Γιασικεβίτσιους: «Ολυμπιακός, η πιο σκληρή ομάδα της Ευρώπης»

Ο Λιθουανός head coach της Ζαλγκίρις δήλωσε για το ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας (22/01, 19:45): «Ο Ολυμπιακός είναι πιθανότατα η πιο σκληρή ομάδα στην Ευρώπη. Επίσης, είναι μια πνευματικά δυνατή ομάδα. Έχει τον ίδιο κορμό από τότε που πήρε την Euroleague δύο φορές σερί. Το παιχνίδι τους γίνεται από δύο σούπερ σταρ, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, καθώς και από άλλους παίκτες που ξέρουν ακριβώς τους ρόλους τους» και πρόσθεσε:

«Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι στο κορυφαίο επίπεδο και η επιθετικότητά τους αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλο προπονητή. Πρέπει να παίξουμε με όλη την καρδιά μας και να είμαστε όσο επιθετικοί μπορούμε να γίνουμε για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Σιμ-Σάντερ Βένε υποστήριξε: «Είμαστε ακόμα σε μεταβατικό στάδιο μετά τις αλλαγές των προπονητών. Νομίζω πως τώρα παίζουμε πιο γρήγορα, προσπαθούμε να είμαστε πιο επιθετικοί και προσθέτουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Ο Ολυμπιακός ήταν ο φιναλίστ πέρυσι στην Euroleague, κράτησε τους καλύτερούς του παίκτες και βελτίωσε πρόσφατα το ρόστερ του, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Ωστόσο, μας έχουν μείνει 11 παιχνίδια στην Euroleague και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε την Παρασκευή για να αρχίσουμε την αντεπίθεσή μας».