Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία σπείρα, τα μέλη της οποίας έκλεβαν σπίτια στη Μεσσηνία προκαλώντας τρόμο σε ηλικιωμένα άτομα τις τελευταίες ημέρες με ληστείες σε χωριά της Πύλου και της Τριφυλίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, ενώ συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, 3 Αλβανοί 42, 29 και 23 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και για παράβαση του νομού για τα όπλα και τους αλλοδαπούς, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν προσεκτικά τα σπίτια που θα διαρρήξουν, έμπαιναν από πόρτες και παράθυρα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι, από τις 16 έως και τις 27 Μαρτίου, διέπραξαν 6 ληστείες και κλοπές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που διέμεναν οι 3 Αλβανοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 μαχαίρια, 5 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για τις διαρρήξεις, 4 ζευγάρια γάντια και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες, που εκτός των άλλων διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.