ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο NewsRebel

Μια από τις καλύτερες νέες γυναικείες φωνές της ελληνικής σκηνής, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, μίλησε στο NewsRebel με αφορμή την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Συνέντευξη: Παπασταμούλος Γεώργιος για το NewsRebel

Μετά το «Νησί» και τη μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι σου, άλλαξε κάτι στην καριέρα σου;

 Δεν μπορώ να πω πως άλλαξε κάτι αφού τα πράγματα άρχιζαν να δυσκολεύουν για όλους ήδη. Κέρδισα όμως ένα όμορφο και απόλυτα διαχρονικό τραγούδι που συνδέθηκε με τη φωνή μου, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, για να μην πω το ζητούμενο ενός τραγουδιστή.

 

Ξεκίνησες με τον Νίκο Πορτοκάλογλου…Θα ήθελες να μας σχολιάσεις την «περίεργη» πρόσφατη «επίθεση» που δέχθηκε ο Νίκος. Εχεις βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και αν ναι πως το χειρίστηκες;

Η επίθεση που δέχτηκε και η οποία έγινε σε προσωπικό επίπεδο ήταν άδικη και πολύ εμπαθής. Το να μην συμφωνείς με τη θέση κάποιου είναι θεμιτό αλλά το να απαξιώνεις το έργο ενός, χωρίς συζήτηση, σπουδαίου τραγουδοποιού είναι εντελώς άκυρο. Βέβαια έχω καταλάβει από καιρό ότι δεν μπορεί κανείς να πει την ταπεινή γνώμη του χωρίς να δεχτεί κύμματα αισχρών αποδοκιμασιών και γι’αυτό έκοψα παντελώς από τα social media. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με ανθρώπους τόσο θυμωμένους αλλά και με καμία λογική και παιδεία. Απέχω.

 

Εχεις συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής κυρίως έντεχνης σκηνής. Θα ήθελε να μας πεις δυο λόγια…

Ο καθένας με βοήθησε με τον τρόπο του και είχα κάποιες χρήσιμες εμπειρίες. Ο Πορτοκάλογλου είναι σαφώς πολύ σημαντικός στην πορεία μου και στη ζωή μου, με έβαλε σε ένα σωστό δρόμο και προοπτική, με διαμόρφωσε κατά ένα τρόπο, μιας και ήμουν πολύ μικρή όταν ξεκίνησα μαζί του. Συνεργάστηκα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου αρκετές φορές που είναι και φίλη μου και την αγαπάω πολύ. Την Χαρούλα Αλεξίου που είναι ένα μυθικό πρόσωπο και πολύ σπουδαία δημιουργός πιστεύω. Τον Γιώργο Νταλάρα ένας σπουδαίος και εργατικός τραγουδιστής αλλά και με νεότερους όπως ο Κώστας Λειβαδάς, το μεγαλύτερο ταλέντο για μένα, τον Μάνο Πυροβολάκη που υπεραγαπώ, τον Ρους που γίναμε φίλοι και είναι genius , το Στέφανο Κορκολή, ταλεντάρα και πολλούς άλλους.

 

Πως εξηγείς τις τεράστιες ακροαματικότητες που σημειώνουν τα τηλεοπτικά μουσικά ριάλιτι ( ή διαγωνισμοί) για νέα ταλέντα; Ποιος είναι ο κερδισμένος; Είναι τα νέα παιδιά που προσπαθούν να μπουν στο χώρο του τραγουδιού;

 Είναι εκπομπές για να περάσει κάποιος ευχάριστα την ώρα του. Μια χαρά είναι αλλά δεν θεωρώ ότι προωθούν κάποιο είδος τέχνης. Η τέχνη είναι αλλού κρυμμένη.

 

Πες μας δυο λόγια πως ξεκίνησες; Τραγουδούσες πάντα;

 Πάντα με τραβούσε η τέχνη. Εκανα χορό από πολύ μικρή, μπαλέτο που μου άρεσε πολύ. Μετά μουσική. Είχα το μικρόβιο που λένε και με κάποιο μαγικό τρόπο έγινε και το επαγγελμά μου.

 

Περνάμε δύσκολες μέρες για τη χώρα μας εδώ και 5 χρόνια περίπου. Εχεις καμία πρόβλεψη; Κάποια συμβουλή στα νέα παιδιά που βλέπουν μονόδρομο τη ξενιτιά;

Δεν ξέρω τίποτα. Αγωνιώ κι εγώ όπως όλοι και ελπίζω για το καλύτερο. Δεν είμαι όμως αισιόδοξη. Βλέπω μια γενική ανωριμότητα, δεν φεύγουμε απ’το θυμό για να πάμε παρακάτω και κανείς δεν θέλει να ξεβολευτεί. Αν κάποιος έχει μια ευκαιρία να δουλέψει στο εξωτερικό να την κυνηγήσει λέω. Η καθημερινότητα θα είναι σίγουρα πιο ανθρώπινη από αυτή εδώ.

 

Καλοκαιρινή περιοδεία με τον Μάργαρη…Πως προέκυψε; Τι θα ακούσουμε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στο Φεστιβάλ Οίτης;

Ο Παναγιώτης είναι φίλος μου, δασκαλός μου και είναι τιμή να παίζω μαζί του. Θα ακούσετε μια μαγική κιθάρα και μαγικά τραγούδια κάτω από το φως του φεγγαριού. Τι καλύτερο απ’αυτό ?

OVqy91Dkl9B2LWTKwRmOhLWYWvZXlcA6fI_q8PusPqY,DqsAVQXjMsP_mBU4HE2rLe93K6XYu89aAZsKv1qjRs8

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ – ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

«Με τη μαγεία της κιθάρας»

«Με τη μαγεία της κιθάρας». Μια ανατρεπτική μουσική συνάντηση του σπουδαίου δεξιοτέχνη της κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη και της σημαντικής Ελληνίδας ερμηνεύτριας Ανδριάνας Μπάμπαλη.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντάει την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ένα ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή το οποίο πλημμυρίζει από τις αισθήσεις και τα μοναδικά ηχοχρώματα του Παναγιώτη, τα οποία ενώνονται μαγικά με την εσωτερικότητα και την ιδιαιτερότητα της φωνής της Ανδριάνας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σόλο κιθαριστικά κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ του Παναγιώτη Μάργαρη «Με τη μαγεία της κιθάρας», συνθέσεις του, καθώς και διασκευές που έκανε σε ιστορικά τραγούδια μεγάλων ξένων ρόκ συγκροτημάτων στην προηγούμενη δισκογραφική του δουλειά «Rock Of My Soul».

Ακόμη, θα ακούσουμε τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ανδριάνας Μπάμπαλη («Δες καθαρά», «Δεν είναι αργά», «Είσαι ο άνθρωπος μου», «Μαζί Θεός», «Μοίρα μου έγινες»), διασκευασμένα με μοναδικό τρόπο από την κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη, τραγούδια κλασικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος), αγαπημένα κομμάτια νεότερων (Φοίβος Δεληβοριάς, Κωνσταντίνος Βήτα, Αρλέτα, Κώστας Λειβαδάς κ.α.) καθώς και ξένες επιτυχίες (Sting, Stevie Wonder κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Ανδριάνα Μπάμπαλη θα μας μυήσει στους ήχους ενός ιδιαίτερου μουσικού οργάνου, του γιουκαλίλι και συνοδεύοντας τον Παναγιώτη Μάργαρη στην κιθάρα, θα μας προσφέρουν ένα ξεχωριστό ηχητικό συνδυασμό.

Η μουσική παράσταση «Με τη μαγεία της κιθάρας» θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό το 2015 και το 2016.

ConsertPhoto_LowRes