ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η διακόσμηση με vintage και αντικέ καθρέπτες

Είναι κλασικά και θυμίζουν Γαλλία, αλλά είναι ταυτόχρονα σύγχρονα και φρέσκα. Προσθέτουν λάμψη και γκλάμουρ χωρίς να είναι υπερβολικά.

Είτε αποκτήσουν το διακριτικό φινίρισμα τους λόγω ηλικίας ή τεχνικής επεξεργασίας, οι αντικέ καθρέπτες προσφέρουν μια αίσθηση ιστορίας και κοσμικής κομψότητας.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσθέσετε γοητεία στο σπίτι σας. Οι πανέμορφες επίχρυσες κορνίζες τους δημιουργούν αμέσως μια κομψότητα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί από οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο στον τοίχο. Οι vintage και αντικέ καθρέπτες μας θυμίζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια…

Όλοι γνωρίζουμε πως ένας καθρέπτης κάνει τον χώρο να φανεί μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός. Οι καθρέπτες μας προσφέρουν έναν όχι τόσο ακριβό τρόπο να δώσουμε την ψευδαίσθηση του χώρου. Τοποθετήστε τα σε ένα τοίχο απέναντι από έναν τοίχο που έχει παράθυρο και θα δείτε πώς πολλαπλασιάζεται κατά δέκα φορές η θέα σε όλο το υπόλοιπο του χώρου.

Οι καθρέπτες αντανακλούν το φως και φωτίζουν μια σκοτεινή είσοδο. Επιπλέον, προσφέρουν την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να «τσεκάρουν» την εμφάνισή τους καθώς εισέρχονται (και σε μας καθώς βγαίνουμε!). Σημείωση: Ενώ είναι πολύ καλό να υπάρχει καθρέπτης στον χώρο εισόδου του σπιτιού σας γιατί ενεργοποιείται το στοιχείο του νερού που είναι πολύ θετικό, αποφεύγετε να τοποθετήσετε καθρέπτη ακριβός απέναντι (1-1,5μ) από την κύρια είσοδο (πόρτα) διότι, κατά τους κανόνες του φενγ σούϊ, διώχνει την θετική ενέργεια (τσί) αντανακλώντας την προς τα έξω.

Σε ένα μεγαλύτερο φουαγιέ, τοποθετήστε ένα τραπέζι, μια ανθοδέσμη, ένα φωτιστικό και έναν καθρέπτη στον τοίχο για έναν πραγματικά εντυπωσιακό χώρο υποδοχής.

1. Μια συλλογή από αντικέ καθρέπτες πάνω από το τζάκι μεγαλώνουν και φωτίζουν τον χώρο.

1

2. Ένας ψηλός καθρέπτης που στηρίζετε στο δάπεδο μας δίνει την ψευδαίσθηση ενός ανοίγματος προς έναν διπλανό χώρο.

2

3. Επενδύστε μια παλιά πόρτα με αντικέ καθρέπτες.

3

4. Παλιά ερμάρια κουζίνας ντύθηκαν με αντικέ καθρέπτες.

4

5. Οι αντικέ καθρέπτες δεν είναι μόνο για τους κλασσικούς χώρους αλλά και για τους μοντέρνους. Εδώ μας εντυπωσιάζει ο ψηλός καθρέπτης με λιτή μαύρη κορνίζα πάνω από το μαύρο τζάκι. Σούπερ!

5

6. Αυτή η εσοχή επενδύθηκε με αντικέ καθρέπτη δίνοντας την αίσθηση ότι ο χώρος είναι διπλάσιος. Είναι και άκρος σοφιστικέ!

6

7/8. Αντί για κεραμικά πλακάκια σκεφτείτε αντικέ καθρέπτη στην πλάτη του πάγκου. Εντυπωσιακό!

7 8

9/10. Το μπάνιο αποκτά αριστοκρατική αίγλη με vintage και αντικέ καθρέπτες. Μόνο η κορνίζα του καθρέπτη (9) είναι αντικέ για να διατηρείτε η λειτουργικότητα του ενώ στο δεύτερο μπάνιο (10) όλος ο τοίχος ντύθηκε με καθρέπτη.

9 10

11-14. Έχω αδυναμία στα έπιπλα ντυμένα με καθρέπτη και αυτά εδώ είναι τρέλα. Ιδιαίτερα δε το τρίτο (13) το οποίο θυμίζει κάτι από Hollywood Glamour!

11 12 13 14

15. Ένας τοίχος από αντικέ καθρέπτες δίνει έντονο ύφος και χαρακτήρα σ” έναν διακριτικό χώρο.

15

16. Ένας καθρέπτης/παραβάν είναι μια άψογη λύση όταν θέλετε να κρύψετε έναν άσχημο τοίχο με ιδιαίτερο τρόπο.

16