Πογιέτ: «Σημαντική νίκη, κοιτάμε μπροστά»

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Προφανώς και είμαι πολύ χαρούμενος. Κυρίως είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ. Αλλά πιστεύω ότι είναι μία πάρα πολύ σημαντική η αποψινή νίκη για τους παίκτες. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο η ένταση, η επιθετικότητα, ο τρόπος που μπήκαμε στο ματς ήταν φανταστικά. Ίσως ο έντονος ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο μας υποχρέωσε να ρίξουμε λίγο τον ρυθμό μας στο δεύτερο ημίχρονο. Λαμβάνοντας υπόψη το αποψινό αντίπαλο και όλα όσα έχουν γίνει, είναι πολύ σημαντική η νίκη αυτή για το μέλλον. Χωρίς αμφιβολία ο ΠΑΟΚ μας δυσκόλεψε περισσότερο, αν και είχαμε χάσει κάποια άλλα παιχνίδια. Το πιθανότερο είναι ότι θα βρίσκεται στα πλέι οφ. Πλέον, είμαστε πεπεισμένοι πως αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε μια καλή απόφαση στα πλέι οφ. Ταυτόχρονα είμαστε εδώ συνέχεια για να κερδίζουμε. Έχουμε ένα ματς Κυπέλλου τώρα, πάμε για τη νίκη. Θα ήθελα να πω πως είναι κρίμα για ό,τι έγινε με τον Μπερμπάτοφ. Είναι ένας φίλος. Τελείωσε αυτό το ματς, κοιτάμε μπροστά».

Για τις αλλαγές και αν άργησε να τις κάνει;

«Ο χρόνος που μπήκε ο Τζιμπούρ ήταν στα κανονικά πλαίσια. Θέλαμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και μπήκα δυο παίκτες στο τέλος με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για να αρχίσετε να με γνωρίζετε: για μένα κάθε ματς είναι διαφορετικά. Μπορεί να γίνουν δυο αλλαγές στο ημίχρονο και σε άλλα ματς να μην γίνουν όλες οι αλλαγές. Ξέρω αυτό που θέλω να κάνω, ξέρω τι πρέπει να δώσω στην ομάδα για να κερδίσει. Τίποτα παραπάνω».

Για την ευκαιρία που έδωσε η ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες να ισοφαρίσει στο τέλος;

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε νευρικότητα στα τελευταία λεπτά. Ήταν η ανάγκη της ομάδας να κερδίσει. Μας πίεσε και ο ΠΑΟΚ. Θα ήθελε να δω και αντίστοιχα την ομάδα μου να δω πως αντιδράσει».

Αν θα περίμενε να έχει τόσο χώρο από τον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει με 3 πίσω, με τέσσερις πίσω. Μπορεί να αλλάξει το σύστημα μέσα στο γήπεδο χωρίς να έχει πρόβλημα. Συγκεντρωθήκαμε εμείς πάρα πολύ στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού, με όλο το σεβασμό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έτσι θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε τρόπο κι αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω, πως ήταν πολύ καλό το ματς για τους παίκτες. Ήξεραν πως θα αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο».

Αν είχε δώσει οδηγίες σε Γκάλο και Ντίντακ πώς να αντιμετωπίσουν τους Μακ και Ροντρίγκες;

«Το είχαμε συζητήσεις με τους παίκτες. Η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Είχε εγκλωβιστεί στο σύστημα του ΠΑΟΚ. Είχε χώρο ο ΠΑΟΚ να τρέξει με τον Μακ και τον Ροντρίγκες. Παρ’ όλο όμως το συζητήσαμε και το κάναμε προπόνηση, ο Ροντρίγκες ήταν σε δυο φάσεις μέσα στο πρώτο ημίχρονο».

Για μεταγραφές;

«Η συνομιλία κλειδί θα γίνει αύριο».

Για τον Ορλάνο Σα;

«Κάθε μέρα είναι και πιο δύσκολο. Θα δούμε».