Ο Βαρουφάκης του ευρώ… και ο Βαρουφάκης της δραχμής!

Έξι μήνες διαπραγματεύσεων με επικεφαλής το Γιάνη Βαρουφάκη, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χώρα έχασε συμμάχους τους μήνες αυτούς, ενώ χρειάστηκε να αποχωρήσει προκειμένου να βρεθεί μια λύση, έστω και κακή.

Όλους αυτούς τους μήνες, αλλά και μετά από την παραίτησή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσπαθούσε να πείσει και για κάτι άλλο. Για το ότι επεδίωκε λύση εντός ευρώ, αφού η δραχμή δε θα έλυνε κανένα πρόβλημα της χώρας, παρά μόνο θα δημιουργούσε νέα και πολύ χειρότερα.

Οι αντίπαλοί του ωστόσο, επέμεναν μέχρι τέλους για τον ύποπτο ρόλου του Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις. Ήθελε όντως συμφωνία εντός ευρώ ή επεδίωκε την ολίσθηση σε εθνικό νόμισμα;

Σήμερα, λοιπόν, οι επικριτές του έχουν ένα επιπλέον λόγο να υποστηρίζουν ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, είχε κρυφή ατζέντα.

Με κείμενο που απέστειλε στην ιστοσελίδα thepressproject.gr, αποκάλυψε πως θα στηρίξει τη Λαϊκή Ενότητα λόγω της παρουσίας της Νάντιας Βαλαβάνη και του Κώστα Ήσυχου. Ένα κόμμα το οποίο μιλάει ανοιχτά για εθνικό νόμισμα.

Επιπλέον, έστειλε μήνυμα σε ψηφοφόρους, τους οποίους καλεί να ψηφίσουν κόμματα που τάσσονται κατά του Μνημονίου, αποκλείοντας όμως από αυτό το… μπλοκ των κομμάτων τη Χρυσή Αυγή. Θεωρεί, βάσει αυτού του συλλογισμού, ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν κόμματα όπως η Λαϊκή Ενότητα, το ΚΚΕ και άλλα μικρότερα που δεν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Ακόμη μια εντυπωσιακή κυβίστηση.

Χ-είρων