Ο Λαλιώτης «κουμπάρος» σε πιθανό γάμο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, να εξελίσσεται ένα ιδιότυπο φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ενώ, κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ξόρκιζε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, πλέον δεν το απορρίπτει.

Τι άλλαξε; Καταρχήν έφυγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δε διανοείται τέτοιου είδους συνεργασία, σε αντίθεση φυσικά με τη Φώφη Γεννηματά.

Ρόλο «κουμπάρου» σε ένα τέτοιου είδους γάμο, παίζει ο Κώστας Λαλιώτης από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Οι παρατηρητικοί της πολιτικής επικαιρότητας, το έχουν σίγουρα υποψιαστεί. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις τα περασμένα δύο χρόνια, που από κάποια κέντρα διακινούνταν φήμες για επιστροφή Λαλιώτη και διαύλους επικοινωνίας του με το ΣΥΡΙΖΑ.

Φήμες οι οποίες όπως σύντομα θα αποδειχτεί, είχαν αυτή τη σκοπιμότητα. Το να βρεθεί τρόπος να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικά τα προσχώματα που θέτει ο Βενιζέλος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα συμφέρει να γίνει μια τέτοια συνεργασία. Θα καταφέρει έτσι να γίνει ο μοναδικός αναμφισβήτητος ηγέτης της Κεντροαριστεράς, ενώ στην Ελλάδα θα επανέλθει το παλιό και κραταιό δίπολο Κεντροδεξιά-Κεντροαριστερά. Ένα δίπολο το οποίο κράτησε όρθιο για πολλές δεκαετίες το πολιτικό σύστημα.

Κι ίσως αυτή τη στιγμή ζούμε την αναβίωσή του…

Α.Κ.