Από αναβολές σε ακυρώσεις για πολλές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

H μία μετά την άλλη ακύρωση σε συναυλίεςκαι θέατρα. Οι περισσότερες αν όχι όλες καλοκαιρινές περιοδείες στην περιφέρεια έχουν αναβληθεί!

Η πολιτική κατάσταση της χώρας και κυρίως η οικονομική, έχουν οδηγήσει στην ακύρωση και αναβολή πολλών παραστάσεων. Οσον αφορά το λεκανοπέδιο:

 

Συναυλίες

 

  • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15 Ιουλίου συναυλία της Καμεράτα «Από τον Κήπο του Μεγάρου στο Palau de la Música της Βαρκελώνης» και η απευθείας μετάδοση της παράστασης Everyman από το Olivier Theatre του Λονδίνου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16 Ιουλίου στο πλαίσιο των προβολών National Theatre Live.
  • Αναβάλλεται για την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου η συναυλία «Gold» της Μαριέττας Φαφούτη – Opening act: Angelika Dusk που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 17 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
  • Αναβάλλεται η εκδήλωση «Μια νυχτερινή μουσική» με την Ορχήστρα Academica Αθηνών και τον μαέστρο Νίκο Αθηναίο που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
  • Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 10 Ιουλίου, συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
  • H συναυλία What’s Up Swing Night που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αναβάλλεται.
  • Αναβάλλονται οι εμφανίσεις των Stanley Clarke και Ravi Coltrane στη λίμνη της Βουλιαγμένης που ήταν προγραμματισμένες για τις 8, 9 και 13 Ιουλίου, αντίστοιχα
  • H συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 5 Ιουλίου, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, μεταφέρεται την Κυριακή 26 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο. Τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά την νέα ημερομηνία.
  • Αναβολή της συναυλίας του Γιώργου Ανδρέου με τίτλο «Άγιος ο Έρωτας» και με τη συμμετοχή των Τάνιας Τσανακλίδου, Ρίτας Αντωνοπούλου και Κορίνας Λεγάκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη την Τετάρτη 1 Ιουλίου. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί από όλα τα σημεία προπώλησης μπορούν να ανταλλαχθούν στη Βάρδια, Καλαποθάκη 10, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 250343.
  • Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου στις 4 Ιουλίου στην Αμφίπολη (με την Αφροδίτη Μάνου και τον Γιάννη Κότσιρα) και στις 7 Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης (με τον Μανώλη Μητσιά, την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαϊδη).
  • Το live της Ειρήνης Σκυλακάκη στον Ιανό που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη 30 Ιουνίου αναβάλλεται.
  • Η συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στην Καρδίτσα, προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου, μεταφέρεται για την 1η Σεπτεμβρίου.
  • Η προγραμματισμένη συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων για την Τετάρτη 8 Ιουλίου αναβάλλεται και μεταφέρεται για την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Φεστιβάλ

  • Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ενημερώνει ότι  αναβάλλονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
Πέμπτη 2 Ιουλίου – Θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο»
Παρασκευή 3 Ιουλίου – Συναυλία «Υπό το σεληνόφως» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουλίου – Θεατρική παράσταση «Γέρμα»
Δευτέρα 6 Ιουλίου – Συναυλία με τον Τάκη Σούκα και τη Λένα Αλκαίου
Παράσταση «Ο καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημος
Παρασκευή 3 Ιουλίου – Λόφος Λαμπράκη, Ν. Κόσμο
«Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη»
Σάββατο 4 Ιουλίου – Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στον Πεζόδρομο Βουκουρεστίου
Τρίτη 7 Ιουλίου – Συναυλία της Big Band στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (επί της οδού Σόλωνος)
«Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη»
Δευτέρα 6 Ιουλίου – Συναυλία «Jazz in time» της Big Band του Οργανισμού.

  • Φεστιβάλ Κηφισιάς: Αλλαγή χώρου και ημερομηνίας για τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Αννας Μπούρα η οποία μετατίθεται για την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο.
  • Η παράσταση του Βίκτωρα Αρδίττη «Τextilen» που επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 ακυρώνεται λόγω δημοψηφίσματος. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 6 Ιουλίου. Οι κάτοχοι εισιτηρίων της παράστασης Textilen για τις 05/07 μπορούν να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους για τις 06/07 στα κεντρικά εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 ή καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο στο 210 3272000.
  • Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού δεν θα γίνει η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τους Στέφανο Τσιαλή και Αλέν Λεφέβρ.
  • Το δρώμενο του Πρόδρομου Τσινικόρη «Στη μέση του δρόμου – Αθήνα» στην πλατεία Κλαυθμώνος θα ακυρωθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου και θα προστεθεί νέα ημέρα διεξαγωγής: την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Οι κάτοχοι εισιτηρίων της παράστασης μπορούν να τα μεταφέρουν για επόμενες ημέρες παραστάσεων στα κεντρικά εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 ή καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο στο 210 3272000.
  • «Στη Σκιά Των Βράχων 2015»: ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Οι τενόροι» που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Αλλάζουν ημερομηνίες: η παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου αλλά και η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα πάει για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
  • Οι προγραμματισμένες συναυλίες για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2015: Αλεξάνδρα Κόνιακ (Τετάρτη 1 Ιουλίου), Project «The stones addiction» (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Γιάννης Σαββιδάκης (Δευτέρα 6 Ιουλίου), Βαγγέλης Κορακάκης (Τετάρτη 8 Ιουλίου), «Τo τέλειο έγκλημα» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, με τους Π. Βουλγαράκη, Ν. Φασουλή, Μ. Παναγιώτη, Γ. Παλαμιώτη και Ν. Παπαβρανούση (Δευτέρα 13 Ιουλίου) αναβάλλονται.
  • Ακύρωση του 19 ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας που θα διεξαγόταν στις 3, 4, 5 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια.
  • Το φεστιβάλ Αμφίπολης, λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων, αναβάλλει τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου Αφροδίτης Μάνου και Γιάννη Κότσιρα που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 21.00 στο αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης.
  • Aναβάλλεται το 4ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας που ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 10-12 Ιουλίου και μεταφέρεται για τις 14-16 Αυγούστου 2015.

Παραστάσεις

  • Η παράσταση Jesus Christ Superstar που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουλίου ακυρώνεται. Για τους κατόχους εισιτηρίων η επιστροφή χρημάτων γίνεται με τους παρακάτω τρόπους: Αγορές με μετρητά: επιστροφή απο τα κεντρικά εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας. Αγορές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες: η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα με την ακύρωση των εισιτηρίων.
  • Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σε Λάρισα (Τετάρτη 1η Ιουλίου), Λαμία (Πέμπτη 2 Ιουλίου), Τρίκαλα (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Βόλο (Σάββατο 4 Ιουλίου) και Δελφούς (Κυριακή 5 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων. Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν.
  • Η πρεμιέρα του «Προμηθέα Δεσμώτη» αλλάζει ημερομηνία και θα δοθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στα Ιωάννινα.
  • Οι παραστάσεις «Πριν το χάραμα» και «ΚΤΕΛ» θα ξεκινήσουν στις 12 και 10 Ιουλίου αντίστοιχα.
  • Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Αμάρτησα για το παιδί σου» την Τρίτη 30 Ιουνίου στην Ηλιούπουλη, το Σάββατο 4 Ιουλίου στη Νέα Μάκρη και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στη Νίκαια, αναβάλλονται.
  • «Οι τενόροι» που θα παρουσιάζονταν την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Κατράκειο θέατρο ακυρώνονται.
  • To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενημερώνει ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στην Λάρισα (Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας- 2 Ιουλίου), στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης (6 Ιουλίου) και στον Αρχαιολογικό Χώρο Γιτάνων (8 Ιουλίου) δεν θα πραγματοποιηθούν.
  • Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Νεφέλες» ακυρώνονται έως τις 14 Ιουλίου.

– See more at: http://www.in.gr/entertainment/theater/news/article/?aid=1500008575#sthash.AhSybrig.dpuf