ΣΧΟΛΙΟ: «Κρίση ειλικρίνειας» ο Βούτσης! Παραδέχτηκε ότι η Κυβέρνηση έκλεισε τις τράπεζες ως διαπραγματευτικό όπλο!

Εδώ που τα λέμε, δεν είπε και κάτι σπουδαίο ο Νίκος Βούτσης. Κάθε σοβαρός άνθρωπος που δεν ξέρει από στοιχειώδη οικονομικά και δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις, το γνωρίζει.

Το κλείσιμο των τραπεζών (για να μην ξεχνιόμαστε έγινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), έγινε μονόδρομος για την Κυβέρνηση η οποία «τρέναρε» τη διαπραγμάτευση μέχρι τη λήξη του προγράμματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία της χώρας, αφού ο ELA δε γινόταν να αυξήσει τα όρια δανεισμού των ελληνικών τραπεζών.

Και γι΄αυτό το λόγο, ξεκίνησαν οι πρώτες ουρές το βράδυ ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος. Έτσι ήταν αναγκαίο κακό, το κλείσιμο των τραπεζών.

Από την Κυβέρνηση όμως κι όχι από τους «θεσμούς», έτσι ώστε να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, αφού δε θα μπορούσε να καλύψει την άμεση ζήτηση για ρευστό.

Μόνο η Κυβέρνηση δεν παραδέχονταν τα παραπάνω και μια μερίδα της κοινής γνώμης που δεν έχει γνώση του πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.

Σήμερα όμως ο Βούτσης το παραδέχτηκε! Κι όχι μόνο το παραδέχτηκε, αλλά δήλωσε πως αυτό έγινε για να αποτελέσει διαπραγματευτικό όπλο της Κυβέρνησης!

Με λίγα λόγια τους απειλήσαμε ότι θα αυτοκτονήσουμε!

Αυτό είναι σχέδιο…!!!

Χ-είρων