Είχε δεν είχε…τον διέλυσε τον αρραβώνα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ ο Μπένι!

Δε χρειάζεται να παρακολουθείς στενά τα παρασκήνιο των εσωκομματικών ζητημάτων της Κεντροαριστεράς για να γνωρίζεις τις σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου!

Κρατάει χρόνια αυτή η «κολόνια»! Οι δυο τους δεν τα πήγαν ποτέ καλά μεταξύ τους. Η κόντρα τους βγήκε στην επιφάνεια χρόνια πριν όταν ο Μπένι έχασε από το ΓΑΠ την προεδρία του κινήματος.

Αλλά κι όταν ο Βενιζέλος έγινε Υπουργός Οικονομικών και μετέπειτα πήρε το δαχτυλίδι του ΠΑΣΟΚ, το χάσμα παρέμεινε αγεφύρωτο. Ακολούθησε η διάσπαση και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.

Μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα που η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ έφτασε τόσο κοντά όσο ποτέ! Κι όμως δεν επετεύχθη.

Κύρια αιτία ήταν το βέτο Βενιζέλου. Ο Βενιζέλος μπορεί να αποτελεί παρελθόν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο διατηρεί ακόμα δυνατές συμμαχίες στο εσωτερικό του, ώστε να μπορεί να επιβάλλει θέσεις του.

Και κάπως έτσι ο «αρραβώνας» διαλύθηκε πριν καν γίνει! Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εσωκομματική ήττα της Φώφης Γεννηματά να επιβάλλει τη θέση της.

Κι αν το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε λόγω της διάσπασης αλλά έμεινε στη Βουλή, τώρα κινδυνεύει ακόμη περισσότερο με «έξοδο» εξαιτίας και πάλι προσωπικών ζητημάτων και «βεντετών από τα παλιά»…

Μπαλαδόρος