Αποκλειστικό: Πώς κατάφερε ο Τόλιος να γίνει Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας;

Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος ορίστηκε από την κυβέρνηση γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ομολογούμε πως μας προκάλεσε έκπληξη η επιλογή αυτή. Ο λόγος είναι τα όσα -κατά καιρούς- έχει δηλώσει το εν λόγω πρόσωπο τόσο για το χρέος, όσο για την ευρωζώνη και τις σχέσεις μας με αυτή.

«Εσωκομματικούς σεισμούς» έχει προκαλέσει με δηλώσεις του αρκετές φορές. Μια από αυτές:

«Για μας είναι ανοιχτό το θέμα παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη».

Αλλά και για τις μονομερείς ενέργειες είχε διαφορετική άποψη από αυτήν του σημερινού Πρωθυπουργού:

«Βέβαια, μόνοι μας. Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της λογικής πάση θυσία στην Ευρωζώνη, εμείς δεν θα κάνουμε θυσίες για το ευρώ, όποιος θέλει ας μας ακολουθήσει».

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση μάλιστα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης ο κ. Τόλιος με αφοπλιστική ειλικρίνεια έσπευσε να διευκρινίσει: «Δεν μας πειράζει, θα το αντιμετωπίσουμε γιατί ο ελληνικός λαός είναι στον τοίχο».

«Αν μας εκβιάσουν, θα πούμε όχι, ό,τι θέλουν ας κάνουν», σημείωσε προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ενώ όταν του επισημάνθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει και τους δανειστές σε ανάλογη κίνηση, απάντησε «ας την κάνουν, δεν τους χρειαζόμαστε. Αν μας εκβιάσουν, εμείς πίσω δεν θα κάνουμε».

Πώς κατάφερε λοιπόν το κομματικό στέλεχος να αναλάβει μια τέτοια θέση; Πολύ απλό. Είναι της εμπιστοσύνης του Υπουργού του Π.Λαφαζάνη και γνώριμοι από την Αριστερή Πλατφόρμα!

Μήπως τώρα εξηγούνται όλα;

Χ-είρων