Πρώτη νίκη για Φέτελ

Η Ferrari ήταν για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό ανταγωνιστική, «χτύπησε» στα ίσια τη Mercedes με σωστή στρατηγική και ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τη Scuderia και πρώτη των Ιταλών μετά το 2013. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Ρόσμπεργκ.

1 χρόνος, 10 μήνες και 17 ημέρες ήταν πολύς χρόνος για τη Ferrari. Η Scuderia ήταν για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό ανταγωνιστική και με σωστή στρατηγική έφερε τον Σεμπάστιαν Φέτελ στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της Μαλαισίας, όπου σήμερα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Ο Γερμανός έκανε καλή διαχείριση στα ελαστικά, η ομάδα του Μαρανέλο έκανε σωστές επιλογές στη στρατηγική της, εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απόφαση της Mercedes να βάλει τη σκληρή γόμα στον Λιούις Χάμιλτον αντί για μέση στο τελευταίο πιτ στοπ και έτσι ήρθε η πρώτη νίκη του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή στα κόκκινα, 40ή στην καριέρα του και τέταρτη στη Σεπάνγκ.

Μία νίκη που στο φινάλε πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Φέτελ, τους ανθρώπους της Ferrari, αλλά και τους «τιφόζι» οπαδούς. Όσο για τον Χάμιλτον, δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Φέτελ, ενώ όταν έβαλε τη σκληρή γόμα στο τελευταίο πιτ στοπ έκανε παράπονα στη Mercedes για να πάρει την απάντηση ότι ήταν μια λογική απόφαση.

Ο Βρετανός έχοντας τα ίδια λάστιχα με τον αντίπαλό του δεν κατάφερε ποτέ να τον φτάσει παρά μόνο να μειώσει τη διαφορά για 2-3 δέκατα του δευτερολέπτου. Τρίτος τερμάτισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος από την αρχή έδειχνε πως δε θα απειλήσει ιδιαίτερα τους δύο πρώτους.

Ακολούθησε η έτερη Ferrari του Κίμι Ραϊκόνεν, με τον Iceman να κάνει επίσης εξαιρετικό αγώνα. Μπήκε νωρίς για το πρώτο πιτ στοπ, ύστερα από μία επαφή που είχε, βρέθηκε πολύ πίσω, αλλά και αυτός με σωστή στρατηγική από την ομάδα του και αρκετές μάχες έφτασε στην τέταρτη θέση.

Σειρά πήραν οι δύο Williams των Βαλτέρι Μπότας, Φελίπε Μάσα, που δεν μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα, οι δύο Toro Rosso των Μαξ Φερστάπεν, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ και οι δύο Red Bull των Ντανιίλ Κβιάτ και Ντάνιελ Ρικιάρντο, με τον τελευταίο να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι ο Φέτελ… έριξε έναν γύρο και στα δύο μονοθέσια της μέχρι πρότινος ομάδας του.

Τέλος, τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τη McLaren, καθώς αρχικά ο Φερνάντο Αλόνσο και εν συνεχεία ο Τζένσον Μπάτον αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, όπως και οι Παστόρ Μαλντονάντο, Μάρκους Έρικσον. Το τετακέ του τελευταίου και η κατάληξη στο χώμα στάθηκε αιτία για να μπει για δεύτερο σερί αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα στον τέταρτο γύρο.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον εξακολουθεί να προηγείται, όμως ο Φέτελ μείωσε στους τρεις (43 έναντι 40), με τον Ρόσμπεργκ να ακολουθεί με 33. Στους κατασκευαστές η Mercedes είναι μπροστά με 76, με τη Ferrari να είναι δεύτερη με 52 και τη Williams να ακολουθεί με 30.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φέτελ Ferrari Νικητής

Χάμιλτον Mercedes +8.569

Ρόσμπεργκ Mercedes +12.310

Ραϊκόνεν Ferrari +53.822

Μπότας Williams +70.409

Μάσα Williams +73.586

Φερστάπεν Toro Rosso +97.762

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +1 γύρο

Κβιάτ Red Bull +1 γύρο

Ρικιάρντο Red Bull +1 γύρο

Γκροζάν Lotus +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Μέρχι Marussia +3 γύροι

Εγκατέλειψαν

Μαλντονάντο Lotus

Μπάτον McLaren

Αλόνσο McLaren

Έρικσον Sauber

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 43

Φέτελ 40

Ρόσμπεργκ 33

Μάσα 20

Ραϊκόνεν 12

Νασρ 10

Μπότας 10

Ρικιάρντο 9

Χούλκενμπεργκ 6

Φερστάπεν 6

Σάινθ Τζούνιορ 6

Έρικσον 4

Κβιάτ 2

Πέρεζ 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 76

Ferrari 52

Williams 30

Sauber 14

Toro Rosso 12

Red Bull 11

Force India 7

McLaren 0

Lotus 0

Marussia 0

Πηγή: gazzetta.gr