Λύση σε τριχόπτωση,πιτυρίδα, με βότανα της φύσης!

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε την παροδική τριχόπτωση με τη βοήθεια των φυσικών λύσεων που μας προσφέρουν τα βότανα της φύσης

Το δεντρολίβανο είναι πασίγνωστο βότανο με μακρόχρονη φήμη ως τονωτικό και αναζωογονητικό. Έχει κεντρικό ρόλο στη βοτανοθεραπευτική καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύοντας την ανάπτυξη της τριχοφυΐας. Συνταγή είναι η εξής: Βράστε νερό σε ένα μπρίκι. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίξτε μέσα το δεντρολίβανο και αφήστε το για 5-10 λεπτά σκεπασμένο. Στη συνέχεια σουρώστε το έγχυμα σε μια κούπα. Μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά μέλι για περισσότερη γέυση.

Επιλέξτε την τσουκνίδα, καθώς το φυτό αυτό είναι γνωστό κυρίως για τον έντονο ερεθισμό που προκαλεί στο δέρμα μόλις την αγγίξει. Έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι διουρητικό, τονωτικό και στυπτικό. Χρησιμοποιείται ως καλλυντικό για βαθύ καθαρισμό του δέρματος, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής για να απομακρύνει την πιτυρίδα και να σταματήσει την τριχόπτωση. Η συνταγή είναι η εξής: Ρίξτε το βότανο σε μια μικρή κατσαρόλα και σκεπάστε τα με νερό. Αφήστε τα να βράσουν και μόλις φθάσουν αυτή τη θερμοκρασία (του βρασμού) χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα για άλλα 20-30 λεπτά. Σουρώστε το αφέψημα σε μια κούπα και πιείτε αμέσως. Φυλάξτε την ποσότητα που περίσσεψε σε δροσερό μέρος.

Ωστόσο και το ελαιόλαδο έχει τονωτική και θεραπευτική δράση για τα μαλλιά και τα διατηρεί πλούσια και στιλπνά. Όταν συνδυάζεται με μασάζ διώχνει τις εντάσεις, φτιάχνει τη διάθεση και ενισχύει την καλή κυκλοφορία της περιοχής. Η συνταγή : Μια φορά τη βδομάδα πριν το λούσιμο κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με λάδι ελιάς για μερικά λεπτά και απλώστε το καλά. Αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά φροντίστε να τα ξεπλύνετε πολύ καλά στη συνέχεια. Το μυστικό για να γίνει αυτό είναι να βάλετε το σαμπουάν στα μαλλιά σας πριν τα βρέξετε.