και όταν προσπάθησα να τη διώξω με το ένα χέρι, να μην το καταφέρω».

Για το πώς διαχειρίστηκε τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν:«Πρέπει να το ελέγξεις. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα, μια δύσκολη νύχτα. Πάλι καλά, όμως, που είχαμε διακοπές, πήγα στην οικογένεια μου και καθάρισε το μυαλό μου. Οι μεγάλοι τερματοφύλακες πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη τους».

Για τη στήριξη του Γκουστάβο Πογιέτ: «Είναι τιμή για μένα που με στήριξε ο προπονητής και με βοήθησε να δείξω ότι ήταν απλώς μια άσχημη στιγμή. Μιλήσαμε και μου εξήγησε ότι το ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι λαθών και ότι πρέπει να συνεχίσω, “keep going”, μου είπε συγκεκριμένα. Και μου έδειξε απευθείας την εμπιστοσύνη, του βάζοντάς με στο αμέσως επόμενο παιχνίδι».

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Κωνσταντίνο Καμπόλη: «Είναι καλό που έμεινε και με έχει βοηθήσει πολύ. Εκτός της δουλειάς στο γήπεδο, κάνουμε και σκάουτινγκ. Με την Ξάνθη, για παράδειγμα, είχαμε μελετήσει τα χτυπήματα πέναλτι του Νιέτο και με τον ΠΑΣ είχαμε μελετήσει τον Τσουκαλά. Είναι θέμα προετοιμασίας το πέναλτι, αλλά θέλει και τύχη και ικανότητα για να το αποκρούσεις».

Για τη σύγκριση της ΑΕΚ του Δέλλα με αυτή του Πογιέτ: «Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σύστημα και τη δική του φιλοσοφία. Με τον Πογιέτ ξεκινάμε από πίσω. Να μη φάμε γκολ, γιατί αυτό είναι απαραίτητο και μετά να σκοράρουμε. Πρώτα απ’ όλα μετράει το αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα στις προπονήσεις δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτερα».

Για τα ποδοσφαιρικά του ινδάλματα: «Πρότυπό μου από μικρός είναι ο Κασίγιας, αλλά και ο Μπουφόν, που θεωρώ ότι είναι ακόμα ο καλύτερος. Λόγω σωματοδομής, πάντως, νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο ο Κουρτουά».

Για το πώς νιώθει παίζοντας στην ΑΕΚ: «Είναι μια μεγάλη ομάδα, με τον κόσμο να βοηθάει παντού, εντός κι εκτός έδρας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς ως παίκτες είναι να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Δεν θα έλεγα ότι ο κόσμος μας πιέζει, ίσα-ίσα που παίζουμε πιο ελεύθερα τώρα».