«Όχι στην αδράνεια και τον εφησυχασμό»

Ο Ιταλός τεχνικός, μετά και το ανεπιτυχές αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του, για το τι πήγε στραβά, εστιάζοντας κυρίως στην αδράνεια και τον εφησυχασμό-όπως ανέφερε- γεγονός που κόστισε τη νίκη απέναντι στον δικέφαλο.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο Στραματσόνι στο περιθώριο της προπόνησης, ανέφερε στους παίκτες του τα εξής:

«Μας πλήγωσε πολύ ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, τώρα έχουμε ένα ματς ανά εβδομάδα και πρέπει να δουλέψουμε πέντε φορές περισσότερο. Κι εσείς κι εγώ. Δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν όσα κάναμε καλά για 55 λεπτά, τα κάναμε για 90 και νικούσαμε, δεν θα ήμασταν υπερομάδα. Ούτε τώρα που για 10 λεπτά κάναμε πολλά λάθη είμαστε χάλια ομάδα.

Είμαστε μια ομάδα με καλούς παίκτες, με προοπτικές, και χρειάζεται να διορθώσουμε πολλά. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και σε 10 λεπτά καταστρέψαμε την καλή προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα 55 λεπτά. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τα λάθη που κάναμε και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσα μπορούμε, διότι πολλά από αυτά οφείλονται στην αδράνεια και στον εφησυχασμό.

Ξέρω ότι έχουν προηγηθεί πολλά, ότι οι φίλαθλοι δεν μας πιστεύουν και ότι είναι δύσκολο να βρούμε κίνητρα. Όμως πρέπει να τα καταφέρουμε και να βελτιωθούμε. Θα δουλέψουμε πολύ και θέλω να πιστεύετε στους εαυτούς σας. Όσοι είστε εδώ έχετε την εμπιστοσύνη μου και ξέρω ότι θα παίξουμε καλύτερα στο μέλλον».

Ο Αντρέα Στραματσόνι, μίλησε και στο προπονητικό τιμ, τονίζοντάς χαρακτηριστικά, πως δεν ανησυχεί.

«Κάναμε όλοι λάθη και δεν κερδίσαμε ένα παιχνίδι που ήταν δικό μας. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς αυτή τη φορά την πατήσαμε και στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας. Πάντως πιστεύω στους παίκτες και την ομάδα. Όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και προσαρμοστούν τα νέα αποκτήματα η ομάδα θα γίνει καλύτερη, θα αποκτήσει σταθερότητα και θα το αλλάξουμε. Η βελτίωση θα είναι εμφανής, δεν ανησυχώ», ήταν τα λόγια του Ιταλού.

Οι «πράσινοι» έχουν ρεπό σήμερα, αφού ο Στραματσόνι θεωρεί πως χρειάζονται μια ψυχολογική αποφόρτιση και ως εκ τούτου, τους «χάρισε» τη σημερινή ημέρα. Η προετοιμασία για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη.