Γιατί ο πιο σημαντικός παράγοντας για να φτάσεις στην κορύφωση είναι το μυαλό σου;

Ο οργασμός είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Για πολλές γυναίκες όμως , ο οργασμός είναι κάτι που δεν έρχεται εύκολα, τόσο κατά την σεξουαλική επαφή όσο και κατά την αυτοϊκανοποίηση.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το βασικό παράγοντα που συχνά δεν λαμβάνεται υπόψη όσο θα έπρεπε από τις γυναίκες, για να φτάσουν στην κορύφωση.

Αυτός ο παράγοντας είναι η δύναμη του μυαλού και των σκέψεων/φαντασιώσεων που συνεισφέρουν στο να… απογειωθεί όχι μόνο σωματικά, αλλά και συναισθηματικά και ψυχολογικά η γυναίκα προκειμένου να φτάσει ευκολότερα σε οργασμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο οι «οργασμικές», όσο και οι «ανοργασμικές» γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχαν δυσκολία να εστιάσουν την σκέψη τους σε ερωτικές φαντασιώσεις κατά την αυτοϊκανοποίηση, χωρίς να είναι παρόντες εκείνη την ώρα οι σύντροφοί τους. Αυτό τις έκανε να είναι πιο πιθανό να φτάσουν και σε οργασμό.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, οι «ανοργασμικές» γυναίκες εκδήλωσαν δυσκολία να έχουν αντίστοιχες σκέψεις και να εστιάσουν στην καθεαυτή πράξη με τον σύντροφό τους, γεγονός που αυξάνει το άγχος τους και τις δυσκολεύει να φτάσουν σε οργασμό. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται πιθανώς στις ανασφάλειες που έχουν πολλές γυναίκες για την εξωτερική τους εμφάνισή και το σωματικό τους βάρος, σκέψεις που «πλημμυρίζουν» το μυαλό τους όταν βρίσκονται με τον σύντροφό τους και δεν τους επιτρέπουν να απολαύσουν την σεξουαλική επαφή αρκετά ώστε να φτάσουν σε οργασμό.

Επίσης, οι ερευνητές επισήμαναν ότι η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό. Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας αποδείχτηκε ότι είναι πιο εύκολο να το πετύχουν, κάτι που υποδεικνύει ότι η εμπειρία και η αποδοχή της σεξουαλικότητας στις μεγαλύτερες γυναίκες τις βοηθάει να απελευθερωθούν στο σεξ και να φτάσουν ευκολότερα σε οργασμό.