Νίκη-«παυσίπονο» για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις νίκες στο πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ, επικρατώντας αυτή τη φορά της Καλλονής στο ΟΑΚΑ με το εμφατικό 4-0.

Οι «πράσινοι» χρειάζονταν οπωσδήποτε τη νίκη μετά το κάζο που έπαθαν στην Ευρώπη πριν λίγες ημέρες για να λειτουργήσει ως παυσίπονο στην κατάστασή που βρίσκονται, μεταξύ του κόσμου και των πάντων στην ομάδα. Αυτή ήρθε και μάλιστα με αρκετά καλή εμφάνιση, ωστόσο τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις στις κερκίδες ήταν ανάμεικτες (και είναι λογικότατο).

Οι παίχτες του Αναστασίου ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ και το πέτυχαν στο 8′ με τον Καρέλη να σημαδεύει σωστά μετά τη σέντρα του Ζέκα. Το γκολ το πανηγύρισαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αγκαλιά μπροστά από τους οργανωμένους, αλλά αυτοί δε σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και ούτε τραγούδησαν. Στη συνέχεια το «τριφύλλι» πίεσε και για άλλα τέρματα και αφού αρχικά δεν μπόρεσε ο Μπεργκ να βρει στόχο, στο 31′ μετά από ασσίστ του Ούκα(!) ο Σουηδός περνώντας και το Χογκ έφραψε το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίνης αποχώρησε τραυματίας στο 15′ λόγω θλάσης στο δικέφαλο και τη θέση του πήρε ο Πέτριτς.

Το δέυτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο με τους γηπεδούχους να ψάχνουν και άλλα τέρματα για να ευχαριστήσουν τον κόσμο και πέτυχαν και τρίτο με τον Ταυλαρίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει σε κενή εστία στο 57′. Στη συνέχεια και αφού σπατάλησαν κάποιες φάσεις οι Καρέλης και Πέτριτς σημείωσαν και 4ο τέρμα με τον Πέτριτς στο 80′ προ κενής εστίας από παράλληλη πάσα του Καλτσά, βάζοντας έτσι το κερασάκι στην τούρτα

Τελικά ο κόσμος γλυκάθηκε και στο 88′ σηκώθηκε φωνάζοντας ρυθμικά: «ΠΑΟ», ενώ στη συνέχεια τραγούδησε τον ύμνο του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός με αυτή τη νίκη έφτασε και αυτός του 6 βαθμούς και συγκατοικεί στην κορυφή με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς (72’ Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Νίνης (19’ λ.τ. Πέτριτς), Μπεργκ, Καρέλης (78’ Καλτσάς)

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Ούκα (54’ Μάρκοβιτς), Αντέτζο, Κρολ, Κεϊτά, Γιουκάρης (65’ Γεωργίου), Καλτσάς, Ελλακόπουλος (77’ Ξύδας), Μανούσος

Τα άλλα αποτελέσματα των αγώνων της σούπερ λιγκ (διεξάγονταν την ίδια ώρα με τους «πράσινους»):

Ηρακλής-Πανιώνιος: 0-1

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου (65′ Μπουλούτ), Λάζαρ (23′ Πουρτουλίδης), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Ρομάνο (46′ Χαντί), Περόνε.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79′ Μητρόπουλος), Μπουμάλ, Μπακασέτας (68′ Βλάχος), Ανσαριφάρντ (56′ Καραμάνος).

Γκολ: 45’+3′ Μπακασέτας

Κίτρινες κάρτες: 19′ Μπακασέτας, 26′ Ιντζόγλου, 50′ Τσιλιανίδης, 78′ Κόρμπος, 78′ Περόνε, 92′ Μπαρτολίνι

Κόκκινες κάρτες: 62′ Αργυρόπουλος (δυο κίτρινες)

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός: 0-2

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κιτόκο (Μούκαμ 64′), Ιγκλέσιας (Δημούτσος 82′), Χαμντανί, Μάσα (Σκουρτάι 75′), Λανθαρότε, Φούντας, Γιάννου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πόντες): Στεφανάκος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος, Πάουλο Κόστα, Μάκος, Ντάνι Μπεχαράνο (Παπουτσιγιαννόπολος 86′), Ουάρντα (Βιγιαφάνες 66′), Κάπελ (Ρουσκουγέδα 80′), Μαρκόφσκι.

Γκολ: Ουάρντα (κεφαλιά 34′), Βιγιαφάνες (σουτ 96′)

Κάρτες: Κούσας (κίτρινη 3′), Φούντας (κίτρινη 24′), Κουτρομάνος (κίτρινη 29′), Γκοϊάν (κίτρινη 45′), Παπάζογλου (κίτρινη 74′), Μάκος (κίτρινη 76′), Μπεχαράνο (κίτρινη 82′), Ρουσκουγέδα (κίτρινη 85′), Δημούτσος (κίτρινη 88′), Μαρκόφσκι (κίτρινη 95′),